[]

Arabanın Direksiyonu Sertleşti Ne Yapmalıyım?

selam ahali,
2003 model mini cooper aracımın direksiyonunda 2-3 haftadır normalinden fazla bir sertlik vardı, bugünde neyse ki eve yaklaştığım zaman oldu, hareket halindeyken direksiyon birden kaskatı kesildi ve çok zor döndürebildim. zorla park ettim, şimdi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum direksiyon pompasının mı değişmesi gerekiyor acaba? mini'lerde kronik sorun diyorlar bilgisi olan var mı?



 
hidrolik boşalmış olabilir


  • divit  (19.11.14 22:58:45) 
bu araçlar normal hidrolik direksiyon değil, elektrohidrolik diye geçer, hidrolik sıvının azalması, bitmesi, eskimesi pek mümkün değil, muhtemelen başka bir sorun vardır, sıvıdan dolayı değilse komple değişmesi gerekir çünkü tamiri yok bunların, özel servis 1000-2000 civarı fiyat verir.

not: direksiyon bu şekilde sertleşirse, aracı stop edip, tekrar çalıştır düzelir.
  • grimer  (19.11.14 23:46:12 ~ 23:46:37) 
Ne kadar sertlestigine gore lastikleri kontrol etmeni oneririm.


  • kegums  (20.11.14 01:58:18) 
bi beze vazelin koy birazcık, güzelce bi sil direksyonu.


  • aeroflot  (20.11.14 08:23:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.