[]

Kpss Lisans ve Önlisans Sınavı

İstatistik 3.sınıf öğrencisiyim 2016 ocak gibi mezun olacağım bir aksilik olmazsa

ayrıca aöf işletme 4.sınıf 7 dersim kaldı o da bitti bitecek

geçen eylülde önlisans kpss girdim 80 aldım extra bir çaba sart etmeden fakat bu puan atanmam için yeterli değilmiş

memuriyet düşünüyorum özel sektörde çalışmak istemiyorum mumkun oldugunca

kpss önlisans mı daha kolaydır lisanstan yoksa aynı mıdır ?(ben pek bir fark göremedim sorularda)

kadro sayıları hemen hemen aynı geçmiş yıllardaki açılan kadrolara bakıldığında

siz olsaydınız ne yapardınız bu durumda

 
Önlisans sınavı daha kolay. Ama Lisans sınavına giren kişilerin ortalaması daha yüksek olduğu için önemli olan puan değil sıralama burada. Açılan kadrolarda senin girebileceğin kadroların atamalarda en düşük kaç puanlarla alım yaptıklarına bak, ona göre kararını verirsin.


  • osurdum  (19.11.14 10:48:46 ~ 10:49:41) 
lisansta 82-83,5 arası en düşük atama

önlisansta ise 80,5-83,2 aralığında hemen hemen aynı sayılır
  • kaiserr76  (19.11.14 10:50:45) 
ne yapacağın bence çok açık, zaten 2014 kpss'de atanmaya yetecek puan almadığını söylüyorsun.
-kpss'nin kaldırılması veya etkisizleştirilmesinden bağımsız olarak-

2016 lisans sınavına hazırlanıp girerdim,

istatistik bölümünden yapılan tercihlere öncelik verirdim,

(istatistikçi maaşları ve çalışma koşulları işletme ile gireceğin düz memurluklardan daha iyi sayılır)

istatistik olmadı işletme mezunu olarak tercih yapardım.

önlisansı unut. önlisans bölümün nedir bilmiyorum ama aöf işletme 2. sınıf bittiği için okulu bırakmak şartıyla alabileceğin önlisans diplomasıysa doğru düzgün bir yere atanamazsın. ataman olsa bile sonrasında lisans diplomanı saydırmak için gereksiz yere bir sürü uğraş verirsin.
sık dişini, istatistikçi ol. en olmadı işletme mezunu alımları nispeten geniş ve çeşitlidir, istediğin ilde istediğin kurumda memur olma seçeneğin var.
  • kedilerin dili  (19.11.14 11:02:36) 
bilgisayar programcılığı mezunumuyum


  • kaiserr76  (19.11.14 11:04:38) 
bilgisayar programcılığı fena değil,
ancak ataman bu alan üzerine olursa istatistik okumanın esprisi kalmıyor. atamadan sonra alan değiştirmek çok çok zor. emeklerin boşa gider.

kısa vadeli çözümler orta-uzun vadede daha uğraştırıcı sorunlar çıkarır. paraya ihtiyacın varsa gerekirse yarı zamanlı çalışırsın. bu arada 2016 kpss'den iyi bir puan almaya kasarsın. ben olsam böyle yapardım yani.
  • kedilerin dili  (19.11.14 11:21:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.