[]

yurt odasında yemek yapmak

odalarda ocak yok. biz de elektrikli olcak aldık. şimdi tencere tava siparişi vereceğim. sadece pilav tavuk falan yapsak yeter. 26 cm tava ve 18 cm tencere iş görür mü? Tencerenin boyutu biraz küçük gibi geldi sanki. Pilav için pilav pişirici mi alsam daha iyi olur? Elektrikli ocakta yemekler normal ocak gibi pişer mi?




 
Piser piser o konuda sikintiniz olmasin. Tek dikkat etmeniz elektrikli ocaklarda soguma da gec oluyo. Altini kapatip birakmayin dibi tutuyor yemegin sonra :)

Tencere biraz kucuk evet.
  • c1b2k3  (18.11.14 19:49:28) 
aslında pilav yapmak çok kolay.

hiç kullanmadım ama eğer pilav seviyorsanız ve bol yapacaksanız pilav pişirici yurt odası için mantıklı görünüyor. etrafa yayılacak kokular, ısı, bulaşık vs pilav pişirici ile daha az olur sanki.
  • mea maxima culpa  (18.11.14 20:16:35) 
@mea maxima culpa besin değerleri için bulk dönemimde bulgur yapmak için düşünüyorum


  • oddyseus  (18.11.14 20:18:15) 
aman pirinç, bulgur, bakliyat demek şimdi low-carb lobisi damlar :)


  • mea maxima culpa  (18.11.14 20:19:33) 
mea, bulktayken de bulgur yeme, low carb beslen diyen bir gerizekâlı çıkmaz heralde


  • oddyseus  (18.11.14 20:21:57) 
aman ben bilmiyorum. bakliyat yenebilir sağlıklı dedim diye katli vaciptir fermanı çıkarttılar benim için :P


  • mea maxima culpa  (18.11.14 20:33:06) 
tencerede pilavın kıvamı tutturamazsın. tava daha iyi, yabışmaz. pilavı tavada yap bence ama mutlaka tahta kaşık kullan. tavuğu ufak tencerede de haşlarsın. bir de bir gerizekalı olarak söylemem lazım ki pilava abanmak yerine buharda sebze yapsanız çok daha güzel olur. pilavı yine yapın ama yeşilliklilere de yer verin, insülinleriniz pik yapıp durmasın.

elektrikli ocağın yemek üzerinde belirgin farkı yok. yalnız şu geç soğuma meselesine katılmıyorum. yeterince hızlı soğuyorlar. ha tema esince yanık riski var yine ama yemeğin altını tutturması düşük ihtimal.
  • namus ninjası  (18.11.14 20:54:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.