[]

Body Building ile alakalı bir soru

Tecrübeli arkadaşlar umarım anlatmak istediğimi anlar ve yardımcı olurlar :9

Normal düzey gelişmiş kemiklere sahip olan bir insanın mesela kol çalışırsa kolunu 50 cm genişliğine çıkardığını varsayalım.

Peki ultra ince kemik yapısına sahip bir insan da 50 cm'ye kadar kol genişliği yapabilir mi? Yoksa kemik yapısından dolayı en fazla 45 cm'ye kadar mı çıkabilir?

Bir başka deyişle Ektormorf yapıdaki bir insan kol genişliği olarak endomorf yapıdaki bir insanı geçebilir mi?

Sormak istediğim yani Kemik yapısının ince olması insana kas kütlesi kazanmada sınır koyar mı?

 
çok tecrübeli değilim akıl yürütüyorum. sen spor yaptığında kas hücrelerin hacim kazanıyor. yapmazsan ufalanlar da onlar. ne olursa olsun senin kemikler sabit kalıyor. ha beslenmeyle falan güçlendirebilirsin kemiklerini de ama fark edilecek kadar bi gelişme olmaz bence.

kemik yapısı bi sınır koymaz, ama kemik yapısı metabolizmik olarak bir şeylerin göstergesi ise metabolizman kas yapmanla iyi anlaşamayabilir.

sen o dambılı kaldırmaya devam et en iyisi.
  • reavelyn  (17.11.14 21:26:45) 
ekto endo bunlar kolpa sınıflandırmalar.
50 cm kol çalışma beslenmeyle yapılmaz zaten. bazı "katalizörler" lazım.
bb için ince kemik iyidir. nispeten az çalışmayla kasların aşırı orantılı ve estetik görünür.
powerlifter isen ince bileklerinle ağlamaklı halde deadlift yaparsın o ayrı.
daha çok kas daha çok güçle olur. kas yapayım güçleneyim diye bir şey daha mesnetsiz bir yaklaşım.
dügün bir yuvarlakta 1 yarıçap artışı 2.pi.r:6.3 cm kol yapar. iki farklı insanda aynı kemikler arasında 2 cm çap farkı bana biraz fazla geldi. ortalama bir değerden küçük sapmalar olur gibi sanki ama emin değilim.
  • namus ninjası  (17.11.14 21:35:51) 
hicbir vucut yapisi dogal sekilde o kadar kas tutamaz zaten. 50 cm kol olamaz yani yagsiz sekilde. ancak ek yardımlarla. iste insülin gh steroid gibi. hepsinin kürlerini düzenli kullanarak cikarsin.

nasıl fark olur soyle soyleyeyim sana.
flex wheeler a bak
dorian yates e bak
ronnie coleman a bak

pek sınır koymaz ama bu 3 adama bakınca anlayacaksın hee diye.
  • sage  (17.11.14 22:27:43) 
Yeterli beslenme yeterli dinlenme ve yeterli çalışmayla sınırınız neyse oraya kadar çıkabilirsiniz. Burada mesele sınırınızın ne olduğu, genetiğinizin nereye kadar izin verdiği, çocukken spor yapıp yapmadığınız gibi değişkenler. Misal ergenlik öncesi yüzme sporu yapmış birisiyle yapmamış birisi aynı süre ve aynı şartlarda çalışsınlar, yüzme yapmamış kişinin kemikleri ne kadar kalın olursa olsun siktiğin sene yüzmüş olan kişiyi geçemez. Zira ergenlik öncesi yapılan sporlar kas hücrelerinin sayısını çoğaltırken ergenlik sonrası yapılan sporlar kasların büyümesini sağlar. Kas hücreleriniz ne kadar çoksa, kaslarınız da aynı oranda büyürler. Yani bu büyüme, dediğim gibi, sizin değişkenlerinizle alakalı bir durum. Ha şimdi "Sınırı geçen nasıl geçiyor" derseniz, onun için de şuraya bakacaksınız: (bkz: anabolik steroid)


  • angelus  (17.11.14 22:29:15) 
Ağır endo-mezo biri steroid-HGH kullanmadan 50 cm üzeri yağsız kol kütlesine erişebilirse, ağır ektomorf biri muhtemelen 40 cm civarlarında kalacaktır. Burada mesele kemik kalınlığından çok hormonal tepkiler.


  • arnold schwarzeneger  (18.11.14 08:21:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.