[]

amerika'daki 11 milyon kaçak

bunlar amerika gibi hukuk kurallarının işlediği bir yerde nasıl yakalanmıyor? nerede çalışıyorlar? hiç denetim yok mu? peki hastalanınca hastaneye gidemiyorlar mı?




 
sistem bunun üstüne kurulu zaten. yani ucuz işgücü. kaçak olup vergi veren, ehliyet alan, hastanelerden hizmet alanlar var.


  • merhum  (21.11.14 11:51:11 ~ 12:06:01) 
bizde de normal insanın çalışmayacağı işlerde Suriyelileri üç kuruşa çalıştırıyorlar ya. insanlar da savaştan kaçmış zavallılar. elde yok, avuçta yok, tanıdık yok, namussuz patronlar ne derse yapıyor. işte onun gibi.


  • mea maxima culpa  (21.11.14 11:54:23) 
Problem içeri girene kadar; içeri girmeye çalışırken fark edilirsen taallukatını sikiyorlar da içeri girmeyi başarırsan sorun kalmıyor.


  • angelus  (21.11.14 11:55:08) 
turist vizesiyle gidip yıllarca kalıyorlar. adamlar ölürüm de ülkeme dönmem havasındalar. bana da bir vietnamlı demişti wat yaparken, "senin yerinde olsam burada kalırım" diye. adam 7-8 yıl kaçak yaşadıktan sonra vatandaşlık almış. biz de o göt yok hımmına. ayrıca yaptıkları işler de kötü işler hep.


  • efreet sultan  (21.11.14 12:05:26) 
oraya yasal olarak gidenler bile normal bir hayat kurana, vatandaşlık alana kadar gerçek anlamda sefalet çekiyorlar. hele bir de böyle kaçak gidiyorsan seni böcek gibi kullanıyor namussuz tipler.

sosyal hak filan yok elbette, o yüzden işverenler bizde nasıl sigortasız adam çalıştırıyor, onun gibi çalıştırıyorlar. ve hakkını arayamayacağın için asgari ücretten de aşağı ücret veriyorlar, kafasına göre işten çıkartıyorlar, gereken zammı-primi filan vermiyorlar. gibi gibi.

ayrıca bir şekilde yasadışı çalıştığın tespit edilirse güle güle Amerikan rüyası.

bundan anlayacağın bulaşıkçılık, getir götür işleri gibi kaydı kuydu tutulmayan işler bunlar.
  • mea maxima culpa  (21.11.14 12:11:23) 
amerika, hukuk? xd


  • Fakin idiyıts  (21.11.14 21:54:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.