[]

Dernek Vergi Borcu (Biraz Acil)

Merhaba arkadaşlar.

Vaktiyle ticari faaliyetleri olmayan ve kar amacı gütmeyen bir derneğimiz vardı. Faaliyeti aynı yerde yaklaşık olarak 3-4 ay sürdü ve sonrasında bu mekandan çıkmak, dernek faaliyetlerini de dondurmak zorunda kaldık. Taşınma vs. esnasında dernek defterleri de bulunamadığı için valiliğe teslim edilemedi. Biz kendisinin 2 genel kurul yapmadığımız için düşeceğini düşündüğümüzden tekrar uğraşmadık. Sonrasında vergi dairesine gittiğimizde de vergi borcu bulunmadığına dair bir belge verdiler bize.

1-2 gün önce dernek başkanı olan arkadaşımızı vergi dairesinden aradılar (yaklaşık 1,5-2 yıl sonra) dediler ki vergi borcunuz var ayrıntıları öğrenmek için bekliyoruz. Hem şaşkınız hem de bu cezaların katlanarak artacağını düşündüğümüz için biraz endişeliyiz. Anladığım kadarıyla 4 ayın stopajını (%20) yatırmamız gerekiyormuş ve biz geciktirmişiz. Bu durumda neler olur, ticari işletmeyle aynı muameleyi mi görürüz? Konunun uzmanı olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.

 
emin değilim ama kendi yaptığım işten anladığım kadarıyla stopaj denen şey.

biri size fatura kestiyse, onun ödemesi gereken verginin %20 kısmını siz ödüyorsunuz. eğer o vergi verirse, öderse borcunu geri alacaksınız sanırım. (çok sallamasyon oldu. bende stopajlı bişiler kesiyorum ama kafam basmadı çok)
  • ibomiu  (18.11.14 22:06:46) 
ticari işletmeyle aynı muameleyi görmezsiniz, görece daha "kötü" muamele edilir.

korkulacak bişey yok ama, muhsabecenizle vergi dairesine gidin ve uzlaşma yolunu seçin. işte "bu durumun böyle olduğunu bilmiyorduk" diyerek uzlaşma yoluna gidin. ceza her tğrlü ödeyeceksiniz bilginize.
  • brotha b  (19.11.14 05:39:41) 
Bir muhasebeciye danıştık, bir beyanname doldurmamız, sonrasında ise ev sahibindem kaldığımız süreyi belirten bir açıklama yazmasını ve imzalamasını istedi. Bunlarla vergi dairesine gittiğimizde kafamızdakinden çok daha az bir cezayla kurtulduk arkadaşlar. Demem odur ki, verginizi algınızı takip edin, zamanında yatırın :) cevaplayanlara çok teşekkür ediyorum.


  • sevgikusunkanadinda  (21.11.14 22:28:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.