[]

Deprem Önlemi - Telsiz

Merhaba Galya'nın villa sakinleri;

Son zamanlarda şu İstanbul depremi konusunda nedense fazla şey okudum. Zaten olan ancak zihnimde bastırdığım korkularım tekrar yüzeye çıktı.
Deprem esnası ve sonrası en büyük ihtiyaç (eğer başımıza birşey gelmezse) aile bireyleri vs.'ye ulaşmak olacak.
99 depreminde deprem üssüne yakın bir yerdeydim ve ailem bana ulaşmak için kafayı yedi, ha keza ben de onlara ulaşmak için..

Şimdi bunu çözmek için, akrabaları organize edip bir telsiz ağı kurmak istiyorum.
20-25 km mesafeli lisanssız telsizler alıp, üstlerine acil durumda girecekleri kanalı yazıp dağıtmayı planladım.
Bu iş için iyi bütçe gerekecek gibi.. 25 km mesafeli olanların bir çifti 250-300 lirayı aşıyor.

Ek olarak, bu 25 km mesafeyi sallıyorum ben ümraniyede bir tepeye çıksam, şişli'dekiyle konuşmak için kullanabilir miyim?

Bu işi görebilecek her türlü telsiz fikrinize açığım.

 
Konuşamazsın. Lisanssız sıradan telsizler 5im mesafeli onlar da açık alanda. Şehir gibi yoğun ve kalabalık yerlerde mesafe kmnin altına düşer.


  • erty_ksk  (19.11.14 22:09:26) 
5 km ve 1 koyamam istedim. Sictiminin tableti çok biliyor ya...


  • erty_ksk  (19.11.14 22:10:12) 
Amk sınır oldum. Bu ne laaaaaaannnnn. 5km ve 1km.


  • erty_ksk  (19.11.14 22:10:53) 
niye lisanssız kasıyorsun ki lisans almak zaten çok kolay hem de topluluğu yardımcı oluyor sana.


  • divit  (19.11.14 22:14:36) 
@erty_ksk: Bu tarz aletlerden bahsediyorum : www.hepsiburada.com
Misal bu 12 km, tabiiki araziye göre değişir ama 5 km zatne çok düşük bir değer..
@divit: O konuda hiç fikrim yok aslında.. Bir de herkese lisanslı telsiz mi almak gerekecek? Zor bir iş gibi geliyor bana..
  • quaker  (19.11.14 22:27:09) 
www.mobilcom.com.tr

biz calısırken şunlardan kullanıyoruz mesafe için 5-12km diyo fekat işin içine duvar vs girince 1km alanda bile sıkıntı cıkabiliyo.
  • rurouni  (19.11.14 23:40:20) 
bir kere o telsizin pili biter. kalem pil bulamazsınız, şarj edebilecek durumdaysanız zaten cep telefonu da aynı işi görür.

sizi ancak uydu telefonu gibi şeyler kurtarır, onlar da baya pahalı.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (20.11.14 07:12:16) 
Telsiz onerim yok ancak deprem sonrasi bir araya gelebilmek icin acil durum plani cizin ve depremden ne kadar sonra nerede bulusacaginizi belirleyin.


  • sckxyss  (20.11.14 07:52:43) 
@rurouni: Hiç güven vermiyor artık fikir zaten.. Vazgeçiyorum gibi..
@eksi sozluk e bir daha geldim: Deprem sonrası karambolde cep telefonunun çalışmayacağı kesin.. Ayrıca telsiz için mutlaka yanında yedek pil tutulacak.
@sckxyss: Acil durum planı kafamızda var. Ama o kadar uzağız ki, ona gelene kadar ilk başta bir sesli iletişim fikri geliyor aklımıza..
  • quaker  (20.11.14 10:57:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.