[]

betonu yeşile tercih ediyorum. mal mıyım?

Selamlar,

Peşinen belirteyim; akp'nin de neo-liberal politikalarının, türkiye muhafazakar sağının da allah belasını versin ve hayatımın en güzel günlerini gezi'de ve devamında geçirdim.

Ama şöyle de bir şey var: Sağda solda yükselen gökdelenler, avm'ler, beton yapılar falan beni hiç rahatsız etmiyor. parklı-ağaçlı bi şehirdense gökdelenli betonlu şehir bana daha güzel geliyor.

mesela gezi parkının yerinde büyük bir bina olsa hiç rahatsız olmam. atıyorum devasa bir tiyatro binası inşa edilse ya da devasa bir kütüphane yapılsa hoşuma gider.

ha yeşillik, ağaç, oksijen; evet, biliyorum tabii ki.

çok mu malım? yok mu aranızda benim gibi düşünen?


mersi.

 
Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money

biraz daha değişikti sanırım ama ana tema sizin gibi düşünen arkadaşların aslında her şeyi yok etmesi. bunda kötü niyetli olup olmamanız önemli değil, asıl kısım bilinçli olmamanızdan kaynaklanıyor.
  • angelofdeath  (16.11.14 13:36:12 ~ 13:38:32) 
@angelofdeath

yuh arkadaş, bilinçli olmadığım yargısına nasıl vardınız?
  • dusmanimizkindirbizim  (16.11.14 13:40:18) 
İşin estetik kısmındasın anladığım kadarıyla sadece. Ki o konuda da betonun bi albenisi yok da gerçi.

Doğayı korumak istemekte estetiği baz almıyoruz zaten genelde

Ha bana sorsan hem estetik hem diğer açılardan Galler'in izbe bi köyünü, New york city'e tercih ederim.
  • shejia  (16.11.14 13:41:54) 
doğru düzgün yeşil görmemişsin. nasıl bir ihtiyaç olduğunun farkında değilsin.


  • namus ninjası  (16.11.14 13:43:13) 
Bortu bocekten korkuyorsun demek ki...

Beton binanin pencerelerine sineklik de taktirirsin bu bakis acisiyla.
  • kosun lan mevzu var  (16.11.14 13:54:43) 
agshdjklasşdis

geçmişim hakkında harika tespitleriniz var ama malesef isabetsiz.
://

bir dağ köyünden şehre gelmiş biriyim ve yeşil bir kentin nasıl oldugunu da yeşilin önemini de pekala biliyorum.

sadece yüksek yüksek binalar bana ağaçtan doğadan daha güzel geliyor. bu kadar basit arkadaş.
  • dusmanimizkindirbizim  (16.11.14 13:57:14) 
dağ köyünde yeşil ne arar yav? bunu yarıtropikal bi tatil beldesinden yazıyorum. türkiyede insanların %90ı doğru düzgün yeşil görmemiştir. belki biraz karadenizliler.


  • namus ninjası  (16.11.14 14:18:02) 
Henuz sehre doymamissin kardesim.buyuk binalar,granit yapilardan ihtisam bekliyorsun.cigerlerin henuz dolmamis alabildigin nefesle yetinebiliyorsun.gercek anlamda planli sehirleride yeterince taniyamadiysan bu dusuncelerinde hakli olabilirsin.

Singapur tam dusundugun gibi bir ulke ve sehir mesela.1960 lardan sonra belli bir planda dahilinde tamamen ihtisamla uretilmis binalardan olusuyor.pek cok insan tatillerini bu devasa granit bloklarini gorerek gecirdiler uzun sure.su anda gelinen nokta ise turistin artik kendi sehrinde gordugu beton yiginlarini gormek istememesi oldu.eskiye oranla turizm gelirlerinde ciddi bir dusus sozkonusu.

Ben senin tam zittinim.cocuklugumdan beri merkezi noktalarda buyuk binalarda yasadim.yurtdisina ciktigimda gene ihtisamli binlarin oldugu yerlerde yasadim.bir yere kadar hersey cok guzeldi.yavas yavas bundan bunaldim ve aldigim nefes yetmemeye basladi.evimi nispeten sehir disina tasidim.oldugum yerin onunde hic bir bina yoktu,kapinin onune ciktigimda ruzgardan duramiyordum ve mutluydum.son 10 yilda gayrimenkulun hizli gelisimi evimin cevresinide yakaladi ve su an camdan baktigimda aramizda 500 metre olsada betondan bir sozde rezidans perdesi var.hava surekli puslu cunku ruzgar esmiyor olan pislik oldugu yere cokuyor.nefes alinmiyor.

Istanbuldaysan ve aracin varsa sana demek istedigimi hemen anlatabilirim.aracina bin buyukcekmece yonunde gitmeye basla e5 den haramidereye inerken karsi yamacina bak.orada karsinda duran binalardan olusmus suru,duvari hissedeceksin.gokyuzune bak ve hapsolmus dumani gor ve beylikduzu boyunca icinden gec.buyukcekmeceye geldignde bir daha bak gokyuzune.aradaki farki hissedeceksin.

Sehirde yeterli sureyi gecirdigin zamana kadar bu sekilde dusunmen normal,mal falan degilsin yani.
  • cizgilipijama  (16.11.14 14:45:58) 
mal degilsin de kanka ya beton ne allani seversen... çelik yapi seveydin iyiydi.


  • nax  (16.11.14 15:11:52) 
Sovyet tarzı mimari ile bir şeyler inşa etseler ben de karşı çıkmam da sik gibi aynalı bina avm yapıyorlar her yere, o biraz insanın moralini bozuyor.


  • angelus  (16.11.14 15:22:23) 
neden böyle düşündüğünü bilmiyorum ama mal olabilirsin. neden mi? çünkü betonu yeşilden estetik buluyorsun(olabilir) ama bunlar aynı kulvarda olan şeyler değil. Biri keyfi yapılan bir şey biri ihtiyaç/zorunluluk.

"Bu ay hiç yemek yemeyeyim onun yerine yerleri laminant parke kaplayayım." demekle aynı şey. o kadar saçma ve birbirinden alakasız iki meta :)
  • secilmis uye  (16.11.14 16:12:13) 
köylüsündür muhtemelen, öyle mi?. köylülerin kimisi köy yaşantısından, onun zorluklarından vb. o kadar bıkmış, ya da kendini şehirde yaşayanların karşısında içinden o kadar ezmiş o kadar aşağılamış oluyor ki (tabi bu bilinçaltlarında yer etmiş, belki kimisi farkında bile değildir) böyle beton apartman falan pek bir seviyorlar.


  • dafaiss  (16.11.14 16:30:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.