[]

Izgara et

Tavada ızgara olarak pişirmek için hangi et uygun olur? Yağı fazla olmasın. Antrikot, bonfile, biftek,nuar; bunların farkı ne?




 
hepsi olur
ama

Önce eti dövün, incecik yapın
sonra limon suyuna yatırın, marine olsun iyice
ardından iç yağı atın tavaya, yağdan korkmayın; o yağ içerisinde pişsin, yumuşacık tane tane et olucak.
afiyet olsun

Antrikot önceliğim
  • kahve kokusu  (20.11.14 12:55:42) 
arkadaşlar daha iyi açıklar ama eti dövmek gibi bir şey yapmayın.


  • inheritance  (20.11.14 12:57:32) 
biftek bir et türü değil, bir işleniş biçimi. küp küp kesilene kuşbaşı, makineden çekilene kıyma dendiği gibi yassı parçalı dilim dilim işlemeye de biftek deniyor. yani antrikotu dilim dilim yaparsan antrikottan biftek olur. antrikotu makinede çekersen antrikottan kıyma olur. bu ön bilgi.

nuar ızgaraya gelecek bir et değil. o sanırım daha çok fırında, haşlama falan için uygun.

bonfile pahalı ama en yumuşağı odur.

tavada yağsız pişirmek için biraz yağlı olmalı ki yumuşak olsun. antrikotun tam ortasından bir yağ geçer. hatta iyi kısmının içinde yağlar olur. hayvan da iyiyse tava süper olur.

kontrfile var. antrikottan daha yağsızdır ama biraz sert olur.
  • kibritsuyu  (20.11.14 12:57:51) 
ızgara eti seven bir insanın döküm tava kullanması elzemdir. en güzeli de antrikottur bence. 5 dk da hazır et, olsa da yesek


  • gaza gelen  (20.11.14 13:01:04) 
nuar alma. nuardan rosto olur ancak, o da tavada ızgarada yapılacak bir et değil. kaldı ki sıfıra yakın yağ vardır, pek lezzetli olmaz.

sakın ama sakın eti dövmeyin. et dövülmez, öyle annelerimizin yaptığı et et değil. antrikot öneririm olabiliyorsa iki parmak genişliğine yakın olsun. iyi bir et marine de gerektirmez. ama illaki terbiyelemek istiyorsan; bir çay bardağı süt, biraz zeytinyağı, biberiye, bir tatlı kaşığı biber salçası, bir tatlı kaşığı domates salçası ve deniz tuzunda dinlet etleri 7-8 saat. sonra al dolaptan, pişirmeden bir saat önce çıkar ki et kendine gelsin.

ardından varsa dökme demir tavada, yoksa elindeki tavada etleri pişir. döküm tavan varsa 4 dakika bir tarafını, 4 dakika diğer tarafını pişir. eti mühürlersin böylece, suyu içinde kalır. piştikten sonra al eti. bir beş dakika beklet, ki yine kendine gelsin. biraz tuz, biraz karabiber.

afiyet ola.
  • mermize  (20.11.14 13:02:10) 
Antrikotu biftek şeklinde kestir. Kızgın tavaya at gitsin.


  • arnold schwarzeneger  (20.11.14 13:04:43) 
eti kesinlikle dövdürtme.
antrikot al. döküm tava kullanman şart bence yağsız ve lezzetli olması için.
istiyosan ete 3-5 damla zentinyağı damlat sür. harlı ateşte hızlı pişir. bi taraf tam pişmeden çevirme. tuzu da sona doğru ekliyorum ben ki et suyunu salmasın.
  • cusoon  (20.11.14 16:12:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.