[]

Okulu uzatmak ya da uzatmamak

Selam ahali,
Erasmus tan dolayı okulu bi dönem uzatma ihtimalim var. 2 ders saydırabildim ve biraz zorlarsam dönem uzatmadan bitirebiliyorum. Ama şu anki programım çok ağır ve stresli. Bi dönem uzatıp yaysam baya bi rahatlarım. Bir yandan bir an önce bitirip gideyim diyorum zira sınav ders vs. çok sıkıldım artık, öte yandan iş hayatına atılmak da çok zor ve stresli olacak biliyorum. Çok karasızım, benim gibi aynı iklemi yaşamış olanlar bi fikir verebilirse çok sevinirim. Uzatıp pişman olan ya da keşke uzatsaydım vs. diyenler, tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bu ikilem yedi bitirdi beni haftalardır.
Şimdiden teşekkürler


 
yahu iş hayatına, strese sıkıntıya biran önce başlama merakı nedir? ben 8 yıldır okuyorum. o kadar rahatım ki. ohh mis.


  • m murphy  (20.11.14 00:20:42) 
uzatıp niye pişman olasın ki


  • birkarakediicinblues  (20.11.14 00:24:28) 
benim okul da 7'ye uzadı, afedersin şeyimde değil. hayata atılma derdi niye? okusana olum rahat rahat. öğrencilik kadar güzeli var mı.


  • norek  (20.11.14 00:26:34) 
uzat uzat. sonra ararsın bu dönemleri.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (20.11.14 00:58:54) 
saf misin arkadasim? degil bir donem degil bir sene bile uzatilir. zaten okuldan mezun olduktan sonra kole gibi calisip, onun bunun agiz kokusunu cekeceksin. en azindan git gez, belki ufkun acilir yeni firsatlar gelir. boyle firsati dusunmen bile sacma. git tabiki de!


  • goo.gl  (20.11.14 02:57:40) 
okulu 6 senede bitirdim, bölüm sonuncusu olarak bitirdim. master yaptım, şimdi doktora yapıyorum. işe girdim, kendi şirketimi kurdum. daha bir zararını görmedim. bir dönem şeker gibin bal gibin uzat gitsin. rahat ol. kasma.

ama aklın varsa o bir dönemde kendine çevre yap, insanlarla tanış, iş hayatında tanıdıkların olabiliyorsa ne ala. çalışan insanlara yapış, git fakslarını fotokopilerini çek, eline yapışmaz. çocuklarına ders çalıştır, ne bileyim. bir şekilde geniş bir çevre edinirsen o bir dönemi daha verimli geçirmiş olursun.

benim gördüğüm budur.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (20.11.14 06:06:05) 
hocam kusura bakma duyuruna kaynak yapıyorum ama, "öğrencilikten güzeli var mı" diyenler parayı nasıl kazanıyor anlatabilirler mi? çok merak ediyorum.

ben üçüncü senemi kaybettim. biri bölüm değiştirdiğim, ikincisi kişisel hıyarlığım, üçüncüsü hastalığım yüzünden. üç senedir bu aq şehrindeyim, en iyi ihtimalle 4 sene sonra bitirebileceğim. 2 sene sonra kredi ödemesi başlıyor. bu hem 300 lira ek gelirden olmam, hem de kol gibi borcun çıkması ve üniversiteyi olur da kalan 4 senede bitirebilirsem, okul bittiği an önüme "öde lan" denilerek borcun çıkarılması anlamına geliyor.

ha ben kredi alırken bunun farkındaydım, o anlamda bi' şikayetim yok. kendim isteyip aldım sonuçta. ayrıca, 18'ime bastığım günden beri de çalışıyorum.

soruyorum, siz nerede neyle yaşıyorsunuz da öğrenciliği bu kadar seviyorsunuz? sktimin istanbulunda çatısı-tavanı dökülen bi evde 2-3 ev arkadaşıyla kalabilmek, sçacak temiz bir tuvalet ve yemek yapılabilecek bir mutfak için tonla para saçıyoruz. başka şehirde ev alırsın o paraya.

ben de beyaz yakalı olmaya bayılmıyorum ama 8 sene okuyup çok mutlu olan adamları kıskanıyorum lan. abi hepiniz mi yozgat'ta falan okuyosunuz ya da hepinizin mi babası zengin? napıyosunuz, aynı anda tam zamanlı 2000 lira maaşlı işte çalışıp okuyo musunuz?

imkanım olaydı da keşke 2012'ye geri gidebilseydim. doğru bölüm tercihi yapar, hıyanet ve dalalete düşmeden efendi gibi gider, 22 yaşında mezun olurdum anasını satiyim. şimdi 20'yim daha 4 senem var. hem para kazanmam hem de okula gitmem gereken 48 ay.

sadece para kazanmak daha güzel değil mi lan? okul nasıl güzel olabiliyo?
  • pescador  (20.11.14 06:39:40) 
bitirip nereye gidicen, patron sikiyor benden demesi. aklin varsa uzat birkac yil, ama bos bos uatma. kendini gelistir, dil ogren kod ogren gez toz, sonra patron sikse de sen patronu siklemezsin, nasilsa elinde bi suru yetenegin var. hoop obur sirkete..


  • heygidim  (20.11.14 06:58:04) 
İs gorusmelerinde bidi bidi edebiliyorlar uzatacaksan da o donem biseyler yap ise falan gir.


  • divit  (20.11.14 07:11:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.