[]

kilolu insanın yapabileceği en iyi savunma sanatı

kilomu net belirtmek istemiyorum ama 110 kilonun üstündeyim 20 yaşındayım 1.84 boyum var erkeğim ve size göre yapabileceğim en iyi savunma sanatı hangisi uygun olur sizce aklımdan geçenleri yazıyorum

1. muay thai
2. box yada kick box
3. judo
ya sizce ?

 
güreş bana göre savunma sanatı değil birader.


  • caner555  (18.11.14 22:28:54) 
güreş +1 güreş nasl değil yav. en ürkütücülerindendir hatta. küçümseme.


  • ibomiu  (18.11.14 22:34:40) 
sana yumruk veya sağlam bir tekme atmak için harekete geçmiş bir adama hangi güreş tekniği ile karşılık vereceksin yav saçmalamayın. bence box. sağlam bir yumruğun olur en azından.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.11.14 22:36:53) 
www.youtube.com güreş vs aikido

www.youtube.com güreş vs judo

çok uğraşamadımda bak istersen ara şöyle
  • ibomiu  (18.11.14 22:38:52) 
net bir şekilde judo. forma girmenize yardımcı da olur. tecrübeyle birlikte kondüsyon kazanınca o ebatlarla sokakta sizi durdurmak için birkaç kişi yetmez. ayrıca forma girdiken sonra müsabakalarda da şansınız olabilir. ki bence başladıktan sonra işin sportif yanını çok daha fazla seveceksiniz.

bu arada tavsiyeleri, boy ve kilo oranınında uygulayabileceğin optimum spor dalını düşünerek veriyorum. sorun eğer, benim boy ve kilo oranımda biri sokakta en hızlı hangi spor dalını öğrenirse adam döver ise cevaplar farklılaşabilir.

örneğin sokakta bir boksör her zaman daha avantajlıdır. çünkü tekniği uygulaması diğerlerine göre daha kolay.daha hızı sonuç alabilirsin. yani antremanlı bir boksör sokakta 2-3 kişiyi parkta yürür gibi ekarte edebilir. ama boks anteramanlarında o kilolarla çok zorlanırsınız. boks, yüksek kondisyon isteyen bir spordur.

bu arada disiplinleri kendi kuralları içinde değerlendirmek lazım. mesela bir link verilmiş; bir güreşçi ve bir judocu, grekoromen güreş kuralları içinde musabaka yapıyor. e tabiki güreşçi avantajlı çünkü judocu kurallar gereği tekniklerinin büyük kısmını uygulayamıyor bile.

ayrıca denmiş ki sana yumruk ya da tekme atmak için harekete geçmiş bir adama karşı hangi güreş tekniği uygulanabilir ki? aman diyim, sakın buna güvenerek bir güreşçinin karşısına ben boks biliyorum, tai box biliyorum diye güvenerek çıkmayın. güreş dediğiniz şey çok fazla kuralla sınırları çizilmiş bir musabaka türü. o kurallar ortadan kalktığında daha ne olduğunu anlayamadan kol bacak kırılır, sakat kalırısnız. televizyonda izlediğiniz minder üstündeki tepişmelere benzemez.
  • thracia  (18.11.14 22:40:53 ~ 23:04:42) 
ama siz "savunma" değil saldırı yöntemi söylüyorsunuz. "sana yumruk atmış adama hangi güreş tekniği ile karşılık vereceksin" deyip üstüne "yumruk at" hiç yoktan demek savunmayla alakası yok..

savunma ise güreş. vucudunun ağırlığını kullanmayı bilirsin. bir güreşci yumruk atabilir, hemde tüm vucut ağırlığı ile beraber atar..güreşte eskiv de vardır ayrıca. yumruk yemen zordur. boksörlerinde başarılı olanlarının geçmişinde güreşçi olanları vardır.

güreş bilirsen vucut ağırlığın avantaj olur savunman için. savunma sanatı değil, dövüş sanatı soruyorsan o ayrı..

edit: www.liveleak.com sokak dövüşü güreşci vs boksör
  • ibomiu  (18.11.14 22:49:05 ~ 22:55:04) 
Fitness.


  • i was made for you  (18.11.14 22:49:20) 
fitness +1.

bir ara boks yapmıştım ve antremanları epey zorluyordu. öyle direkt boks eldivenlerini takayım, kum torbasına vurayım yok. en başta hızlı olman gerekiyor, o da kondisyon istiyor.

illa savunma sporu olacaksa wing-tsun olabilir.
  • kayranin kedisi  (18.11.14 23:00:00) 
Kilonuz yoğunluklu olarak yağ kaynaklıysa eğer bu saydıklarınızı yapmanız zor, zira yapacağınız en ufak bir ters harekette eklemlerinize aşırı yük bineceği için bir takım sakatlıklar yaşayabilirsiniz. Onun dışında illa bir şeyler yapmak istiyorum derseniz ben de aikido öneririm. Lakin dediğim gibi, fazla kilo hareketlerinizi her türlü kısıtlayacağı gibi sakatlanma riskini de artıracaktır.


  • angelus  (18.11.14 23:04:42) 
valla benim savunmadan anladığım öyle salonda gösteriş için yapılan sporlar değil. manyağın biri elinde bıçakla üzerine yürürken kendini nasıl korursun hangi spor en çok fayda sağlar ona bakarım ben. güreşle iyi adama sarıl bakalım adam hiçbir şey yapmadan bıçağı sok kendine.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.11.14 23:26:12) 
Önce git kilo ver hacı. Bu kiloyla eklemlerini ağlatırsın, sakatlık çıkarma.


  • air  (18.11.14 23:27:14) 
Kardeşim 22 yaşında 112 kilo muay thai ve kick box yapıyor. Kilonuz problem değil ama yağlarınızı kasa çevirmelisiniz.


  • kaffle  (18.11.14 23:30:50) 
biraz daha kastır sumo yap ama o tangavari şeyi giyme gardaşş


  • gündüz m  (18.11.14 23:42:57) 
Kilonu sakın yağa çevirme, hayatının hatasını yaparsın. Daha sonra büyük sıkıntılar çekmek istemiyorsan dinle beni, kilo ver.


  • air  (18.11.14 23:57:23) 
krav maga. neticede buldozer gibi dümdüz edeceksin ortalığı yiğit adam.


  • namus ninjası  (19.11.14 00:09:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.