[]

anıtkabir'e gidiş

ben önümüzdeki hafta -google maps'ten bakınca- anıtkabir'in hemen solunda bir yere gideceğim ama ankara hakkında hiçbir bilgim yok. otogar ve havalimanından izleyebileceğim en kolay rotaları verebilir misiniz?

şimdiden teşekkürler.

bu da hediyem: www.youtube.com

 
ankara otogar da metro ya bin tandoğan da in anıtkabirin önündesin..
havalimanın dan da otobüse bin ve metro duraklarında birinde in ve metro dan aktarma yap

  • nasilya  (19.11.14 12:26:16) 
google maps'ten koordinat verirseniz daha güzel tarif edebiliriz.

lakin google maps'ten bakınca yani kuzey yukarı olacak şekilde baktığımızda anıtkabir2in sol tarafı bahçelievler/emek.

aşti'den ankaray'a binerseniz beşevler durağında inersiniz, oradan bineceğiniz ring otobüsü size bütün bahçelievler'i dolaştırır.

havaalanından belko air (belediyenin otobüs şeysi) binip kızılay'da iner, yine ankaray'a biner ve beşevler'de inebilirsiniz.

ankaray dediğim bir çeşit metro.

gerçi aşti'ye sırtınızı verip hafif sola doğru (saat 10 veya 11 yönünde) yürürseniz zaten bahçelievler/emek muhitini boydan boya geçebilirsiniz. yani aşti'den yürümek de mümkün.
  • kibritsuyu  (19.11.14 12:27:27 ~ 12:31:07) 
teşekkürler @nasilya ve @kibritsuyu.

@kibritsuyu beşevler oluyormuş gideceğim yer. havaalanından bahsettiğiniz gibi gideceğim. bu sayede hem kızılay'ı, hem anıtkabir'i görmüş olacağım.
  • aykh  (19.11.14 13:05:22) 
anıtkabir'i görmek istiyorsanız oradan göremezsiniz. ziyaret için iki ayrı giriş kapısı var. biri anıttepe'de, biri tandoğan'da. beşevler tarafındaki kapı ziyaretçiler için değil, orada askerliğini yapan askerler için.

anıttepe kapısı için beşevler'den sıhhiye cebeci dolmuşuna binersiniz, kapısında inersiniz.

tandoğan için yine ankaray'a binersiniz ama beşevler durağında değil, tandoğan durağında iner biraz yürürsünüz. anıtkabir nizamiyesinden girince de biraz yokuş çıkarsınız ama aslanlı yoldan geçip mozoleye varırsınız, törene gidenlerin gittiği gibi. bu yol biraz uzundur.

i.imgur.com
  • kibritsuyu  (19.11.14 13:37:53 ~ 13:45:38) 
çok teşekkürler:)


  • aykh  (19.11.14 15:46:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.