[]

ACİL annesiz enik sorusu

bir adet enik buldum. en fazla yirmi gunluktur, belki o kadar bile yok.

etrafi aradim taradim 100-150 metre kadar otede dort enik daha var. yalniz bu cocuk kendisi gelmis olamaz buraya, olduklari yerden buraya gelebilmek icin ya duz duvara tirmanacak ya merdiven inip yokus cikacak cunku, imkansiz bunu yapmis olmasi.

ya biri alip birakti (ki sanmam) ya da anasi birakti bunu zayif diye falan. ben napacagimi sasirdim, on metre kadar otesinde nobet tutuyorum anasi gelir belki diye. gelir mi? gelmezse napayim bir de, alip diger yavrularin yanina mi birakayim. eve mi gotureyim?

ya da simdi alip diger yavrularin yanina goturup ana gelirse tepkisine mi bakayim? dokunamiyorum da kokum sinecek diye su an.

ne yapmak lazim bi yol gosterin allah askina.

 
ellerine bir poşet geçirip diğer yavruların yanına koy bence. yavrular da bulduğun kadarlıksa muhtemelen kardeştirler. köpeklerde yavruyu terk etme durumu kedilerden daha düşük oranda seyreder.

yavruyu oldu yerde gözlemle biraz, anne belki beslenmeye gitti, gelecek. baktın gelmıyor diğer yavruların yanına bırak, şansını dene derim.

edit: bir de fotoğraf atsana :) bebek köpek görmeyeli uzun zaman oldu, kıskandım bir yandan :)
  • kaymaktutmayansicaksut  (19.11.14 13:08:41 ~ 13:14:00) 
diğer bebeklerin yanına bırakın. diğer yavruların annesi kendi yavrusu olmasa bile bakmaya çalışır.(en vahşi anne bile biraz uğraş sonrası yabancı yavruları çoğu zaman kabul eder ki köpekler daha duyarlıdır. anne olmayan dişi köpek bile yavru köpeği korur.) yavruların olduğu yere yakın oturuyorsanız/çalışıyorsanız anne iin elinizden geldiğince su ve yiyecek bırakırsanız anne yanlarından ayrılmaz. muhtemelen sizin yavrucuğu biri birkaç dakika için sevmiş ya da çocuklar taşımıştır. anne deneyimsiz ise bebek memesinden ayrılmadan hareket edip yavruyu memeye asılı taşıyor farkında olmadan.


  • madarch  (20.11.14 09:53:14) 
kardeslerinin yanina koydum. cocuklara bakan da varmis zaten kutulari vardi. anneleri ben oradayken gelmedi ama okuldalar zaten, gidip kontrol ederim yine dislanmis mi iyiler mi diye.

bir de uyuzlari var bunlarin. orada birileri ilac yapildi falan dedi de durumlari pek kotu,benim yapabilecegim bir sey olur mu ki?
  • mutevazi  (20.11.14 13:58:58) 
hangi şehirdesin?


  • mirty  (20.11.14 14:07:50) 
ankara.


  • mutevazi  (20.11.14 15:05:05) 
:/ izmir olsa gelebilirdim


  • mirty  (20.11.14 17:56:08) 
belediyeler uyuz için rehabilitasyon merkezlerine almak zorunda sokak hayvanlarını ancak ankara'da rehabilitasyon merkezleri ya da barınakların durumu nasıl bilmiyorum. facebook'taki hayvansever gruplarından yardım isteyebilirsiniz.


  • madarch  (21.11.14 17:45:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.