[]

kedi yemek yemiyor

merhabalar, sinir krizi eşiğindeyim.
2 kedim var, büyük olan (2,5) yemek yemiyor. whiskas alsam, salam kessem öküz gibi yiyor ama nerede sağlıklı, alması gereken gıda var, burun kıvırıp gidiyor.
aç bıraktım, en son 14 saat inat edip yememiş, gittim aldım whiskas koydum önüne. kendime yapmıyorum, ona tavuk haşlıyorum ilk öğün yiyor, ikincide yine yemiyor.
piyasada denemediğim mama kalmadı, kuru mama zaten yemez. düzgün kuru mama & whiskas & salam karıştırdım yine yemedi.
bu kedi suyu da avucumdan içer zaten.
tüyleri topaklanmasın diye ağzına zar zor malt sürüyorum, zorla yapıyorum diye artık benden de kaçmaya başladı.

lütfen bana bir yol söyleyin, ben ne yapayım da bu kedinin inadını kırayım? nasıl yaklaşsam bu hayvana? hasta olabilir mi? böbreklerde bir problem varsa iştahsızlık olur ama salam görse gömüyor maşallah. napıcam ben?

 
yumurta ver bakalım yiyecek mi? yumurtaya benim kedim bayılıyordu. pişirmene gerek yok mama kasesine yumurtayı kır koy önüne. bir de bunu deneyelim, yumurta da sağlıklı yerse eğer verirsin hergün. hiç değilse yumurtayı yemiş olur.


  • rock n roll  (19.11.14 18:27:09) 
Sadece süt icir birkac gun. Davranislari belirgin sekilde anormallesmeye basladiginda yemek zamani gelmistir.


  • aegeanfatheramerican  (19.11.14 18:32:23) 
Yumurtaya abanmanı tavsiye etmem. Ayrıca insan için sağlıklı olan hayvan için de sağlıklı olmak zorunda değil. Sadece süt de içirme ayrıca hayvan ishal olur, artı olarak inek sütü kedilere fazla yağlı dolayısıyla ağır geliyor.

Kaliteli kuru mamayı yese onun dışında bi şey yemesine gerek yok zaten. Günde iki öğün tavuk vermek zorunda değilsin yani, arada tadımlık versen yeter. Çünkü kuru mama dışındaki bu tarz besinler, yaş mama haşlanmış tavuk vs kedilerin dişleri için iyi değil. Dişlerine yapışıyor ve temizleyemiyorlar, bu da diş taşı ve ağız kokusuna yol açıyor. İlla vericem diyorsan diş taşı önleyici tozlar var onlardan da alıp mamasına karıştır.

Benim önerim balık aromalı mamalardan alman. Kediler yemeklerin tadına değil kokusuna yöneliyorlar çünkü ve balık aroması kuru mamalar içinde kokusu en yoğun olan. Profesyonel markalardan farklı farklı küçük paketler halinde balık aromalı mama al. Hepsini dene. Bence mutlaka birinden birini beğenir ve yer.
  • buff  (19.11.14 18:34:41 ~ 18:35:25) 
benim de çok yemek seçen bir kedim var. diğer kuru mamaları denedin mi? royal canin, proplan gibi profesyonel mamalardan birini büyük ihtimalle sevecektir. whiskas, salam gibi şeyleri sevmesi yapay tatlara çok fazla alıştığını gösteriyor.

iyi bir marka mama alıp, temiz suyunu da doldurup gelip yemesini beklemek ve pes edip başka mama vermemek en iyisi bence. burada önemli olan seçtiğin mamayı az da olsa sevip yemesi, yani hiç sevmediği bir şeyle baş başa bırakırsan çok uzun süre inatlaşacaktır.

ayrıca whiskas ve salamı evden uzaklaştır, çünkü sen ortaya çıkarmasan bile o durduğu yeri bilir ve kokusunu alır. onun kokusunu aldıkça da öbür mamayı yemez.
  • lily briscoe  (19.11.14 18:40:04) 
Seçici kediler icin royal canin in exigent i var. Onu verebilirsin. Ama baska mamayi bi daha hayatta agzina surmeyebilir. Onu da hesaba kat.


  • rayde  (19.11.14 18:44:40) 
At kapiya


  • divit  (19.11.14 18:46:45) 
salam değil de yaş mamaya benzeyen ve sağlıklı olan ton balığına geç. kedilerin hepsi seviyor ton balığını. o da yağsız, diyet olanından olsun. çiçek yağlı kötü balıkları sevmiyorlar zaten.

sonra ton balığını biraz biraz kuru mama ile karıştırırsınız.
  • mea maxima culpa  (19.11.14 18:47:16) 
teşekkürler cevaplar için, topluca yazayım.

1- kedim balık yemez, sevmiyor. balıklı hiçbir şeye dilini sürmedi.
2- whiskas+salam+kuru mama karıştırıp verdiğimi yazmıştım, ona da burun kıvırdı.
3- yumurtaya dil atıyor arada veriyordum zaten ama sürekli yemeği haline getirmem.
4- royal canin, hills, proplan, temizmamanın kuru mamaları denendi, sonuç başarısız. şu an evde acana ve n&d var.

yani sonuç olarak, daha başka bir öneriniz var mı? :(


analar ağlayan, yemek yemeyen çocuğu silkeleyip nasıl cinnet geçiriyor çok net anlıyorum diyim, durumumu siz çözün.
  • avifa  (19.11.14 18:49:37 ~ 18:51:31) 
bence cidden aç bırak, bir iki gün. mama dursun orada. 14 saat uzun bir zaman dilimi değil, aç hissedince uyuyordur zaten.


  • kaymaktutmayansicaksut  (19.11.14 18:54:33) 
Yukarıda kediye süt içirin dedikleri için yazıyorum: Kediye süt içirilmez arkadaşlar. Sütteki laktoz kedide alerji yapar, ishale neden olur. Süt verilmeye devam edilirse ölüme kadar gider.

Yoğurt verebilirsin 1 çorba kaşığı. Royal Canin kedilerin en kolay sevdiği mama olduğu için onu bile yememişken ne önereceğimi bilemedim. :/

Barf beslenme diye bir şey var, onu deneyebilirsin.

Sadece ıslak mamayla besleyebilirsin.
  • m e l t e m  (19.11.14 18:55:40) 
temizmama nın denemediğiniz mamalarını da denemenizi tavsiye ederim.


  • sen olmayan cocuk benim  (19.11.14 18:56:09) 
dediğim gibi whiskas'ı ve sevdiği diğer sağlıksız şeyleri evden uzaklaştırman lazım, kokusunu aldıkça öbürlerini yemeyecek.

maması bütün gün kabında duruyorsa o alışkanlığı da değiştirmen lazım, miktarını ve saatlerini ayarlayıp yemek saati gelince mamasını koy, yarım saat dursun, yese de yemese de mamayı kaldır. hayvan aç kaldı diye üzülebilirsin başta ama yeterince acıkınca yiyecektir merak etme. sadece pes etme ve tekrar whiskas verme.

bir de internette parmesan peynirini çok sevdiklerini ve yemek seçen kediler için iyi bir çare olduğunu okumuştum. çok az miktarda mamasına karıştırınca kediler yumuluyormuş. belki denemeye değer.

son olarak böyle değişimler bazen aylarca sürebiliyor hemen bir günde sonuç beklememelisin.
  • lily briscoe  (19.11.14 18:57:56) 
KEdiler 2 3 gün inat edebiliyor kesinlikle artı hiçbir şey vermeyin açlıktan öldürecek değil kedi kendini.


  • purusha  (19.11.14 19:59:08) 
yemesini istediğin mamayı koy önüne, başka bir şey de verme. eşşşşeekk gibi yiyecek o mamayı, kaçarı yok. aynı şey su için de geçerli ama suyunu tertemiz bir kaba koyup her gün yenilemeniz lazım tabi.

bir de veterinere götürüp midesine baktırın isterseniz?
  • physcos physcos  (19.11.14 23:53:22) 
benim önceki kedim de whiskas ve ciğere alışıp başka hiçbir şey yememeişti. valla bu ciddi bir durum, aslında veterinerle mi konuşsanız? siz fazla alıştırmışsınız onu suyu avuçtan içmeler, whiskas vermeler filan. hiç vermeseydiniz başta keşke.
biraz inatlaş bence. 14 saatte ölmez kedicik.

  • bradshaw  (20.11.14 08:34:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.