[]

Sade yaşamcılar buraya

Sade yaşamak sizin için ne demek? Bunun uğruna nelerden vazgeçtiniz? Sizin için ihtiyaç nerde bitiyor, lüks nerde başlıyor? Ve aklınıza gelen dahası.




 
Güzel bir soru. Sade yaşamak benim için ihtiyacım olmayan hiçbir şeye sahip olmamak ve hayatımda barındırmamak demek. Bununla ilgili mnmlst.com isimli bir blog var, şiddetle tavsiye ederim. Sade yaşamın temel özelliklerini anlatıyor.


  • vedat chili peppers  (18.11.14 09:01:37) 
hayalimdeki ev bu:
www.usanetwork.com

  • namus ninjası  (18.11.14 09:56:38) 
İhtiyaç fazlası hiçbir şey olmayacak.
Ev sade ve düzenli olacak.
Açık tonlar eşyalarda ve duvarlarda tercihim. Mümkünse beyaza çalsın.
Geniş bir ev olmalı.
Gereksiz kitaplarla dvdlerle falan dolu olmamalı raflar.
Camlar olabildiğince büyük olmalı. Duvar olabildiğince az olmalı.
Akvaryum sadelik katar.
Tabak çanak vs vs at bunları. İhtiyacın kadar çatal, bıçak, tabak, tava, tencere.
Ama buzdolabının içi dolu olmalı. Her şeyi bulabilmelisin.
Bahçen de sade olmalı.
  • empty man  (18.11.14 10:28:18) 
kendini mümkün olduğunca az eşyaya bağlamaktır benim için.


  • sir gawain  (18.11.14 10:38:57) 
sade yaşam diye tasvir ettiğiniz evleri bu ülkede %99 alamaz.
köylerin de çöplükleri olmaya başladığına göre, bu ülkede sade yaşam pek mümkün değil artık.

  • yalnux  (18.11.14 10:42:47) 
idealize etmeden, obsesyona dönüştürmeden, sağdan soldan okuduklarımla yola çıktım birkaç yıl önce. tüketim alışkanlıklarımı çok ciddi oranda azalttım, kredi kartlarını iptal ettirdim, tek kart var şimdi, böylece gayet güzel para biriktirebildiğimi farkettim. beslenme alışkanlıklarımı da sadeleştirmeye çalışıyorum şimdi (örneğin aynı anda 4 çeşit makarna tutmuyorum dolapta, en fazla 2 çeşit peynir alıyorum hafta sonu için, daha basit ama sağlıklı ve doyurucu yemekler yapıyorum, erzak dolabımda her şeyden sadece gerekli miktarda var) . evde fazla olan kıyafet ve eşyanın tamamını dağıttım (ev işim acayip azaldı böyle yapınca). dalga geçtiğim annem gibi eşya biriktirdiğimi farkettim (koli, naylon poşet, kutu, kavanoz gibi) ve yapmıyorum artık, kullandığım kozmetikleri azalttım. aynı şekilde el çantamı bile hafiflettim, ne çok şey taşıyormuşum gereksiz, şimdi cüzdan,migren ilaçlarım, anahtar dışında bir şey taşımıyorum. aynı şeyi hayatımda ki insanlar içinde uyguladım, sadeleştirdim arkadaş çevremi. çok hafifledim açıkcası tüm bunların sonucunda ama bu yaptıklarım okuduklarımın yanında hiç bir şey hakikaten.


  • Phoebe  (18.11.14 11:18:56 ~ 12:27:16) 
Neyi kastediyorsun bilmiyorum ama sade yasam diyince benim aklima evin sadeligi geliyor.
Evde fazla vakit gecirmeyi sevmiyorum, barinma ihtiyacimi gidermekten daha fazlasi olmamali benim icin ev. Ev sade olmali. Buyuk plasma tv, home theatre falan, bu tur seyler istemiyorum mesela. Evde keyif yapmayi seven biri degilim. Film izlemeyi bile sevmem evde. Oturacak koltuk, hali falan, supurge vs zaruri esyalar yeterli, ev sade olsun isterim.

  • delifaruk  (18.11.14 11:46:45) 
sade yaşam benim için de fazlalıkların ihtiyaçların dışındaki şeylerin hayata dahil olmadığı bir hayat tarzı. yeme içmeden, giyim kuşama ev dekorasyonundan eş dostuna kadar uzanır sadelik. ihtiyacım olmayan hiçbir şeyi almam. 1 lira dahi olsa hatta bedava bile dağıtılsa ihtiyacım yoksa kafamı bile çevirmem. ama sadelik pislik yahut nostaljik objeler değildir benim için. temiz, düzenli ve fonksiyonel şeyler/eşyalar her zaman önemlidir/gereklidir.


  • kakao  (18.11.14 12:05:23) 
hayatımda az insan var, neyin nerede olduğunu bildiğim bir yaşam alanım var, net ve kolay erişilir hedeflerim var, kısa ve öz cümlelerim var. sade yaşıyorum.


  • devilred  (18.11.14 12:09:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.