[]

Ne oldu da yeni cikan PC oyunlarinin boyutu bu kadar artti?

s.b.

eskiden mesela bundan 1-2 yil once call of serisi tas catlasa 10 gb boyutunda cikardi, ama son cikan oyun 35-40 gb..

ayni sekilde gecen sene cikan assassins creed 4 : black flag 8-9 kusur gb iken ondan sonra cikan assassins creed unity ise 40 gb..

neden boyle? cok cok ciddi iyilestirmeler mi var? senaryo mu cok uzadi? neden boyle oldu?

 
texture detayları ve çözünürlüğü arttı ki en önemli sebebi bu. Müziklerle ses efektlerinin sayısı ve kalitesi arttı. Fizik motoru artık aktif olarak hemen her oyunda kullanılıyor. Onun da bir katkısı var.


  • maxhoper  (18.11.14 01:14:45 ~ 01:16:59) 
@maxhopper

ama hocam bence mumkun degil mart 2014 de cikan oyun ile kasim 2014 de cikan oyun arasinda 30 gblik bir iyilestirme olmasi.. (ac4:bf vs. as:u) ya da (cod:ghosts vs cod:mw3)
  • wagner love  (18.11.14 01:18:33 ~ 01:18:52) 
Bu yapılan değişimler üst düzey bilgisayarlar için. Yani adamlar 4-sli gtx vram ile oynarken biz daha gtx760 yeni buluyoruz. Farkı anlamaman doğal yani.


  • cetoxim  (18.11.14 01:24:59) 
@cetoxim
peki napcaz hocam? normal ozellikli versiyonlari cikmayacak mi?

torrentten de indirmek mumkun degil bu lanet olasi ttnet'in yerde surunen hizindan dolayi. kendimde gordugum en yuksek hiz 450 kb/s, ortalamada ise 250kb/s
  • wagner love  (18.11.14 01:31:42) 
bu tarihlerde böyle sıçrama olması çok normal. Çünkü siz her ne kadar PC'de oyun oynuyor olsanız da üreticiler oyunları 10 yıl öncesinin teknolojisi olan PS3'ün kaldirabileceği şekilde tasarlıyorlardı. O yüzden son bir kaç yıldır hemen hemen aynı grafik kalitesinde oyunlar oynadık. Artık PS3'ün limitlerine dayanılmıştı çünkü. Hatta geçtiğimiz yıl oyun yapımcıları baya huysuzlanmaya başladı bu sebepten ötürü. Arkasından PS4 geliştirildi ve piyasaya sürüldü. Tabi bunu takiben PS4 için tasarlanmış yeni oyunlar da yeni yeni piyasaya sürüldü. Dolayısıyla PC'ye uyarlanan oyunlarda da grafik açısından zıplama yaşayacağız bir kaç yıl boyunca. Konsollar güncellendikçe böyle zıplamaların olması doğal. Buna benzer bir etkiyi şurada da görebilirsiniz. Her yeni windows sürümü çıktığında PC donanım fiyatları düşer. Takip edin windows 9 piyasaya sürüldüğünde ram fiyatları bir kaç ay içinde düşüşe geçecektir. Bilişim sektöründe bu tür tuhaflıklar var. Hepsinin de böyle mantıklı açıklamaları mevcut.


  • maxhoper  (18.11.14 01:34:16) 
@maxhoper

peki adamlar korsani onlemek icin bilerek gereksiz dosya koyup boyutunu bilerek yukseltmis olabilirler mi benim gibi interneti yavas olanlar caysinlar diye?
  • wagner love  (18.11.14 01:40:33) 
Dzrepack gibi grupların çıkarttığı sürümleri indirmeyi dene. Boyutları daha az oluyor. Bunun önüne geçmek mümkün değil. Şu an piyasaya sürülemeyen 200gb boyuttaki oyunlar mevcut.


  • cetoxim  (18.11.14 01:41:11) 
Başka işleri yok zaten seni caydırmaya çalışacak. Paranoya yapma, interneti hızlı bir internet kafe bulup indir. 5mb/s ile 6 saatte iniyor oyun.


  • cetoxim  (18.11.14 01:42:40) 
öyle bir caydırıcı amelelik yapmazlar. Yapmalarına da gerek yok artık. Oyunların çok büyük bir kısmı online login gerektiriyor. Örneğin Battlefield 4 oyununu korsan indirdiniz. Kısacık bir singleplayer var onu oynarsınız. Orada kalır. Oyun esasen multiplayer oynamak için ve multiplayer'da rütbe alıyorsunuz silahları açıyorsunuz falan. Oyun tamamen server'a bağlı oynanmak için yapılmış. Bunun korsanı hiç bir keyif vermiyor.

Çoğu oyun artık böyle. Korsan alırsanız oyunun nerdeyse yarısını göremiyorsunuz. Gelecekte çıkacak iyi yapımcılara ait oyunların neredeyse tamamı online içerikli olacak. Dolayısıyla kırdığınızda ortada oynayacak birşey kalmayacak. Çünkü kırılmış oyun orjinal server'a bağlanamıyor.

Daha çok orjinale yönelmeye çalışın. Ben artık bilgisayara işletim sistemi ve diğer yazılımlar dahil korsan hiçbirşey yüklemiyorum. Dünya varmış dedim. Korsan işi zaten kendi içinde çok caydırıcı. Virüsü ayrı dert fonksiyon eksikliği ayrı dert, kilitlenmesi kapanması ayrı dert. Şu bahsettiğiniz download hızı bile bir sorun. Orjinal alınca download bile tam hızda yapılıyor. Oyuna bir güncelleme gelirse otomatik yükleniyor. Halbuki korsan olsa torrentten patch indireceksiniz bunu tekrar crack edeceksiniz falan bir sürü iş. O da çalışırsa şanslısınız.
  • maxhoper  (18.11.14 01:51:18 ~ 01:58:09) 
Cunku orospu cocuklari donanim satilsinn istiyor.


  • divit  (18.11.14 07:04:46) 
PS'in ve diğer konsolların iyi yanı tak çalıştır olması. Oyun takıldıydı, ekran kartım kaldırmadıydı, ram yetmediydi derdi yok. PS3 için yapılmış oyun PS3 de güzel çalışıyor. Olay net.
PS'in kötü yanı oyunlarının çok pahalı olması. 180 liralık oyununu PC'de indirimleri takip ederseniz 40 liraya oynayabiliyorsunuz. Bir de ben o konsol gamepadlerine hiç alışık değilim. Mouse ile oynamak harika geliyor.

Eğer biraz beklerseniz steam machine çıkacak. Yarı pc, yarı konsol. store.steampowered.com biraz daha fazla paraya kıyıp bunlardan da alıp pc oyunlarını konsol rahatlığyla oynamanız mümkün olur.

PS kanadında ise PS3 almak için bence çok geç. PS4'e bakmaya başlayın. Yakında PS3 için çıkacak oyun göremeyeceksiniz. Oyunların hepsi PS4 e göre çıkacak. Elinizde PS3 konsolla kedinin ciğere baktığı gibi bakar kalırsınız.
  • maxhoper  (18.11.14 15:59:44 ~ 16:04:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.