[]

mide sorunu

yemek borusunda yanma, hatta asit hücumu, ekşime, midede ağrı, bulantı ne ararsan hepsinden biraz var. son bir haftadır.

şu sıralar epey fazla tereyağı ve yeşil çay tüketiyorum. öğünleri de üçten dörde çıkardım. sabah şantiyede kahvaltıya başladım (dünyanın en kötü peyniri ve en sentetik çayı burada). dolayısıyla ekmek tüketimim de arttı.

bunlardan en muhtemel zanlı hangisi sizce? gluten mi? yağ mı? koniçiva çayı mı? sentetik sabah çayı+kurtlu peynir kombosu mu?

 
ekmeği, poğaçayı, tuzlu, acı yemekleri azalt hatta sıfırla.


  • razvan rat  (18.11.14 23:43:39) 
cay icme. yagli yiyecekleri yeme. aci yeme. ac durma, midende tampon bir seyler bulunsun.

ekmek aslinda iyi gelir boyle durumlarda. pogaca vs kalitesiz yag kullanilmissa dokunabilir.
  • federer  (18.11.14 23:52:46 ~ 23:53:11) 
burada poğaça kültürü yok. tuz minimal. aç kalmıyorum hiç. acı da cüzi.
çay içmezsem kafam sünger oluyor. çay yok demeyin. gözünüzü seveyim. çaysa bari panzehirini söyleyin.

  • namus ninjası  (19.11.14 00:01:11) 
kızartma, tuz, acı olmamalı hayatında.

tereyağı az ye. yemeklerin zeytinyağı ile pişsin.

ekmek benim bildiğim zarar vermez mideye. beyaz ekmek yerine lifli tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği gibi ekmelere yönelebilirsin çünkü sindirimi daha kolaydır. mideni daha az yorar.

koniçiva çayı ne bilmiyorum ama bir süre çaydan kahveden uzak dur. mümkünse sigara/dumanından da. alkol de alma bu aralar (eğer alıyorsan).

biraz dinlendir mideni. taze sıkılmış meyve sularına ve ayrana yönelebilirsin. taze meyve suyunu bulamam dersen, cam şişede (maden suyu boyutunda) üzüm sularından alabilirsin.

bilmediğin peyniri de yeme. pınar beyaz al kendine, minik kahvaltılık boy.

bir de, çay musluk suyuyla yapılıyorsa ondan da olmuş olabilir.
  • m e l t e m  (19.11.14 00:30:44 ~ 00:32:09) 
her sabah aç karnına bir çay kaşığı sodyum bikarbonatı sıcak suda eritip için. kısa bir süre sonra rahatsızlığınız geçecektir. sürekli kullandığınızda hiçbir şekilde hasta olmazsınız.


  • derz dolgusu  (19.11.14 00:50:54) 
her sabah bir tane lansor alıyorsun ne yanma ne başka bişey hiç bişeyin kalmıyor.

eğer sürekli ilaç kullanmayayım yandığında alırım diyorsan da rennie işini görecektir.
  • ghaash  (19.11.14 01:18:06) 
peynirin mayası midenin florasını bozuyor zaar üstüne bi de çayı koyu içiyorsan...

gaviscon iyidir gaviscon.
ama likitini al tableti kötü.
  • gis  (19.11.14 01:34:32 ~ 01:39:49) 
-Yağ, yiyeceklerin mideden boşalım süresini artırıyormuş ve sindirilmesi için asit ve safra salgılanıyormuş.(zararı olabilir)

-Siyah çay zararlı biliyorum, kafein maddesi içerdiğinden dolayı.

-Ekmek çok zararlı sayılmaz, lifli bir gıda , lif sindirim için faydalı, fakat fazla lifin farklı zararları var.(zararlı sayılmaz ama çok ekmek yemek tıkanmaya yol açabilir).

-Su faydalı olabilir, suyun zararı ise fazla su mideden yukarı reflü yapabilir(faydalı).

Bulantı hazımsızlık-şişkinlikten veya iltihaptan olabilir ? Hafif ateş de varsa iltihabi bir hastalık(gastrit) olabilir.

Yutma güçlüğü, kanlı-kusma, boğaz reflüsü gibi semptomplar varsa daha önemlidir ?
  • sonra baksak  (19.11.14 01:37:40) 
Yanma olunca soda iç anında geciyor


  • steward  (19.11.14 02:20:03) 
10 yasindan beri bu dedigon sikayetlerden muzdaribim. 5-6 kere endoskopi oldim sonuc mide fitigi. Milyon tane ilac denedim ama tek bi cozum bildum: kilo vermek.


  • prompter  (19.11.14 08:04:30) 
sabah akşam 1 bardak kefir içip bütün şikayetlerinden kurtuluyorsun.
sonra istediğin şeyi rahatlıkla ye.

  • duhan  (21.11.14 20:47:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.