[]

oyle bir telefon uygulamasi olsun ki - var mi yoksa?

yemegimizin fotografini cekelim, bize icindeki protein karbonhidrat vs miktarini soylesin.
yaptigimiz antrenmani girelim, almamiz gereken besinleri soylesin.



 
öyle bir şey yapılabileceğini sanmıyorum. Belli değerleri girersen tahmini bir rakam verebilir ancak %100 hiç bir zaman bilemez.


  • fallthepieces  (18.11.14 11:42:01) 
fotograftan nasil soylesin abi ya. eheh. belki bir otuz yil sonra yemeginin bir parcasini telefonun eklentisine koyup icerigini olcturursun. o gune kadar sabir diliyorum. :(


  • bohr atom modeli  (18.11.14 12:08:15) 
nike fuelband adında bir bileklik çıkarttı. telefon uygulamasıyla entegre kullanıyorsun. bu tarz, benim hiçbir zaman anlamadığım abuk subuk şeyler yapıyor. ona bakabilirsin.


  • sir gawain  (18.11.14 12:12:16) 
image recognition ile baya zor ama imkansız değil. 100% tutturmasına gerek de yok, seçenekleri 3-5 benzer yemeğe indirsin ve tüm yemek kataloguyla uğraşmamıza gerek kalmasın yeter.

daha pratik olması açısından restoranlarla anlaşılıp servis tepsilerine, menülere veya direk tabaklara qr kod koymaları sağlanabilir.

benzer proje için : google --> indiegogo bitbite
  • berkertoy  (18.11.14 12:35:13) 
Oyle bir uygulama var ama gelistirilme asamasinda. The guardianda bir haberde okumuştum. Japonlar geliştiriyor hatta.


  • efrasiyab87  (18.11.14 12:41:04) 
facebook nasil arkadaslarini taniyip soruyor bu ahmet mi bu ayse mi diye?
emin olamadigi besin olursa desin, bu ne desin, brokoli corbasi diyim, kasenin hacminden kus bakisi mililitresini hesaplayip icindeki besin degerlerini versin. cok mu zor :(

  • jimicik  (18.11.14 12:44:28) 
Meal snap aradığın uygulamanın adı.

itunes.apple.com
  • zombi  (18.11.14 13:39:20) 
onu anlaması imkansıza yakın yalnız.

fotoğraftan yemeği anlasa bile içerisinde neyden ne kadar kullandığını bilemez.

zaten her şekilden de çıkartamaz ne olduğunu. yoğurtlu mantı ile beşamel soslu karnabaharı bile karıştırabilir :)
  • c1b2k3  (18.11.14 15:11:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.