[]

Ayıplı ürünü üzerinden süre geçtikten sonra iade etmek

Elimde bir markaya ait bir cihaz var.(bu ticari itibar olayları nasıl oluyo bilmediğimden ayrıntı vermiyorum) bu cihazın a,b,c diye farklı fonksiyonları var.
ben aldığımda a fonksiyonu bana gerekliydi ve onu sorunsuz kullandım. ama şimdi b ve c fonksiyonları gerekli ama cihazda en baştan beri olan bir hata yüzünden kullanamıyorum. alalı 14-15 ay oluyor. şuan bu cihazı ne yapabilirim. arızalı desem sonradan olmuş bişey değil, sağlam desem değil. güncellemelerini filan yaptım ama bir düzelme yok. kanuni bir hakkım var mı? yoksa aldığında hepsini deneseydin kardeşim mi derler, ama aldığımda bu diğer fonksiyonları denemek için gerekli donanımım yoktu, olsa dahi denemek için sebebim yoktu.



 
götür garantiye ver anlattığından da hiçbi şey anlaşılmıyor ama elektronik cihazsa ve olması gereken özellikler yoksa garanti kapsamındadır


  • bana da mi lolo  (17.11.14 21:58:05) 
Sadece garanti hizmetinden yararlanabilirsiniz, serviste öncelikli olarak onarmaya çalışırlar onarılamazsa değiştirilir, iade ise ancak cihaz değiştirilemezse, 3 kez arka arkaya aynı sorunu yaşarsanız ve 20 yada 30 iş gününden yapılamazsa cihaz iade yapılır.
Aynı zamanda bana bu lazımdı kullandım şimdi de iade edebilir miyim demek de çok ahlaklıca yani tebrik ederim :D
edit:Sen haklısın ama iade etme hakkı arayacak kadar haklı değilsin bana, göre sorun ne bilmiyorum ama yazından anlaşılan aldıktan sonra bu ürünün ayıplı olduğunu farketmişsin, eğer garanti belgesini okursan ayıplı mallar için ilk bir ay değişim-iade hakkınız bulunduğu yazar sonrasında ise öncelikli olarak onarma için bakılır. Fakat sen ilk 1 ay içinde böyle bir işlem yapmamışsın. Zaten garanti de üretimden kaynaklı sorunlar için vardır aslında.
ahlak kelimesi değilde etik daha uygun olurmuş.
  • atom karincanin torunu  (17.11.14 21:59:15 ~ 22:31:11) 
ayıptan sorumluluk kapsamına giriyor bu, zamanaşımı süresi de 2 yıl, yani henüz dolmamış sizinki. malı alırken eğer gözle görülür aşikar bir bozukluk varsa burada karşı tarafın sorumluluğuna gidemezsiniz, ama dediğinize göre öyle bir bozukluk değil sizinki. zaten geçerli sebebiniz de var, öyle hepsini deneseydin kardeşim falan diyemezler. kanuni hakkın var evet; sözleşmeden dönme hakkın var, ayıplı malı ayıpsız bir diğeri ile değişimini isteme hakkın var, mümkünse ayıplı malın tamirini isteme hakkın var veya ayıp oranında indirim isteme hakkın var. tabi genel hükümlere dayanarak tazminat da isteyebilirsin eğer malı kullanamadığından dolayı ortaya maddi veya manevi bir zararın çıktıysa, ama sanmıyorum öyle bir zararın çıktığını.

not: avukat değilim, hukuk fakültesi öğrencisiyim, bir avukata danışmanda yarar var.
  • vedat chili peppers  (17.11.14 22:00:40) 
@atom karincanin torunu, tebrik edilecek yada ahlakıma laf edilecek bi konu yok. gidip bilgisayar aldın, alırken dediler ki, internete de girer müzik de çalar. sen internete girmek için kullandın bi süre, sonra müzik dinlemek istedin ve baktın çalmıyo, ama sana çalar demişlerdi, gidip arızalı, alın bunu bu desen ahlaksız mı oluyosun?

@vedat chili peppers, teşekkür ederim, güzel açıklamışsınız, ben yarın bir kaç telefon edeyim. başka bir modelle değiştirsinler, olmadı iade için başvururum.
  • cal suna bi duduk  (17.11.14 22:24:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.