[]

yayınevinde staj yapmak

selamlar,

yarıyıl tatilinde bir yayınevinde zorunlu stajımı yapmak istiyorum. yayınevinde çalışan/çalışmış olan, bu konu hakında yardımcı olabilecek birileri ya da konu üzerine bir şey söyleyecek birileri var mı? ingilizce ve fransızca bilgim var. (B2 ve B1 seviyelerinde). daha önce 1 seneye yakın yurtdışında bulundum (erasmus). sonra başka sebeplerden tekrar gittim (youth exchange).

staj bulmam konusunda yardımcı olabilecek varsa CV'mi yollayabilirim. yayınevlerine teker teker mail atmayı planlıyordum ben. bizzati gitmem pek mümkün olmadığı için (istanbul'da değilim) mail atmayı, eğer olumlu yanıt verirlerse gidip görüşmeyi düşündüm.

yazacağım mail motivasyon mektubu tarzında mı olmalı?

teşekkürler.

 
çok da kasmana gerek yok. en büyük yayınevlerini hedeflemiyorsan zaten bi yayınevinde çok rahat staj yaparsın. bedavaya çalışacak genç buluyorlar, hemen kabul ediyorlar. çeviri yaparsın yarım yamalak da olsa. imla kontrol edersin falan.

ama tabi motivasyon mektubu tarzı olması iyi olur mail'ın. çok uzatma sadece.
  • dusmanimizkindirbizim  (20.11.14 23:36:44) 
Yayınevlerinde çalışabilmek için yabancı dilin yanı sıra Türkçeyi de bilmeniz gerekiyor. Bunu söyleyince yadırgamayın çünkü bizim memlekette pek bulunmayan bir özellik. Ayrıca, bizzati gibi şeyler yazmazsanız sizin için daha iyi olacaktır. Zira yayınevlerinde redaksiyon yaptırabilirler size. E-posta göndermek en makûl seçenek, çoğu kişi de öyle yapıyor. PDF dosyası biçiminde bir özgeçmiş bir de sizi tanıtan bir mektup yerinde olacaktır. E-postanın içeriğinde staj başvurusu için yazdığınız mektup/önyazı ile özgeçmişinizin ilişikte olduğunu belirterek gönderebilirsiniz.


  • microfiction  (20.11.14 23:42:12) 
Hangi pozisyon bu staj, editörlük mü düzelti mi çeviri mi ne, onu belirtseniz belki daha sağlıklı fikir verebiliriz.

Ayrıca aynen yazıldığı gibi, Türkçenin de iyi olması lazım bu işler için, imla hatası yapmamaya dikkat edin.
  • mutlusismankedi2015  (21.11.14 00:25:08) 
editörlük ve düzelti, ayrıca ufak tefek çeviri işleri.


  • dahinnotha  (21.11.14 00:44:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.