[]

kredi tarzı burs bulabilirmiyim acil ?

dostlar merhaba.

4.5 yıldır devlet yurdunda kalıyorum.eve çıkmak istiyorum.çünkü topluluk halinde yaşamak şu aşamada canıma tak etti.ve tıp fakültesinde okuyorum 5.sınıftayım.tus derdi başladı.ders çalışmak böyle topluluk yerlerinde hak verirsiniz ki daha da zor.sürekli huzursuzum.istediğim tek şey biraz yalnızlık,sakin kafa,kendime ait minicik bir oda..

çok şükür 2 yıla bişe olup etmezse maaş almaya başlayacağım kesin.babam ev konusunda beni maddi olarak pek desteklemiyor.ben de mezun olunca ödeyebileceğim bi burs/kredi bakıyorum..varmı böyle bildiğiniz bişi ?


devletten zaten burs alıyorum kredi alamam.

çok teşekkür ederim.

 
part-time bir işe girip çalışmayı da düşünebilirsiniz.


  • mcsword  (20.11.14 23:25:38) 
gecem gündüzüm okula-dersaneye gitmek ve ders çalışmak..işe girecek zamanım inanın ki yok.keşke olsa.


  • 00 08  (20.11.14 23:29:15) 
kesin çözüm budur demiyorum da, böyle bi alternatif de olabiliyor anlamında bi iki kelam edeyim.

tek başınıza bi eve çıkmanız bu şartlarda zor görünüyor fakat hali hazırda evi olan bi arkadaşın, gürültü/dikkat dağıtma falan gibi konularda hassas olduğunu bildiğiniz ya da olacağı yönünde anlaştığınız kurulmuş bi eve yeni arkadaş olarak katılabilirsiniz.

kira ödeme açısından da şöyle bişi vardı. devletin firmalara çeşitli teşvikleri vardı bi ara. yılda şu kadar öğrenciye totalde şu kadar burs verirsen karşılığında ödeyeceğin yıllık verginin şu kadarını ödemene gerek yok falan gibi. hala aktif midir bilmiyorum. bu firmalar da, örneğin sahibi ne bileyim merzifonlu, merzifon doğumlu ama şehir dışında okuyan öğrenciler seçip karşılıksız burs veriyordu.

bu hala geçerli mi, geçerliyse başvuru tarihleri geçmiş midir falan hiçbi fikrim yok. sadece belki bi yön verir, bi işe yarar diye umut ederek paylaşıyorum.
  • cevap botu  (21.11.14 01:51:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.