[]

sigarayı bırakmak ?

23 yaşındayım, 7 8 senedir sigara içiyorum, ciddi olarak bırakmak istiyorum laf olsun diye değil. çeşitli girişimlerim oldu değişik yollarla bırakmayı denedim ancak başarılı olamıyorum. fikir vermek isteyen, birde şunu dene diyecek olan, ben şöyle bıraktım diyen arkadaşların tavsiyelerini almak isterim. Kendi yaşantımı yazıyorum lütfen bunuda göz önünde bulundurun.

yazılımcıyım, haftanın 1 2 günü ofiste oluyorum diğer günler evden ya da bir cafeye gidip çalışıyorum. dolayısıyla çalışırken sigara içebiliyorum. bir günde içtiğim sigaraların %50 si farkında olmadan istemsiz yakılan sigaralar.

günde 5 6 bardak çay, 1 2 bardak filtre kahve içiyorum. hafta içi günde ortalama 1 paket sigara içiyorum, hafta sonları duruma göre 1.5 2 paketi buluyor.

şuana kadar, allen carr ın kitabını okuyarak bırakmaya çalıştım 3 hafta kadar bıraktım ama her gün nargile içiyordum. onun dışında nikotin bantı aldım, günde 1 tane içiyodum ama oldukça zorlanıyordum. en son champix aldım ama yan etkilerinin hepsi bende görüldüğü için 5. günden sonra bırakmak zorunda kaldım. hiç bir şey kullanmadan bırakma girişimlerimde 1 2 gün içmeden durabiliyorum.

 
nerde nasıl içtiğinin pek önemi yok aslında, ben 15 yıl içtim 2-3 yıl önce bıraktım, pek bırakacağıma inanmıyordum ama nikotin sakızı ile bıraktım.
şöyleki canım her sigara istediğinde bir sakız attım ağzıma, bu sakız nikotin vererek sigara isteğini gideriyor. böyle böyle 3 ay kullandım sakızı, tabi sakız kullanımı git gide azaldı. ilk zamanlar günce 10-12 kullanırken son zamanlarda günde 1 taneye kadar düşmüştü. Burda irade olarak asla sigara içme, yanında hep sakız taşı.

  • ravenudon  (21.11.14 11:04:17) 
Çüş mk! Sen zaten bırakmazsan birkaç seneye ölürsün :D Bende içtim yaklaşık 2,3 sene kadar sonra bıraktım. Öyle azaltarak, pazartesi bırakıyorum diyerek olmaz. O bilincin sana yerleşmesi lazım. Ben de bu içtiğim zamanlar bir pakete yakın içiyordum günde. Birkaç hafta içmedim. Sonra bir baktım ki at gibi adam oldum mk. Hayvan gibi koşuyor, yüzüyor vurduum mu boğayı deviriyordum. Sonra direkt bıraktım.

Günde 2 bardaktan fazla çay da zararlı bu arada.
  • secilmis uye  (21.11.14 11:23:50) 
spor yapmak sigaradan uzaklasmaya cok yardimci. ama oyle haftada bir sporu degil de biraz da yogun, daha zorlayici spor.
sigara icmeyenlerle daha cok takilmak da ise yariyor.

  • jimicik  (21.11.14 11:27:34) 
merhaba,
22 yaşındayım. yaklaşık lise sondan beri sigara içiyordum. bu dönem başında lisanstan mezun oldum uzun süredir birlikte olduğum kız arkadaşımla ayrıldık, ev arkadaşlarımın hepsi bir yerlere gitti, işimden ayrıldım sonraki işte tutunamadım. yani kısacası etrafımda kimse kalmadı yalnızım ölüyorum bitiyorum. tamam bunlar herkesin başına gelebilecek şeyler dedim haftanın 2 günü yüksek lisans derslerine gitmeye başladım kalan 5 günde evde boş oturuyordum. çok fazla sigara içmeye başladım. hani her şey kötü kodumun sigarası daha da kötüydü. bir gece bir anda aklıma geldi içmeyeyim lan dedim bir yandan kendime bişi kanıtlamam lazımdı. içmemeye başladım. gerçekten kendimi iyi hissediyorum. sigara istemiyor muyum? köpek gibi istiyorum. açıkçası içimde bıraktığı boşluk aşağı yukarı sevgilinin gitmesiyle aynı gibi. gerçi şuan hangisi acıtıyor bilemiyorum kontrollü deney yapmak lazım. sigara içerken de içimde bir boşluk vardı hala var. ama en azından daha iyi hissediyorum. neyse çok uzattım abi içmeyeceksen içme bu kadar basit. ama kararlı ol. ben daha önce de uzun süre içmedim falana ama aslında bırakmak istemediğim için yaktım bi tane. üzülmedim de. ama mesela şimdi başlasam çok üzülürüm. bi de alan carr videosu da güzel onu izle. ama bıraktıktan sonra izlerken hadi yak bi sigara falan diyor ben orda bi tedirgin oldum lan yakmalı mıyım diye ama yakmadım sen de yakma :D

  • cizgilerebasancocuk  (21.11.14 11:28:43) 
35 yaşındayım 19 yıldır sigara içiyorum günde ortalama 2 pakete yakın içtim. Şu an ikinci sigarayı bırakma denememdeyim ve 19. gündeyim. Champix'le başladım pek faydasını görmeyince ilacı 3. gün bıraktım. İradeyle devam ediyorum. Sözlükte de yazdım, sigarayı bırakmanın tüm yan etkilerini yaşıyorum ama her geçen gün azalıyor. Bu arada ben de yazılımcıyım. Kilo alıyor gibiyim şu sıralar oturmaktan ve metabolizma yavaşlamasından, biraz fazla uyumaya başladım ve spor yapasım pek yok. Ama genel olarak sigarayı bırakmanın getirdiği bir keyif hasıl oldu. Kendimi iyileşiyor gibi hissediyorum. Sırf bu his için bile bırakmaya değer.


  • creepy  (21.11.14 14:47:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.