[]

Hangi dili öğrenmeliyim?

Soru başlıkta, detay aşağıda.

Ben tercümanlık/tur rehberliği olayına baş koymuş bir genç kişiyim. Yaş da genç daha üni sınavlarına ilk kez hazırlanıyorum öyle söyleyeyim.

Şimdi, girmeyi planladığım okulda İngilizce yanında Almanca/Fransızca/Japonca'dan bir tanesi zorunlu olarak tercüme yapacak düzeyde öğretilecek, bu ön bilgi lazım.

Ben de mart ayında YGS'den sonra ders yüküm zayıflayacağı için yeni bir dil öğreneyim istiyorum.

İngilizcede sıkıntı yok.

İspanyolca ve Yunanca'dan çok ufak temellerim var. Baya başlarındayım ama, iki dili de altışar saat falan çalıştım. Aşinalık var diyeyim, başlarsam kolay olur yani.

Okulda Almanca gördük. Almanca'nın temeli var bende ama okulda çok ''ders'' gözüyle bakıldığından konuşacak-okuyacak düzeyde öğrenemedim. Gramerim fena sayılmaz. Şöyle 3-4 ay Almanca çalışsam bu İngilizce seviyeli hikaye kitaplarının 4-5'ine muadillerini rahatça okurum bence.


Öğreneceğim dilin öncelikle tur rehberliğinde öne çıkan bir dil olmasını isterim.

Bu bağlamda, geçmişimi ve arzularıım göz önüne alarak, marttan itibaren öğrenmem için hangi dili tavsiye edersiniz?

Sabredip okuyanlara teşekkürler.

 
Turistik bölgelerde Flemenkçe bilen personel açığıyla ilgili bi şeyler okumuştum geçenlerde. Bi araştır yine de.


  • akatreil  (17.11.14 20:32:42) 
tur rehberliği sektörünü bilemiyorum ama mantık olarak; avrupalı turist için ingilizce yeterlidir sanki?
ben olsam almanca / fransızcayı elerdim. (özellikle) japonca / rusça ve (dünyada konuşulma yüzdesini dikkate alarak) ispanyolcayı değerlendirirdim.
bir de sıfırdan bir dile çok geç olmadan başlamanız daha yararınıza olabilir, almancaya sonraki senelerde de devam edebilirsiniz mesela.
  • asisamus  (17.11.14 20:41:06) 
Avrupalı turist için İngilizce yeterli olabilir ama özellikle yaşlı kesim dil bilmeyebiliyor.

Ben de ''hazır temelim var, hemen bitireyim öğreneyim Almancayı/zaten Almancanın kabası hazır, yeni bir dili kavrayayım'' arasında kaldım çokça. her türlü fikre ihtiyacım var.
  • reavelyn  (17.11.14 20:45:13) 
Bunun da çeşitleri var. Şöyle bir tanıdığım Çekçe öğrendi. Sonra bir Türk tur şirketinin Çek Cum. ayağına gönderildi. Sonra oraya yerleşti. Hala bağlı rehber olarak çalışıyor. Çekçe bilen az olduğu için buradan oraya giden elit kesim de onunla anlaşıyor. (özel rehberlik gibi) Diyeceğim o ki istediğin bir ülke varsa veya spesifik bir dil öğreneceğim diyorsan bu şekilde yapabilirsin. Çek C.'de yaşayan Türk sayısı 8'di sanırım. Yani böyle bir ülke bulup kapağı atabilirsin.

Türkiye'de yapmak istiyorsan. Ülkemize en çok nereden geliyorlarsa (Rusya, Almanya) bu dilleri öğrenebilirsin.

Ben çok iyi bilmem belki san daha iyi biliyorsundur ama bu rehberler aynı zamanda bir yerle de uzmanlaşıyor sonuçta. Mesela bu Çekteki adam orası konusunda uzman. Ama atıyorum İtalya'da tırt olabilir. Bu yüzden senin nerede uzmanlaşmak istediğine de bağlı. Türklerin en çok rağbet gösterdiği rotalar orta avrupa oluyor genelde.
  • secilmis uye  (17.11.14 20:51:48) 
türkiye'ye çok fazla japon kafilesi geldiğini düşünürsek japonca iyi bir seçenek gibi duruyor. yazmamışsın ama ülkedeki rus ve arap turist sayısı da fena değil. inşaat sektörünü düşündüğümuzde türk şirketleri özellikle rusya , kazakistan ve arap ülkelerine yatırım yaptıkları için rusça ve arapça bilen eleman arayışları olabilir. okulda yoksa ilerde kendini geliştirmen için aklında bulunsun.

ispanyolca yurtdışında iyi bir seçenek olabilir ama türkiye'de ispanyolca turizm sektöründe pek gitmez.

ispanyolca ( arjantinli oyuncular için ) , portekizce ( brezilyalı oyuncular için ) , fransızca ( afrikalı oyuncular için ) eğer olur da bir gün bir futbol takımına kapağı atarsan çok büyük artı getirir sana.
  • montauq  (17.11.14 21:02:28) 
Haydaa, yabancılarla içli dışlı abiden gelen tavsiye

'' olm latince öğren, yurt dışında latince bilen arkadaşlarım 3-4 tane yabancı dili paldır küldür öğreniyordu. çerez gibi öğrenirsin avrupa dillerini. ''

oldu.

Rusça-Arapça aklın bir köşesinde, bu son durum için ne diyorsunuz?
  • reavelyn  (17.11.14 21:13:05) 
  • redlabel  (17.11.14 21:15:06) 
Japonca çok sevmeden öğrenilecek bir dil değil kesinlikle. Hobi olarak öğreniyorum. İşten geldim şu an kucağımda deli gibi çalışıyorum aralıktaki sınava. Çok çabuk unutuluyor harfleri sürekli tekrar yapman lazım çekilecek çile değil. Hayatımı üzerinden kazanmak istemediğim bir dil valla.


  • emirkulu  (17.11.14 21:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.