[]

gezginler para işini nasıl hallediyor?

Yani nasıl para kazanıyorlar diye sormuyorum, misalen plan yapıyo 6 ay yollarda farklı farklı ülkeler, şehirler, bi şekilde yemesi lazım vs. TR'deki bankadan parayı nasıl kullanıyor o ülkelerde?




 
"bazı" hayatını bu olaya adamış gezginler genelde blog - tanıtım gibi olaylara giriyor özellikle internet ortamında ve çok sıkı destek alıyorlar ha tabi bu binde bir olabilir bu kişiler biraz daha sırtını sağlama alıp daha tanıtım gibi biraz daha ticarete dökmüş diyebiliriz ama en azından sana bir fikir verebilir


  • vosvos3131  (20.11.14 18:31:47) 
debit card'la (bildigimiz banka karti) dunyadaki tum atm'lerden kucuk komisyonlarla paranizi cekebilirsiniz.

bi kismi da yanda durur. (valizde,cepte, cuzdanda)
  • brkylmz  (20.11.14 18:32:59) 
para kazanma yöntemlerini sormuyorum, o kişiden kişiye değişir, adam doğuştan zengindir falan ben banka hesaplarından parayı misalen bulgaristan, moldovya, ukrayna, kamboçya, tayland vs. de nasıl çekiyorlar diye soruyorum.


  • selam  (20.11.14 18:33:45) 
@brkylmz bu küçük komisyon oranı hakkında bilgin var mı? bizdeki altın noktalarda bile öpüyorlar baya.


  • selam  (20.11.14 18:34:39) 
kredi kartı ve debit kartlar heryerde geçerli. eğer kuş uçmaz kervan geçmez bir yere gidecekse sehir merkezinde bankamatikten ülkenin parasına çevirip çekiyor.


  • kuzey li  (20.11.14 18:34:59) 
visa ve de maestro ile anlaşmalı tüm atm'lerden para çekilebiliyor. paranın tamamı elde taşınmıyor yani. %2-5 arası değişiyor komisyonlar


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (20.11.14 18:35:44 ~ 18:36:11) 
  • mrthany  (20.11.14 18:37:48) 
teşekkür ederim, yeterli bilgiye ulaştım :)


  • selam  (20.11.14 18:41:39) 
Yanima doviz alip oyle gidiyorum. Her ihtimale karsi kredi karti da oluyor yanimda. O da olmadi hesap karti da var. Ama bunlar zaten normalde cuzdanimda duran seyler, ozellikle hepsini birden aliyor degilim. Genelde fazla nakit tasimayi onermezler ama ben hep nakit ile gittim bu zamana dek. Yine de kartlar da yanimdaydi.


  • delifaruk  (20.11.14 20:05:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.