[]

lavabo açıcı yerine alternatif?

Oturduğum apartman eski, banyo ve mutfak lavaboları 2-3 ayda bir tıkanmıyor ama su akışı zorlanıyor. Normalde banyoda saç, mutfakta ise sebze kalıntıları bırakmamaya aşırı özen gösteriyorum. Ara ara kaynar su falan döküyorum yağ varsa çözülsün diye. Ancak belli bir süre sonra su akışı yine azalıyor, lavaboda su birikiyor, biraz bekledikten sonra su tamamen çekiliyor. Lavabo açıcı tozları kullanmaktan hem korkuyorum, hem de çevreye çok zarar verdiği için daha az zararlı bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Sizin önerebileceğiniz, bildiğiniz bir yöntem var mı?




 
yarım bardak kadar karbonatı sepele deliğinden içeri. bi de aynı şekilde yarım bardak sirkeyi de peşinden boca et, bekle bi 15-20 dakika. sonra peşlerinden de 1 litre kadar kaynar suyu gönderiver.


  • delineron  (16.11.14 23:25:15 ~ 23:26:10) 
lavabo açıcılar, şu sodyum hidroksit granülleri, çevreye zarar vermezler. pek çok tesisat borusuna da zararları yoktur.
sodyum hidroksit yağlarla birleştiğinde sabunlaştırır, bu zaten bizim kullandığımız el sabunlarının yapılış biçimiyle aynı prensip.
karbonat ve sirke de bir yöntem, işe yaramazsa lavabo açıcı (beyaz granül olanlar sadece) uygun çözüm. sodyum hidroksit kuvvetli bir bazdır. bütün asitlerle tuz reaksiyonuna girer bildiğiniz sofra tuzu ve benzeri maddelere döüşür neticede.
  • namus ninjası  (16.11.14 23:33:05 ~ 23:34:35) 
kola.


  • optum kib bye  (16.11.14 23:43:38) 
pompa? ben simdiye kadar tikanmis lavabolari haldur huldur pompayla actim


  • lamartin  (17.11.14 09:06:11) 
Lavabo açıcıların çevreye zararı yok ama tesisat eskiyse ve plastik içeriyorsa dikkat et. sonra oh bi anda açıldı banyo gideri derken, ilk duşa girişinde evi su basmış olabiliyor. tecrübe edildi.


  • cal suna bi duduk  (17.11.14 21:35:09) 
her türlü açıcı kullanmana rağmen açılmıyorsa gider borusunda tıkanma var...Benim de aynısı oluyordu. Bir gün bizim giderden balık bulaşığı çıkınca ne zaman balık yedik diye düşündüm. jeton düştü. aşağıya inip boruyu çıkardım. taş gibi bir şey oluşmuş sabunumsu bir şey çıktı. sonra açıldı hiç tıkanmadı...


  • inanmazsan inanma  (17.11.14 21:52:30) 
lavabo açıcı asitimsi bir şey değil mi? çevreye nasıl zararı olmuyor ki?


  • dessy  (17.11.14 23:37:32) 
lavabo açıcı (granül sodyumhidroksit) asit değil baz.
ama asitle aynı şey denebilir bi bakıma, korozifler. çevreye de zararı yok, denizin ortasına tonlarca baz (kostik;NaOH;sodyum hidrksit) döksen de çok felaket bi durum olmaz. çünkü seyrelince pH ta kayda değer bir artışı olmaz. hatta iyi bile olur. denizler co2 yüzünden asitleşiyor. doğal hale yaklaştırırsın.
yağ ve petrol türevleri hadar zarar veremezsin hiçbir şekilde. hatta endokrin parçalayıcılar var, mikrkirleticiler falan allah muhafaza.
NaOH, kireç falan bunlardan bişi olmaz.
  • namus ninjası  (17.11.14 23:43:19) 
Madem o kadar zararsız, neden yok ciltte temastan kaçının, yok çok dikkat edin gibi insanı geren bir dünya uyarı yazıyor üzerinde? bu konuları hiç bilmediğim için asrın en cahil sorusunu sormuş olabilirim gerçi. :/


  • dessy  (18.11.14 09:29:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.