[]

Bu fotoğraf HDR mi? (fotoğraf eklendi)

alttaki duyurudan sonra gölyazı'na bakındım bi şu fotoğraf çok hoşuma gitti. HDR değil gibi, nasıl böyle berrak her şey?

edit:

2.bp.blogspot.com

 
fotoğraf o kadar berrak ki yok bile.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (17.11.14 02:26:25) 
  • antuan  (17.11.14 02:53:50) 
antuan, rötuş tamam ama sanırım burada diğer dikkat çeken bişey, ağacın da, öndeki sandalın da, suyun da, arkadaki sandalların ve evlerin de, bulutların da net olması. bu da lensin derinlik özelliğiyle ilgili olabilir mi? misal, 70-300 mm bir lensle ve uzaktan çekilmiş olabilir mi bu fotoğraf? yoksa o da mı fotoşok? kobuzchucum nerdesin? bi ses ver.

ekleme: take a minute, çok demonstratif oldu böyle. elinize ve gözünüze sağlık.
  • compadrito  (17.11.14 03:00:29 ~ 03:23:00) 
fotoğraftaki tek fotoşopun vibrance,saturation olduğunu düşünüyorum. 70-30mm lens ile çekilmiş olabilir mi emin değilim ama geniş açı 18-35mm bir lens ile böyle bir fotoğraf elde edilebilir sanıyorum. Lens konularında öyle ahım şahım bir bilgiye sahip değilim tabii, bilen biri belki daha iyi açıklayabilir.


  • antuan  (17.11.14 03:28:45) 
hmmm, ultra geniş açı olsa, distorsiyon görmez miydik? onu da mı düzeltmiştir fotoşokta? ben kendi çektiklerime baktım da, benimkilerde de o derinliğe bağlı bulanıklık yok. geniş açı daha iyi bi tahmin oldu heralde. cehalet ne zor lan! ama aynı derecede zevkli de!


  • compadrito  (17.11.14 03:40:04 ~ 03:40:36) 
compadrito, distorsiyon yapmayanları da mevcutmuş (internetin yalancısıyım) şöyle faideli bir yazı var bi bak istersen. www.birkarefotograf.com


  • antuan  (17.11.14 04:12:06) 
antuan

çok teşekkürler! kafam salimken okiycam bunu. %30'unu annasam bile yeter bana.
  • compadrito  (17.11.14 04:20:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.