[]

Oda kiralayan kişinin eşya çalması

Yakın bir arkadaşımın başına gelen durumu paylaşıp bilgilenmek istedim.

Arkadaşım geçen ay bir yabancıya odasının birini kiralıyor. Daha önce sürekli birilerine kiralıyordu, bugüne kadar bir sorun yaşamadı. Bu yüzden de kiraladığı kişiyle sözleşme vs herhangi bir şey de yapmadı. Yabancı kişi eve girerken 1 kira ve depozito verdi. En az 6 ay kalacağını söyledi. Neyse, 1 ay dolunca birden bu yabancı kişi başka bir arkadaşının yanına çıkacağını söyledi ve depozitosunu istedi. Arkadaşım da bunu daha önceden belirtmesi gerektiğini söyleyerek ertesi gün parayı veremeyeceğini, 1 hafta sonra maaşını aldığında verebileceğini söyledi ve yabancı kişi de kabul etti. Bu arada bu yabancılara da komple bir evi bir türk adam kiralamış, adamın normalde işi buymuş. Yabancı kişi adama depozitosunu 1 hafta sonra alabileceğini, ona da ancak o zaman verebileceğini söylüyor. Bir gün sonra bu adamla birlikte arkadaşımın evine gidiyorlar. Bu Türk adam arkadaşıma "sen yabancıların depozitosuna mı konuyorsun, sahipsiz mi sandın onları" gibi laflar söylüyor. Arkadaşım da durumun ani geliştiğini, aralarında anlaştıklarını ve bir sonraki hafta parasını ödeyeceğini ve onu ilgilendirmediğini söylüyor. Olay tam da bundan sonra başlıyor. Arkadaşım işi dolayısıyla oldukça yoğun çalışıyor ve pek evde olamıyor. Halen daha evin anahtarı olan yabancı kişi de, türk elemanın gazına geliyor ve eve girip arkadaşımın değerli eşyalarını çalıyorlar. 7 8 bin civarı edermiş ve fotoğraf makinaları filan varmış aralarında. Direkt sinirle yabancıyı arıyor, o da türk elemanın ona "paranı alamazsın, eşyalarını rehin al" dediğini söylüyor. Türk elemanın da numarasını alıp onunla da konuşuyor, bu kişiler kısaca birkaç gün beklemek yerine hırsızlık yaptıklarını da kabul etmiş oluyorlar. Bu yabancının ve elemanın sadece isimlerini biliyor arkadaşım ve türk elemanın da yaşadığı binayı biliyor. Polise gidilse bu kişilere bir yaptırım uygulanabilir mi? Arkadaşıma paralarını öde al eşyalarını dedik ama o kadar sinirlenmiş ki, onlarla bir daha yüz yüze gelirsem elimden bir kaza çıkar, ayrıca yaptıkları bildiğin hırsızlık bir şekilde bunun bir cezası olmalı filan diyor. Kısaca yabancının ve türk elemanın isimleri ve telefon numaraları var sadece elinde, polis bir şey yapabilir mi bu durumda?


 
tefeci miymişler de rehin alıyorlarmış? bunu sorsun arkadaşın.


  • devilred  (20.11.14 20:04:45) 
hala polisin aranmamasının sebebini anlayamadım şahsen.


  • mcsword  (20.11.14 20:06:21) 
böyle bi işgüzarlıktan sonra sadece yüz ifadelerini görmek için polis aranır.


  • akatreil  (20.11.14 20:08:07) 
hırsızlıktan polisi arayacağınızı söyleyin. türke bir şey olmaz da yabancı tırsar. anahtarı da hemen değiştirsin...


  • inanmazsan inanma  (20.11.14 20:11:14) 
Bizim çocuk da biraz saf, soy isimlerini bilmiyorum diye polis bir şey yapabilir mi acaba diyor hala. Çalınan makinelerden birisi de ona ait değilmiş, sahibine yeni bir makine almak zorunda bir de. Sabah direkt sıkıştırıyorum o zaman polise gitmesi için ben.


  • tubaya  (20.11.14 20:14:34) 
soy isimleri bilmemeniz önemli değil. adlarını telefonlarını ve şu anda nerede olduklarını biliyorsanız o yeter...


  • inanmazsan inanma  (20.11.14 20:22:18) 
arkadaşınızın (maalesef) devlete bildirmeden evini / odasını kiraya vermesi de suç, vergi kaçırmış oluyor. karşı taraf buna güvenip polise gidemeyeceğini düşünmüş olabilir.
ne olursa olsun karşı taraf suçlu ve polise gidince bir yaptırımı olacaktır.

  • asisamus  (20.11.14 21:03:25) 
Ben olsam parasını öderdim sonra da hem türkü hem de yabancıyı döverdim


  • merkezefendi  (21.11.14 08:10:09) 
ne oldu acaba bu işin sonucu?


  • c1b2k3  (23.11.14 15:29:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.