[]

İp adresi nedir ne değildir ? Çok teknik soru

şimdi ben kablonet kullanıyorum. 4-5 senelik bir modemim var. son bir kaç aydır internetim de çok garip bir sorun yaşıyorum. sorun şöyle; her 15 dakikada bir internet 2-3 saniyeliğine kopuyor.

teknik servislerini aradım geldiler sinyaller iyi, modem değişecek dediler ve gittiler. modem firmasını aradım, kabloneti arayın ipnizi değiştirsinler düzelir dedi. harbiden de düzeldi. arada gene sorunlu ip gelince arıyorum, ip değişince tekrar düzeliyor. ne iş bu ip ?


 
o sorun bizim internet bağlantımızın dandikliğinden kaynaklanıyor. ip esasen internete çıkarken kullandındığın bir numara. Arabanı trafiğe çıkarırken kullandığın plaka gibi yani. Ama bize verdikleri numara bizi internete çıkan başka bi cihaza götürüyor. O cihaz bizi internete çıkarıyor. Böyle olunca bazen sizin başınıza gelen sorun meydana geliyor.

Statik ip alsanız nası olur diye düşünmüyor değilim. statik ip alırsanız ip adresiniz sabitlenir. Belki ip'ye bağlı bu sorundan da tamamen kurtulursunuz.
  • maxhoper  (18.11.14 03:56:30 ~ 03:58:16) 
Kablonet kullanıyorsun ve ip adresin sürekli değişiyor mu? Enteresanmış. 9 aydır aynı ip adresini kullanıyorum. Modem defalarca açılıp kapandı. Soruna cevap değil ama söyleyeyim dedim.


  • sutlu nescafe  (18.11.14 07:13:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.