[]

Kedimiz olmek uzere

Merhaba
Su an evinde kaldigim yani host ailemin bir kedisi var. Ama kedi su an baya hasta. Bu hafta veterinere goturduk ilaci olmadigini, kedinin yakinda olucegini soyledi. Evde kediyle en cok ilgilenen 10 yasindaki kiz kardesim. Su an kedi hala yasiyor ama ne zaman gorse gozleri doluyor aglama moduna giriyor ama kendini kasip aglamiyor ya da baska bir odaya gidiyor. Bu kardese ne yapilir simdi cok uzulucek ben de uzuluyorum ama bir sekilde teselli etmek istiyorum sadece ne diyecegimi bilemiyorum.



 
Kediler cennetine gitti+ yeni kedi kombosu sorununuzu çözecektir.


  • anonymice  (21.11.14 11:41:45) 
kedinin uyutulması vs kardeşin psikolojisi. ikincisi kazanır çok net. sonrasında yeni kedi olabilir ama her ölenin arkasından yenisi gelir gibi bir kafa yaratır mı kardeşte bilemiyorum. hayat işte böyle kardeşim diye birlikte gömülebilinir kedi, yenisini almak yerine.


  • backpacker  (21.11.14 11:47:14) 
insanların ortalama 70-80 yıl yaşarken, kedilerin ise ortalama 10-15 yıl yaşadıklarını, onların biyolojik yapılarının böyle olduğunu anlatın.

doğanın kanunu deyin. çok üzülüyoruz ama hayatın gerçeği bu, alışmamız lazım diyin.

diğer duygusuz, kedilerle alakası olmayan arkadaşların söylediklerini kaale almayın.
  • mea maxima culpa  (21.11.14 11:56:31) 
mea maxima culpa +1
Ayrica eger insanlardan cok yasayacak olsalardi, sahipleri olunce sokakta kalirlardi. Su anda son zamanlarini sevildigi ve mutlu oldugu evde gecirecek diyebilirsiniz.

  • witcher  (21.11.14 13:04:27) 
Kardeşinin üzüntüsünü yaşamasına izin vermek, ona sarılıp onu anladığını, yanında olduğunu söylemek bence yapabileceğin en güzel şey olur.

Kedi gençse söylenecek fazla bir şey yok. Hayat adil değil...

Yaşlılıktan hasta ise o zaman durumu açıklamak için: mea maxima culpa +1
  • m e l t e m  (21.11.14 13:11:33) 
Olenle olunmez, bunu anlatmaya calisin, realite. Yeni kedi +1
mea maxima'nin onerisi ile duygusuz, kedi ile alakasi olmayan birinin onerisi arasinda bir fark goremedim zaten.
Benim onerim, kedi olmeden once yeni kediyi alin mutlaka. Mumkunse ayni renk, ama ayni huyda hayvan bulmak zor maalesef.
Kedi severim.
  • delifaruk  (21.11.14 13:28:27) 
@delifaruk oha diyorum.

fabrika yapımı, seri üretim oyuncak mı bu?

ne kadar duygusuzsunuz siz? kedi sevmek internetten kedi videolarına bakıp ehu ehue ne gomik diyerek paylaşmak değildir. siz çok yanlış yerlerdesiniz.

sen ölünce çocukların tip olarak aynı bir baba mı getirsinler eve? o da baba, bu da baba, bak saç rengi aynı, burnu da benziyor.

nasıl bir mantık bu?

yemin ediyorum anlamıyorum nasıl bir zihniyetiniz var, nasıl bu kadar duygusuzsunuz, ne garip zihniyetler bunlar :(

hem de kedi ölmeden başka kedi alarak yeni kediye de evde ölen bir arkadaş duygusu yaşatacaksınız. nasıl bir gaddarlık bu? bunlar oyuncak değil. bunlar duyguları, düşünceleri olan canlılar.

ayrıca arkadaşın kardeşi de geri zekalı değil. böyle garip şeyler yapıp kızı da psikopat mı yapacaksınız.

ergen diyorum kızıyorsunuz ama böyle garip garip fikirleri olanlar sussun lütfen. her şeye biliyormuş gibi atlamasınlar.
  • mea maxima culpa  (21.11.14 14:59:57) 
@mea
Bana da senin fikrin garip geldi. Ne yapacagiz simdi? Bana sorarsan sen garip fikirlerini sunma, iyi olmuyor. Hangimiz dogru nasil ortaya koyacagiz simdi?
Bu arada kedi videosu paylasmiyorum:)
Simdi ben ergen diyecegim sana. Bana ergen demene ben kizmadim, sasirdim sadece. Burada bunu ilk duydugum kisi sensin.
Arkadasin kardesini psikopatliga surukleyecek hicbirsey goremiyorum ben ortada. Sen ne dusunursen dusun her halukarda olecek olan kediye fazla baglanmamak hic de kotu bir fikir degil. Iyi/kotu fikri ayirt etme kabiliyetin oldugunu nereden bilelim? En azindan bu konuda.
Yeni kedi, hic kedi olmamasindan iyidir, bu bence hatali bir mantik degil. "Kedi" ile "baba" ve bunun gibi seyler ayni seyler degil, cok nadir istisnalar disinda. Bir dusunsene insan icin bile "olenle olunmez" diyor insanlar, benden once bu zihniyete saldirilmasi lazim ozaman, yanlis miyim?
Hem "oha" deme, olmaz ki "oha" dersen.

Ayrica senin bu konuda onerine bakarak duygusuz olmadigin sonucuna varilamiyor.

Kedinin duygulari dusunceleri var, peki. Peki kedi duygulari ve dusunceleri (bunlari okuyamiyoruz pek) kendisi oldukten sonra yenisi gelmesi hakkinda ne yonde acaba? Olumlu mu olumsuz mu dusunuyor bu konuda? Yoksa hicbir fikri yok mu? Ya da hic tahmin etmeyecegimiz birsey mi dusunuyor?

Bana sorarsan konussaydi ne kadar umursandigini zerre kadar umursamadigini soylerdi kedi. Olup gittikten sonra hakkinda ne dusunulecigi konusunda da ayni. Yalnizca kendisine iyi bakilmasini istedigini soylerdi, bunu yapmak zorundasin zaten. Hayvan kendileri ile duygusal bag kurmamiza ihtiyac duymuyorlar, hayatta kalmaya ve aci cekmemeye ihtiyaclari var. Ihtiyaclari olani elimizden geldigince verelim, bunun disinda haklarinda gereksiz seyler dusunmeyelim. Ergence seyler:)
  • delifaruk  (21.11.14 23:52:59 ~ 22.11.14 12:29:19) 
Ha bir de biliyormus gibi atlamak?? "Kediye uzulen kardese ne yapalim?" sorusunun cevabini biliyormus gibi atlamak ile biliyor olmak arasindaki keskin ayrimi yakalayamiyorum birturlu.


  • delifaruk  (22.11.14 12:29:40) 
offf. bir araba laf yazmışsın.

bir şey anlaşılmıyor. bir anlam bütünlüğü yok. bilgi yok, tecrübe yok, empati yok. hiç bir şey yok.

boş konuşmalar ya. laf yetiştireyim. lafın altında kaldığım sanılmasın mantığı ile doldurmuşsun.

duygusuzsunuz. her şeyin çok uzağındasınız. inşallah zamanla öğrenirsiniz bunları.
  • mea maxima culpa  (22.11.14 12:40:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.