[]

[Geri Dönüşüm] Fazla damacanalar ne yapılır?

Merhaba ringo ringo damacanalar;

Şu sıcak yaz günlerinde bol bol su tüketiyorum. Ve bunun sonucu olarak ofisimde, evimde 5, 8 ve 20 litrelik damacanalar birikiyor sürekli. Hergün çıkan istisnasız 2-3 damacanam var.

Tahmin edersiniz ki geri dönüşüme inanan biri olarak bu pet şişelerin çöpe atılması beni son derece rahatsız ediyor. Birkaç defa baktım, çöpçüler de almıyorlar bu damacanaları.

Bu damacanaları doğaya başıboş salmak yerine, nasıl geridönüşüme kazandırabiliriz?

Not1: Damacanalar dünya ahiret kardeşimdir.
Not2: Yukarıdaki espriden başka damacana esprisi yapan 100 kırbaçla cezalandırılacaktır.

 
biriktirip satın www.hurdamerkezi.com


  • ztpz  (28.07.09 13:12:55) 
çöpçüler topluyorlar yahu. çöpe atmaktansa çöpün kenarına bırakın. görünce alırlar direk. şöyle bir haber buldum bonus olsun bu da:

www.finansgundem.com
  • dambil  (28.07.09 13:16:01) 
Çöpçüler değil de, çöpten malzeme toplayıcılar topluyorlar. Ancak bunların bazısı sadece teneke gibi nispeten daha pahalı şeyleri toplar, bazıları pet şişe topluyor.

Bir kaç şehrimizde de büyük çöplüklerdeki çöpler ayrıştırılarak yeniden değerlendiriliyor. İstanbulda var mı? Bilmiyorum. Kocaelinde var ama sanırım.

Pet şişeler çok yer kapladığı için biriktirmek sorun olacaktır. İyicene ezip büzüp küçültmek lazım ki o da kolay değil, özellikle büyük şişeleri düşünürsek. Ama pil, cam, teneke özellikle kağıt atıklarını biriktirmek daha kolay.

Sonuçta çöpe atmak tek çözüm gibi görünüyor.
  • Karluk  (28.07.09 13:30:30) 
depozitolu alın?


  • yuto  (28.07.09 13:51:11) 
@ztpz valla izmir'deyim, kimsenin alacağını sanmıyorum.

@dambil, Karluk çöpçülere baktım ama almıyorlar. Aldıklarını bilsem içim rahatlayacak.

@yuto maalesef 5 ve 8 litrelik petlerin depozitoluları yok. Öbürleri de sanki çeşmeden doldurulmuş gibi, kötü tadıyorlar.
  • ataturkiye  (28.07.09 13:54:59) 
geri dönüşüm kutuları vardır bikaç günde bir ziyaret edebilirsiniz veyahut iyi su markası araştırın istanbulda gerçekten iyiler var zira.


  • yuto  (28.07.09 14:02:04) 
(bkz: kova yapmak)


  • blackdog  (28.07.09 14:02:24) 
suyu temiz bir yere gidip hepsini doldurun, en güzel geri dönüşüm olur. ayrıca su parasından da kısarsınız.


  • outlawrider  (28.07.09 15:49:42) 
izmir de iseniz izsu nun bornova ve karsiyaka da su istasyonlari var litresi 5 kurustan temiz su satiyorlar. yok ugrasamam dolduramam illa atacagim diyorsaniz internetteki martha stewart sitelerini gezin. o damacanalardan cok güzel cöp kutusu oyuncak sepeti olur.


  • atmacaged  (28.07.09 17:00:36) 
biz de izmir'deyiz ve geri dönüşüm çöplerimiz her pazartesi ve perşembe günleri büyükşehir belediyesinin aracıyla toplanıyor. hatta görevliler büyük mavi çöp poşetleri de bırakıyorlar apartmanın kapısına, biz de, ambalaj, cam, plastik, teneke vb. atıklarımızı o poşetlere doldurup haftada bir apartman kapısının önüne bırakıyoruz. sitelerine baktım bu konudan bahsetmemişler ama tel. açıp, eğer yoksa, kendi semtiniz için de böyle bir talepte bulunabilirsiniz.

www.izmir.bel.tr
  • libera  (28.07.09 18:10:13 ~ 18:11:03) 
www.hurriyet.com.tr
elimde degil bunu yapmalıydım.

  • cruseo  (28.07.09 20:36:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.