[]

ev kredisi ve rayiç

evi kredi ile 130'a alıcam ancak belediye evin rayiçini 40bin göstermiş. satıcıya vergi çıkıyor. ben krediyle aldığım evin fiyatını tapuda düşük göstersem ne olur?




 
hocam 2-3 yıl sonra da olsa her iki tarafa da bu verginin cezası geliyor, uzlaşmaya çağrılıyorsunuz.

2010'da evi satıp yeni ev almıştık. Satıştan doğan kısmı 2-3 ay önce geldi, aldığımızdan olan kısmı için de yeni çağrı geldi.

Uzlaşmada faiz/ceza konusunda kolaylık sağlanıyor ama, yine de eninde sonunda ödeniyor.
  • silent storm  (21.11.14 11:04:54) 
satış bedelinden göster. düşük göstersen hem vergi cezası riski var hem de sen satarken aynı duruma düşeceksin. yani o zaman da sana vergi çıkacak.


  • merhum  (21.11.14 12:02:31 ~ 12:03:01) 
şimdi kanun şöyle;

bir mülk aldınız ve 5 yıl dolmadan sattınız, aldığınız fiyat ile sattığınız fiyat arasındaki farkı devlet gelir olarak görüyor ve bunun üzerinden vergi tahakkuk ediyor.

sizin satıcınız evi 5 yıldan önce aldıysa bu dediğimizden muaf, ama konu olduğuna göre demek ki 5 yıl dolmadan almış o evi ve tapu harcını az ödemek için düşük göstermiş. belediyenin rayiç bedelinden satış yapılmış gibi davranmışlar.

bu durumda ya evi kredili ile almaktan vazgeçip peşin yol ile, ya da atıyorum 50 bin ev kredisi kalanı ihtiyaç kredisi vs çekip evi ipotek gösterebilirsiniz. bu konuda bankanızdan yardım alın.

yani satıcı ben tapu satışını 40-50 binden fazla yapmam vergi çıkıyor diyorsa başka şansınız yok.

ha tapuya 40-50 bine aldık evi dersiniz ama banka kayıtlarından bu eninde sonunda meydana çıkar. ve ceza ödersiniz.

en güzeli bu evden vazgeçin, satıcısı 5 yıldan eski ya da tapu satış bedeli gerçek gösterilmiş bir daire bulun.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (21.11.14 12:29:43) 
evden vazgeçmek zorundayız. satıcı da vaz geçiyor. bir yıl olmuş alalı. 22500 tl vergi çıkıyor. haliyle bu şekilde satmıyor. şartları zorlasam dedim ama olmadı.


  • optum kib bye  (21.11.14 12:41:02) 
yarın öbür gün başın ağrır boş ver uğraşma, sana ev mi yok :p


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (21.11.14 13:38:45) 
valla yok.


  • optum kib bye  (21.11.14 13:39:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.