[]

HDD'yi dusurdum, basimi nerelere vuram?

Arkadasimin (kiz) laptop hdd'sini veri yedeklemesi yapmak icin sokup harici kutusuna taktim, sonra tam disk uzerinde okuma yaparken yere dusurdum kutuyu. bi daha da gormedi diski bilgisayar. bugu yeni bi kutu aldim bir umut, onda da gormedi. takinca yarim saniye falan isigi yaniyor kutunun, sonra gucu kesiliyor.

hasarin buyuklugunu anlayabilmemin bir yolu var mi? tamam asiri kritik bilgiler yoktu icinde ama soyle 200 liraya halledilebilicek bi seyse okeyim. ikea sehpasindan yere dustu sadece ama HDD sonucta, kafasi mafasi var minik. huff.


 
SATA'dan USB'ye çeviren dönüştürücüyle de denediyseniz ve halen sistemimiz ilgili diski görmüyorsa hasar ciddi demektir. İçindeki veriler çok önemliyse yaşadığınız şehir ismiyle Data Recovery (Disk Kurtarma) merkezlerinden birine ulaşın ve hasar raporu ile fiyat talep edin.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (19.11.14 17:18:58) 
calisirken dustugu icin muhtelen kafalardan biri kirilmistir. hele ki laptop hdd lerinde o kafa zaten minicik bahane ariyor kirilmak icin. gecmis olsun size yeni bir disk yolu gorunuyor.


  • helenart  (19.11.14 21:03:00) 
SATA-USB kismini uygun bir sekilde degistirdiginiz halde calismiyorsa sizin yapabileceginiz kisim bu konularda profesyonel biri degilseniz bitmis demektir. Fakat onemli bilgiler varsa kurtarilamayacak bilgi asla yok bunu belirtmek istiyorum sadece talep edilen miktar degisecektir. Ayrica foto, video kisimlarini yoksayip daha onemli text kisimlarini kurtarmayi onerebilir, fiyati azaltabilirsiniz.


  • deneme12345  (20.11.14 00:29:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.