[]

[ sorun ] bilgisayardan ses çıkıyor görüntü yok

evet normal. ama monitörde görüntü yok. ekran kartı, ram, hdd, bios pili hepsini çıkarıp tekrar taktım. kaynağı belirsiz bir ses de var. ses hdd den gelmiyor (güç kablosunu çektim) sanırım anakarttan geliyo. ne yapabilirim bu durumda?

not: hiç bi sorun yoktu gece bilgisayarı kapattım sabah açamadım. ayrıca monitörün güç ışığı yanıyor ama görüntü yok.

sesin karakteri: fan sesi değil. tık tık tık diye çok cılız bi ses. yani ekran kartı ya da ram sorunu olduğunda çıkan ses değil.
yer: adana oda sıcaklığı: 40 ın üzeri.

 
duydugun ses zorlanan fan sesiyse bir seyler yanmis olabilir, ozellikle de anakart.


  • turkish tekila  (26.06.07 11:51:04) 
bilgisayardan normal çalışma sesi geliyorsa, ancak monitöre görüntü gelmiyorsa, fakat bilgisayar da sesinden ve harddisk ışığından anladığımız kadarıyla açılmıyorsa (hani normal açılan bilgisayar tırrr tırrr diye windowsu falan yükler), öyle sadece ses yapıp çalışıyorsa, bilgisayarın fişini çektikten sonra power düğmesine 4-5 kere arka arkaya basmayı deneyin. hatta biraz uzun basılı tutun. sonra fişini takıp yeniden açın. bende işe yarayan bir tekniktir. servis söylemişti. mantığını bilemiyorum. kondansatörlerin boşaltılması gibi bir şey olabilir.


  • kibritsuyu  (26.06.07 12:01:01) 
baska bi monitorle denedin mi canim benim? hani monitorun de saglam oldugunu garantiledikten sonra belki daha rahat cozum bulunur. ondan sonra da baska bi ekran kartini takip dene. yoksa getir sen onu bana araya bi 20 lira sikismistir onun.


  • atomant  (26.06.07 12:03:25) 
geçenlerde arkadaşın internet cafe sinde otururken aynı anlattığın belirtileri gösteren bir bilgisayar getirdi iki çocuk. ne yaptıysak olmadı. ulan sonra bi baktık kasanın içinde plastik bi parça. nedir bu nedir bu derken merğer işlemci fanını tutan klipslerden birinin parçasıymış. bi şekilde kırılmış. fan gayet sabit görünüyordu ama meğer öyle değilmiş. işlemci yuvasından biraz çıkmış. ondan çalışmıyomuş. taktık çalıştı. belki de kasa yakın zamanda sarsıldıysa aynı problem sende de olabilir. çünkü power a basıyosun aklı sıra çalışıyor ama görüntü falan gelmiyor tabi.


  • volkiller  (26.06.07 12:06:05) 
i$lemci faninin devrine bi bakin yavas donuyor, yalpa yapiyor olabilir ki anakartta tek ses yapacak hede fandir. ekran kartiniz fanli ise onun fani da ses yapabilir. eger islemci sicakligi cok fazlaysa bios acilmasina izin vermiyordur, ayrica power supply arizalari bu sicaklarda cok gorunur.


  • notorious  (26.06.07 12:10:20) 
bu sabah ben de de aynısı oldu
şükür ki güö kaynağı gitmiş
hemen bir güç kaynağı aldım,
kasanın kapağını da açık bıraktım
sorun halloldu
  • demlikposet  (26.06.07 15:34:46) 
reset düğmesi mi takılı kalmış acaba, onun kablosunu çekince düzeldi? pc speaker'ın kablosunu çekip sorunu çözmeden sesi kesmiş olmayın. işlemci falan ısınıp orta yerinden çatlamasın sonra.


  • kibritsuyu  (27.06.07 10:02:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.