[]

Nvidia Optimus - Entegre Intel HD graphics ve Overscan sorunu

duyurunun ajan gadget'ları, laptop'imi 40inç televizyona bağlıyorum ve haliyle ciddi bir overscan problemi oluşuyor. televizyon menüsünün ayar seçenekleri kısıtlı, dolayısıyla aspect ratio'yu laptop içerisinden düzenlemem gerekiyor. Fakat görselde göreceğiniz üzere, nvidia denetim masasında aspect ratio ayarlayabileceğim "ekran" seçenekleri kısmı kapalı. dün kafayı yemek üzereyken, bu problemin varsayılan ekran ayarlarını entegre ekran kartı olan intel hd 4000 grafik kartı üstlendiği için, nvidia denetim masasının ekran ayarlarını göstermiyor olduğunu öğrendim. Fakat intel ekran kartının denetim kısmında aspect ratio düzenleyeceğim bir seçenek yok.

Böyle gerzek bir durumdan ötürü, aspect ratio'yu ayarlayamıyorum.

1-)Nvidia optimus kart olduğu için, sadece ihtiyaç halinde çalışan bir ekran kartı, intel hd grafiki tümüyle devreden çıkartıp, ekran işlerini nasıl nvidia'ya yıkarım? (sanırım mümkün değil.)
2-)şöyle bir program/teknik var, diyivercek var mı?
3-)aklıma başka çözüm gelmiyor.

Bu bilgiler ışığında bana çözüm üretim lütfen. sevgiler, sevgiler.

 
genel ayarlardan otomatil değil de daima nvidia seç. birde öyle dene.


  • cetoxim  (18.11.14 17:25:17) 
TV'de şu tür bir ayarla overscan problemini halledebilmeniz lazım:
www.tomshardware.com

Özet olarak televizyonun menüsünden PC modu seçiliyor.
  • mario64  (18.11.14 17:44:45) 
@cetoxim, hangi genel ayarlardan? mario sağ ol ama pc modu yok tv de.


  • fucking machine in my head  (18.11.14 19:46:19) 
Capste yukarıda sekmede var. Ekran kartı seçeneğini.


  • cetoxim  (19.11.14 00:46:11) 
daima seçeneği optimus kartlarda mümkün değil fakat yardımlardan ötürü teşekkürler sorunu başka şekilde çözdüm.

bu sorun internette bolca mevcut, google aramasıyla gelecek arkadaşlara yardımcı olması için uzun uğraşlar sonucu ulaştığım çözümü paylaşayım.

1-)klon ekran yerine sadece tv üzerinden tek görüntü almayı etkinleştirin. (ekran Dijital Televizyon CVTE TV)
2-)TV tek ekran olduğu zaman, çözünürlük seçenekleri artıcak, 1920x1080'i seçin.
3-)Yenileme hızı ayarlarıyla oynayın, ben 1920x1080'e getirip Yenileme hızını 50p Hz olarak seçtiğimde, aşağıda Ölçeklendirme sekmesinde, En Boy Oranını Özelleştir seçeneği açıldı. aynı çözünürlük ve bazı diğer yenileme hızlarında bu seçeneği sunmuyor.
4-)En boy oranını özelleştiri seçtiğiniz zaman, aşağıya yatay ölçeklendirme ve dikey ölçeklendirme barları çıkacak.
5-)Bu barları kısaltıp uzatarak size en uygun ölçeklendirmeyi yakalayın.

keywords: nvidia ekran seçenekleri kapalı, nvidia ekran ayarları gözükmüyor, intel hd4000 ekran ayarları, intel hd4000 aspect ratio, entegre ekran kartı overscan problemi, intel hd graphics overscan problemi.
  • fucking machine in my head  (19.11.14 02:18:03 ~ 02:20:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.