[]

insan uyurken kendi kolunun üzerine çıkıp kolun uyuşmasına neden olabilir

mi? hani bacağımızı katlayıp gödümüzün altına sıkıştırıyoruz ya onun gibi, uyurken kolu bir şekilde vücudun altına alıp kan akışını yavaşlatmamız gibi bir durum gerçekleşmesi olası mı? sorum çok saçma gelebilir ama benim için hayati önem taşıyor. bu sabah uyuştuğu için iki kez uyandım. ilk birkaç dakika güçlükle hareket ettirebildim sol kolumu. karıncalanma var, his zayıf. ben uyandıktan sonraki birkaç dakika içinde geçiyor, normale dönüyor.

üzerine falan yatıp kan akışını engellemiş olmam ne kadar mantıklı? pozisyon olarak düşünüyorum da, saçma geliyor. bir insan nasıl kendi kolunun üzerinde uyur ki?

not: uyandığım andaki pozisyonu hatırlamıyorum. çünkü istemsiz de olsa, eğer sıkışmış bir pozisyondaysa, daha gözümü açmadan kolu çıkarmış oluyorumdur muhtemelen.

 
evet kaç defa uykumdan kolum karıncalandığı için acı içinde uyandım. normal yani


  • sta  (20.11.14 05:47:58) 
sta+1


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (20.11.14 06:00:18) 
E yani, tek mantıklı seçenek bu merak etme. Ben de 100.000 kez bu şekilde uyanmışımdır. Ama bi şekilde kolun altta olacak şekilde uyumak kadar rahatı da yok bence.

Aşağıda örnek bi pozisyon çizmeye çalıştım. Gri olan kol altta kalıyor. Yastığın altına ya da üstteki kolla paralel olarak yana uzatılabiliyor :p

imgur.com
  • pandispanya  (20.11.14 06:45:35) 
mümkün olabileceğini düşündüm tabii ama daha önce yaşadığım bir şey değil. yani üstüne birisi yattığı zaman uyuşur tabii ama yastıklarımla uyuyorum, kolumu sıkıştıracak bi' şey de yok. tedirgin oldum bi an "lan noluyo, kollar da mı gitti" diye korktum.


  • pescador  (20.11.14 06:47:07) 
sta + 1

Ama acıdan çok hissizlikle uyandım ben, artık kaç saat üstüne yatmışsam. Sanki kol değil de cansız bir et parçası kaldırıyor gibi oluyoır uyandığımda. Hatta, "Dirsekten altını uykuda bıraktık herhalde" korkusuyla kalktım genelde ama yarım dakika içinde acı ve karıncalanma geldi, o acı ile zorla parmaklarımı hareket ettirebildim. Hatta "Yeniden kolumu hissediyorum" diye acının gelmesine sevindim. Birkaç dakika içinde de kolum kendine döndü. Çok uzun süre yamuk oturursam bacağıma da aynı şey oluyor. Örneğin, yandan sıkışmalı ve bacağın üzerine şişman bir teyzenin oturduğu metrobüs yolculuğu
  • aychovsky  (20.11.14 07:18:30 ~ 07:20:24) 
kan akımı diil hacıt, yan yatmışındır, yatak biraz serttir, koltukaltındaki sinir düğümünü ezmişindir, kol uyuşmuştur. panik yok. no shoes, no service; no woman, no cry.


  • compadrito  (20.11.14 07:20:06) 
Kilo almişsındır. Olur oyle ya.


  • e_rsin  (20.11.14 07:25:35) 
Bir arkadasim gece yanagina birinin dokundugunu farkedip hizlica uyanip dokunan kolu tuttugunda kendi uyusmus kolu oldugunu farkedip tirsmisti. Yani olabiliyor boyle bir sey.


  • sckxyss  (20.11.14 07:43:58) 
koltukta sızdığımda başıma çok gelir. sığamadığımdan kolumun üstüne çıkmış oluyorum normal yani.


  • emirkulu  (20.11.14 07:47:35) 
  • dahili meddah  (20.11.14 08:02:00) 
banada oluyor. bi sefer bacağımın üst kısmında yabancı bi dokunuş hissettim hafif bi ağırlıkta vardı. biraz tırstım bi baktım kendi elim. diğer elimle tutup kaldırdım baya baya uyuşmuş kendi elim olduğunu fark etmemişim. bu arada şunu da fark ettim kol baya ağır bişeymiş.


  • battal gemalmaz  (20.11.14 09:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.