[]

Ayar eden Ales sözel sorusu

1.çizgi roman kahramanı
2.usta çizerler eliyle
3.beyaz perdede karşımıza çıkıyor
4.bir lise öğrencisi tarafından yaratılan
5. ete kemie büründürülecek

Bunu anlamlı bir cümle oluşturacak şekilde birleşitirince, baştan 2. cümle ne olur? diyor.

Ben kendimce bir şey yaptım ve hala doğru denilen cevaptan daha doğru olduğunu iddia ediyorum.

Sizce cevap nedir? Daha doğrusu tam cümle nedir sizce?

yaptığım cevap: 4-5-1-2-3 yani; Bir lise öğrencisi tarafından yaratılan ete kemiğe büründürülecek çizgi roman kahramanı usta çizerler eliyle beyaz perdede karşımıza çıkıyor.

doğrusu buymuş: 4-1-2-5-3 yani; Bir lise öğrencisi tarafından yaratılan çizgi roman kahramanı usta çizerler eliyle ete kemiğe büründürülecek beyaz perdede karşımıza çıkıyor.

Benimki daha doğru değil mi? Abi bu sorular beni yoruyor. Türkçe böyle bir dil değil ki, neresinden tutarsan tut oluyor.

 
bir lise öğrencisi tarafından yaratılan çizgi roman kahramanı beyaz perdede karşımıza çıkıyor. usta çizerler eliyle ete kemiğe büründürülecek.

edit :

bir lise öğrencisi tarafından yaratılan, usta çizerler eliyle ete kemiğe büründürülecek çizgi roman kahramanı beyaz perdede karşımıza çıkıyor.
  • kimlanbu  (17.11.14 08:55:37 ~ 08:57:02) 
@kimlanbu al işte bu da oluyor.


  • secilmis uye  (17.11.14 09:03:30) 
evet ben de ikilemde kaldım, ama seçmem gerekse ikinciyi seçerdim herhalde.


  • kimlanbu  (17.11.14 09:08:54) 
Eğer doğru cevap dediğin gibiyse, "ete kemiğe büründürülecek" değil "ete kemiğe büründürülerek" olmalıydı. Dolayısıyla soru hatalı bu haliyle.


  • kayranin kedisi  (17.11.14 09:27:27) 
yazdığın cümle parçalarından beşincisi hatalı. tüm parçaların anlamlı tek bir cümle edebilmesi için "ete kemiğe büründürülerek" olması gerekiyor o parçanın.

"bir lise öğrencisi tarafından yaratılan çizgi roman kahramanı, usta çizerler eliyle ete kemiğe büründürülerek beyaz perdede karşımıza çıkıyor."

cevap: 1.
  • devilred  (17.11.14 10:04:43) 
Soruda hata olduğunu düşünürsek tamam. Ama büründürülerek değil büründürülecek yazmışlar. Arkada sorunun cevabını girmişler. Arkada da büründürülecek yazıyor. Yani iki kere hatalı mı basmışlar?!


  • secilmis uye  (17.11.14 17:21:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.