[]

ilk kez MR'a girecek olan kişiye tavsiye

bu sabah saat 4te beyin için gireceğim. ilk olacak.

tavsiyeleriniz nelerdir?


 
Ben bu gun girdim.

Bisi yok. Yatiyosun sadece.

Ilk Dubstep le basliyo, tesla coil atiyor 5 sn. Isin kilici giriyor sonra, lazer silahi, am radyo frekansi, laser silahi, dubstep ve kapanis..
  • ibomiu  (18.11.14 16:37:34) 
nasıl bir tavsiye bekliyorsun?

hastanelerde her gün binlerce MR çekiliyor, kimse kimseden tavsiye almadan yapılıyor bu işler. senaryolar House MD'de filan oluyor. bu gerçek hayat.
  • mea maxima culpa  (18.11.14 16:54:12) 
geçmiş olsun abi öncelikle. soruyu görünce gülümsedim. mea yine trollemiş ama ilk kez girecek birinin endişelenmesi, merak etmesi gayet normal. ben de ilk gireceğim zaman bayağı tedirgindim. şimdi affedersin orospu oldum, elektronik müzik dinlemek istediğimde MR'a gidiyom.

öncelikle, ilk MR deneyimimden sonra yazdığım sözlük entry'mi tavsiye ederim, burada bayağı anlatmıştım,

eksisozluk.com

okuduğunu anlamayanlar, durumu olmayan üşengeçler için madde madde yazayım kendimce,

abi MR'da korkulacak, çekinecek hiçbi şey yok. kapalı alan fobin olsa dahi ilk birkaç dakikayı atlatırsan gerisinde sorun yaşamazsın. alet o kadar boğucu, rahatsız edici değil kesinlikle. ben "lan kesin hareket ederim, dayak atıp gönderirler bizi uğraştırıyosun derler" diyordum ama hiç problem yaşamadım. RABBIM gücünü veriyor valla, öyle put gibi yatıyosun yarım saat sorun olmuyo.

şimdi sen gittiğinde muhtemelen o yatağımsı şeye yatmanı isteyecekler ve kafanı bir şeyle sabitleyecekler. adına ne dendiğini bilmiyorum. kafanı onunla saracaklar. terminatöre dönüşücen. sonra basıcaklar düğmeye, fııııt diye aletin içine sürcekler seni.

alet çok fazla ses yapıyor, korkutmasın. bozulduğundan değil. dat dat dat dat abuk subuk onlarca ses çıkarıyor. bazen duptıs duptısa geçiyor. bazen komple susuyor. ZAAAART diye aniden tekrar başlıyor. muhtemelen zaten senden önceki hasta sayesinde duyarsın o sesleri, girdiğinde "ANANI AVRADINISKİM NOLUYO" korkusu yaşamazsın.

içerisi çok sıcak olabilir duruma göre, o yüzden öyle pamuklu yünlü sıcak tutacak 5 katlı gömlek falan giymemeni tavsiye ederim. üzerinde metal, kart vs. bi şey olmasın ona dikkat et ama bunu zaten orda da 10 kez söyleyecekler sana, üzerinde durulması gereken bi detay değil bana göre.

aletin içine saldıkları andan itibaren senin yapacağın tek şey bi şeyler düşünerek oyalanmak ve bunu yaparken hareket etmemeye çalışmak. kendini kasma ama. kaşım gözüm oynadı, lan ayağım karıncalandı vs. diye düşünme hiç. ben ayak bileğimden çekilirken ayağım neredeyse kayıp düşüyodu sabitledikleri şeyden. ona odaklanırsan çok rahatsız oluyorsun. "düşerse düşsün amk" deyip sese veya başka bi şeye odaklanırsan rahat edersin.

beyin için demişsin sen ama genel bir not olarak ekleyeyim: bel MR'ı için pantolonu falan çıkarmanı istiyorlar. donsuz gitmeyin. içerden kadın teknisyen izleyebiliyor bazen. hoş değil takımlar meydanda MR'a girmek. çok ayıb.

eğer ilaç verilmediyse (sakinleştirici veya bazı bölgelerin daha net görülebilmesi için verilen bi ilaç) MR'dan çıktıktan sonra hadi eyvallah deyip basar gidersin. öncesinde veya sonrasında dikkat etmen gereken bir şey yok. ilaç verildiyse de problem değil aslında, kendini iyi hissettiğin sürece bir sıkıntı yok. sakinleştirici verdiyseler yanında birisi olursa iyi olur, belki kafan mafan güzel olur hani çıkıp gidemeyebilirsin rahat bi şekilde.

böyle yani. dikkat etmen gerekenler,

> üzerinde metaldir, takıdır, karttır hiçbir şey bırakma. pantolon cebiydi gömlek cebiyid artık her ne giydiysen, hepsini boşalt. soyunma odası tarzı bi yer olur. yani hastaneye götürebilirsin anahtarı kartı. orda koyacak yer oluyor.

> hareket etme. bu sadece aklının ucunda kalsın ama, "HAREKET ETMEMELİYİM" diye düşünme hiç. o zaman gerçekten çok zorlanıyor insan.

MR zor bir işlem değil, acılı bir işlem hiç değil. yatıyosun, hop sürüyolar seni içeri, dar dar dar dar dar dar kafa skiyo alet yerine göre 5 yerine göre 35 dakika, sonra hop geri çekiyolar seni hadi bay bay.

yalnız o içeri giriş ve içerden çıkış anı çok komik ha. kendimi fırına sürülmüş pide gibi hissediyom ben. sanki birisi gevrek pescador siparişi vermiş de herifler beni içeri atmış gibi.
  • pescador  (18.11.14 17:06:27) 
aynen want2die'ın dediği gibi.

gürültüyü takma kafaya, gevşe, kıpraşma.

başka tavsiye yok.

ekleme: pescador, uzmanı olmuş bu işin. şindi gördüm.
  • compadrito  (18.11.14 17:06:59 ~ 17:08:06) 
@pescador hastanelerde her gün MR çektiren binlerce insan gibi sessiz sedasız MR çektiriyorsam, bunda bir sorun görmüyorsam troll mü oluyorum?

böyle bir destan yazmış olmana da inanamıyorum. bence o destanı yazmak için kullandığın bu enerjiyi derslerine harcasan atom mühendisi olup NASA'da çalışmaya başlayabilirsin.
  • mea maxima culpa  (18.11.14 17:12:42) 
Bu dubstep olayi cok iyiymis, bu kafayla girecegim simdi :)

Acikcasi korkmustum biraz. Eli ayagi pek rahat durmayan birisiyim. Ama simdi biraz daha rahatladim.

@pescador abi cok guldum ya. Firina verilmis pide olayina :))

Tesekkurler herkese.
  • c1b2k3  (18.11.14 17:14:44) 
en son MR çektirdiğimde trafik kazası geçirdikten yarım saat sonraydı, operasyona girmeden MR çekmişlerdi. dudağım parçalanmıştı, 1,5 saatlik operasyon geçirdim.

olayın şoku ile sizin gibi senaryolar kuramadım, öyle bir lüksüm olmadı.

gerçekten hayatta başınıza bir şey gelmemiş, oturup duyuruda senaryo yazıyorsunuz. ilginç.

ayrıca yav he he, trolüm ben.
  • mea maxima culpa  (18.11.14 17:23:21) 
hakkaten nasıl bir tavsiye bekliyorsun anlamadım. yatacan işte :D yatmanın da tavsiyesi mi olur :D


  • secilmis uye  (18.11.14 17:29:24) 
tavsiye istemekte haklısın, belli ki ilk kez gireceksin, nasıl bir şey merak ediyorsun girmeden önce.

tavsiyem, aletin içine girer girmez gözlerini kapa. okuduğun kitapları, izlediğin filmleri, gittiğin şehir veya ülkeleri, orada yaşadıklarını düşünmeye çalış. o ses ninni gibi gelir, merak etme. bitene kadar gözlerini açma.

bir de gittiğin yere göre değişebilir ama pis bir pijama vs verecekler büyük ihtimal, temizini iste belki yenisini verirler, üstünde hafif bir şeyler olsun, sadece altı değişip o pijamayı giyeceksin.

benim ikinci girişimde, devlet hastanesinde, dediğim gibi pis iğrenç bir pijama verdiler, ama hayatımda bu kadar rahat pijama giymemiştim. keşke nereden aldıklarını sorsaydım diye kızdım kendime :)
  • puc  (18.11.14 17:30:23) 
@mea, trollsün demedim. trollemişsin dedim. duyuruda seviyenin düştüğü, fazla sürrealist pek çok arkadaşın olduğu doğru. ama ilk kez MR çekilecek birinin bu deneyimin neye benzeyeceğini sorması gayet normal. sen senaryo falan demişsin ama kimsenin senaryo uydurduğu yok. adam "beni radyasyonla mutanta dönüştürürler mi" dememiş. ilk kez gireceğim, neye dikkat edeyim demiş.

bunda garip, çocuksu ya da senaryoluk olan nedir anlayamadım ben. hastaneye yolu düşmeyen birisi, radyasyonlu bir makinanın içine tıkılacağını bildiği zaman merak eder. hele ki biraz çekingen, sosyal fobi sahibi falansa "lan şimdi ne olacak" diye sorar.

sen hangi dünyada yaşıyorsun bilmiyorum ama bunlar, bu tip kaygılar ve meraklar hayatın içinde olan şeyler. hepimiz dilimiz döndüğünce orada ne oluyor ne bitiyor onu anlatmaya çalıştık. kimse "IŞIN KILICI AL ABİ SAVAŞIRSIN" demedi. ayrıca tüm bunlardan bağımsız olarak insanların duyuruda zaman zaman çocuklaşma, saçmalama, abuk subuk sorular sorma gibi haklarının da olduğunu düşünüyorum şahsen. ki bu soru gayet mantıklı, makul, garipsenecek hiçbir noktası olmayan bir soru.

neyse ben bir çay içip MR çekileyim
  • pescador  (18.11.14 17:48:39) 
pescador, Allah da seni güldürsün inşaAllah!

bi minik katkı: MR'da radyasyon yok. Radyasyonun şâhı bilgisayarlı tomografi ya da CT (computerized tomography)'de var.
  • compadrito  (18.11.14 17:59:07) 
@mea maxima culpa size de geçmiş olsun. mr hakkında konuşulanları biliyorsunuzdur heralde. herkes karşıdır ve hakkında kötü şeyler söyler. kapalı yer, sesler, kıpırdamayacaksın gibi vs.

ben de kendimi rahatlatmak için böyle bir duyuru açtım ve tavsiye verebilenleri de gördük. demekki tavsiye verilebiliyormuş değil mi?

ben de zaten gerçek hayatta ne oluyor diye sordum farkındaysanız.
  • c1b2k3  (18.11.14 19:18:43) 
Gidince tavsiye almaya gerek olmayan birsey oldugunu goreceksin.


  • delifaruk  (18.11.14 19:22:29) 
Bi de icerise matkap calisiyormus gibi ses gelir, normal karsila.


  • delifaruk  (18.11.14 19:27:54) 
@delifaruk canli canli tabuta girmek gibi falan diyenler bile olmustu. O yuzden hafif bi gerginlik olustu.


  • c1b2k3  (18.11.14 19:47:37) 
@esin teşekkür ederim. keşke yüz üstü olsa. uyurum ben hemen :)


  • c1b2k3  (18.11.14 21:25:56) 
valla ne zaman mr'a girsem çatır çatır uyudum. sıkıntı bende mi acaba? :)


  • mdmfk  (18.11.14 21:27:27) 
Yok yahu, iyi abartmislar. Gidince goreceksin abarti oldugunu:)


  • delifaruk  (18.11.14 21:50:15) 
sonucu yazayım bu arada unutmuşum :)

saat sabah 4'teydi randevu zaten bildiğiniz gibi. gittik işte. max. 25 yaşında bir çalışan vardı(teknisyen doktor oluyor sanırım bunlar değil mi?) içeride uyusam sorun olur mu, çok uykum var dedim? biraz sesli olur ama uyuyabilirsen tabi ki dedi :)

neyse sonra uzandım kafam oynamasın diye yanlardan silikon tarzı iki ey koydu bir de üzerine kilitleme şeysi gibi bir şey yerleştirdi.

pescador'un da dediği gibi beni fırına pardon cihazın içine sürdü.

ben aslında daha korkunç bekliyordum. hep söylenirdi işte canlı canlı tabuta giriyorsun sanki, her yer karanlık, nefes bile alamıyorsun gibi. aslında en çok bundan korkuyordum o kadar zaman nasıl geçer böyle diye.

ama öyle olmadı. bu cihazın arka tarafı da açıktı ve içi acaip aydınlıktı o yüzden. rahat rahat da nefesimi aldım hiç de çekinecek bir şey olmadı.

ses olayına gelirsek evet sürekli ses var da çok da rahatsız edici değil sonuçta. o sesin olduğunu bilmesen gerer insanı da, ses çıkacağını bildiğim için hiç takmadım.

ben bunları düşündüm cihazdayken hep. bi anda çıkardı beni bu kadar dedi. meğese 7 dk sürmüş benim ki.

uyuyabildin mi dedi çıkarken, tam dalacaktım çıkarttınız dedim :)
  • c1b2k3  (20.11.14 11:08:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.