[]

kalın biftek nasıl pişirilir?

sb. kalın dediğim baya kalın ama, 5-6 cm kadar. bir steakhouse'da yemiştik yazın, içi de pembelik kalmayacak şekilde pişmişti. o zaman sormadık saflık ettik, şimdi de evde buna benzer bir biftek pişirmek istiyorum. buharda pişer mi? veya önce buhar sonra fırın yahut önce buhar sonra ızgara? veya direkt fırın? kaç derecede olur hatta olur mu ki?

bir de et termometresi varmış, kullananınız var mı nasıl bişey o?

not: mühürleme ne demek biliyorum yalnız o kalınlıkta biftekte mutlaka pembelik kalıyor içinde, ben de hiç pembe kalmasın, well done olsun istiyorum.

 
O kadar kalın bifteği well done pişirirse boşa çıkarırsın bence. Ama illa yapıcam diyorsan iyice mühürledikten sonra ızgaraya koyup fırında orda-düşük ısıda yavaş yavaş pişirebilirsin. Roasting beef diye geçer internette epey kaynak bulabilirsin.


  • Haldamir  (19.11.14 00:41:43) 
@haldamir, biliyorum az pişmiş biftek, well done 'a göre çok daha makbul ama pembelik oldu mu yiyemiyorum ben. o sebeple yani..


  • physcos physcos  (19.11.14 00:44:19) 
Buhar olmaz, doğrudan fırına atılırsa da tüm suyu dışına akar, kupkuru kalır. Mühürlendikten sonra fırına atılabilir. Hiç pembelik olmasın derseniz 180 derecede yarım saat kadar mesela.


  • atary  (19.11.14 00:45:24) 
Anlıyorum sebebini hani yadırgadığımdan değil de dökme tavada felan pişirmeye çalışırsan içi pişene kadar dışı yanar. O yüzden önce mühür sonra fırın olur ancak. Onda da 120 derecede felan pişecek yavaş yavaş. Internetten baktım da her 450 gramı için 23 dk pişirin diyorlar.


  • Haldamir  (19.11.14 00:48:34 ~ 00:49:26) 
eğer içinde pembelik kalmayacak şekilde pişirmek gibi bir hata yapmakta ısrarlıysanız önce döküm tavada eti mühürleyin, yani eliniz tavaya yaklaşınca 5 saniyeden çok tutamayacağınız sıcaklıktaki döküm tavada etin her yönünü ızgaralayın, sonra da eti 200 derecede 10 dakika tutun.

well done et yapmanın yöntemlerinden ev için en popüler olanı budur. sonuç olarak içinde hiç pembelik olmayan, suyunu kaybetmiş lezzetsiz etiniz hazır.
  • theos ek mekhanes  (19.11.14 01:09:34) 
buyur abi en basiti bu: www.hafiftarif.com


  • hatasızcoololmaz  (19.11.14 01:45:27) 
et nasıl mühürleniyor, ben de bunu sorayım?


  • sayns  (19.11.14 09:05:06) 
önce tavada veya ızgarada etrafını pişirirsin, sonra fırında.


  • desdinova  (19.11.14 09:08:56) 
@theos, evet ısrarcıyım. yiyemiyorum kardeşim içini pembe görünce. ama tavsiyen için sağol.

@hatasızcoololmaz, sağol ama ben abi değilim :)

@sayns, dökme tavada etin iki tarafını da harlı ateşte çevirerek suyunu salmasına engel olarak pişirme işlemine mühürleme deniliyor.
  • physcos physcos  (19.11.14 10:52:42 ~ 10:54:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.