[]

Sağ ve solu karıştırmak

Şimdi pandispanya'nın duyurusunu görünce merak ettim.

Ben her iki elimi de aynı seviyede kullanabiliyorum ama sağımı solumu hep karıştırıyorum. Yön tarif etmek/ yön tarifi almak benim için işkence. Babam falan dalga geçer hep benle bu yüzden.

Var mı benden başka sağ sol karıştıran çok merak ettim? Niye olur bu?

 
Bazen ben de karistiriyorum. Sol elimde ufak bir yara izi var, oradan alistirdim kendimi saga sola.


  • delifaruk  (18.11.14 18:53:17) 
İngilizcesini karistirmazsan sunu dene bir de: soldaki "l" den left gelsin aklina. Boyle bi cozum bulabildim :)


  • lionel andres  (18.11.14 18:54:06) 
Ben kalem tuttuğum el sağ diye alıştırdım kendimi, önce hangi elimle kalem tuttuğumu düşünüp ona göre sağ sol diyorum. Netice itibariyle sağ sol kavramları biraz zorluyor beni.


  • delicevat  (18.11.14 18:59:24) 
sağ ve solu karıştıranlara "sağ sarımsak, sol soğan" derler. bunun mantığını hiç anlamam. sanki sağ tarafta sarımsak, sol tarafta soğan ile dolaşıyorlarmış da doğrusunu öğreneceklermiş gibi.

iki elini de aynı seviyede kullanman bayağı iyi. demek ki beyninin hem sağını hem solunu kullanabiliyorsun eşit olarak. genelde sağımızı solumuzu öğrenirken hangi elimizi kullandığımızı bilmek kolaylık sağlıyor. mesela "sağlak"sak sağımızın hangi taraf olduğunu unutmuyoruz. "solaksak" da solumuzun hangi taraf olduğunu unutmuyoruz. öteki tarafa da tek seçenek kalıyor. :)

sen iki elini de kullanabildğin için karıştırıyorsundur.
  • m e l t e m  (18.11.14 18:59:25) 
kalemi sağ elimle tutarım bu şekilde karıştırmıyorum.


  • basond  (18.11.14 19:08:29) 
Oyle tabi cesitli yontemlerle (saat taktigim kol sol, iz olan kolum sol vs gibi) ayirt edebiliyorum ben de ama Mesela ailenin diger üyeleri veya arkadaşlarım gibi çat diye olmuyo bi türlü. Illa bi "ne tarafta soldu ya :/" oluyorum veya Taksiciye anlatmadan once kafada bi simdi bu taraf sol bu taraf sag diye bi kendimi sakinlestirmem falan gerekiyor once.


  • april12th  (18.11.14 19:10:12) 
soru içinde soru sormak caiz midir? :(

ben de sırt üstü, yüz üstü terimlerini karıştıyorum. rezil oluyorum zaman zaman. ne yaptıysam öğrenemedim, napçaz?
  • lionel andres  (18.11.14 19:12:35) 
Meme ustune yatarsan yuz ustu, diger taraf da sirt ustu iste lio


  • LXXVII  (18.11.14 19:20:32) 
Sarmisak sogan meselesi askeri egitimde vardir.sagini solunu karistiranlara ellerine sarmisak sogan vererek ogretirler sagi solu.


  • cizgilipijama  (18.11.14 19:40:51) 
Annem. Öyle böyle değil. Sağ sol kavramı sıfırdır o yüzden bir şey göstereceksem elimle gösteririm. Ben tek onda var sanıyordum.


  • emirkulu  (18.11.14 19:41:20) 
Her zaman mi vardı? Beyin kanamasi geçirmiştin diye hatırlıyorum. Kanamadan kaynaklanan hasar yüzünden de olabilir, doğuştan da gelebilir.


  • Lim5  (18.11.14 20:35:43) 
Lim5, hep vardi hep :D


  • april12th  (18.11.14 21:06:46) 
Ilk anda bi panikliyorum sag sol denince. Sonra kalem tuttugum elim diye düsünuyorum hatta bu arada sağ elim otomatik olarak kalem tutarmis gibi oluyo. Sonra hah iste bu taraf sağ diyorum.
Yol tarif ederken filan da sağ sol yerine aşaği yukari diyerek karsimdakini de cikmazlarda birakabiliyorum.

  • qurabie  (18.11.14 21:37:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.