[]

Trenle Türkiye içerisinde uzun yolculuklar yapmış birileri var mı?

Nasıldı? Zorlukları nelerdi? Tavsiye eder misiniz? Türkiye'nin hepsini gezmiş olmanız önemli değil; herhangi bir bölgeyi gezmiş arkadaşlar da yorum yapabilir. Her yerde demir yolu ağı yok, biliyorum.




 
samsun-amasya-sivas-kayseri-ankara turu yaptım 4-5 günlük. yataklı vagonla gideceksen odanın anahtarı var, çıkarken kilitleyebiliyorsun, bu yüzden sorun olacağını düşünmüyorum. pulmanlı vagonla (koltuklu) gideceksen yine otobüsten daha konforlu olur çünkü istediğin zaman kalkıp yürüme şansın var. her sette bir tuvalet olur. yemekli vagonda wireless var ama çekmiyordu genelde. tren hareket halindeyken uyumak da şahane, sesi ninni gibi geliyor, hafif hafif de sallıyor beşik gibi. tavsiye eder miyim, tabi ki ederim.


  • uepuey  (16.11.14 12:41:06) 
uepuey +1 özellikle de ninni kısmına tamamen katılıyorum.

zorlukları yok bence. ya da ben hiç karşılaşmadım.
  • sen olmayan cocuk benim  (16.11.14 12:42:49) 
gece lokomotif değiştirdiklerinde falan uyanabilirsin. aşırı karanlık olur yıldızları görürsün. biraz cam açıp havalandırırsın ortamı. mis. vur kafayı bi daha. güneşle uyanırsın.


  • namus ninjası  (16.11.14 13:54:21) 
izmirden ankaraya gittim trenle. trende sigara içemiyorsun, çok sıkıntı oldu benim için. rahatlık olarak da otobüsten pek artısını göremedim. ayrıca bir tek tuvalette priz var, telefonun şarjı bittiğinde oraya koyup da başında beklemek zorundasın. ayrıca otobüsün 8 saatte gittiği yolu 17 saatte aldım, yani benim için pek güzel bir deneyim olmadı.


  • barky  (16.11.14 13:58:57) 
süre sıkıntın yoksa süper bir deneyim,bide viski çukulatan varsa yanında uubeybiii..


  • jamswety  (16.11.14 14:08:52) 
İzmir-Ankara arası yaptım 2 kere, 3-4 kerede Balıkesir-Ankara.
Sigaranı tuvalette içersin,prizli vagonlara denk gelirsen güzel olur fakat internet yok.Söylenildiği gibi süre sıkıntısı yoksa güzel deneyim olur, koltuklar zaten geniş rahatsız olmazsın pek, eskiden bir de restorant vagonu vardı alkollü falan, geceden içiyordun orada sonra koltuğuna gidip sızıyorsun, sabah güneş vuruyor yüzüne uyanıyorsun, tren tıngır mıngır giderken sen penceresinden manzaraya bakıp kahvaltını yapıyorsun. Güzel bir yolculuktu benim için.

  • birfincankahvedahaisteyenadam  (16.11.14 14:15:23) 
kara tren zamanlarından kalma deneyimlerim var.
tek eksisi cam açıkken tünele girersen kapkara olmaktı. başkaca eksisini görmedim. aslında o da şimdi gülümsettiği için eksi değil artıymış.

zorlukları şunlar olabilir:
uzun tur düşünüyorsan aktarma yaparsın, inip binme olur. binmeyi planladığın tren tehir edebilir. bir ara çok oluyordu belki düzelmiştir şimdi tam bilmemiyorum da hazırlıklı olmakta fayda var. para hesabını kıtı kıtına yapma, tehir payı ayır.
gece kalacak yer bulamazsan (kadınsan ve teksen riskli olabilir, o risk otelde de olabilir gerçi) garların istasyonların bekleme salonlarında da bekleyebilirsin, koltuklar rahattır.

benim ölmeden önce yapılacak listemin başında trenle tüm anadolu'da hatta mümkün olursa tüm eski hatlarda yolculuk yapmak var. kıskanayım mı ben şimdi seni:)

fotoğraf çek emi, bütün istasyonların fotoğrafını çek.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (16.11.14 14:30:20) 
erzurum-ankara gittim. 22 saatti. yani tek olacaksan biraz sıkıcı olabilir. arkadaş varsa eğlenceli olur. trenlerin koltukları geniş olur. yataklı bölümleri biraz iç karartıcı buluyorum. o yüzden normal vagonlar tercih edilebilir.

benim hatırladığım en net sıkıntı. trenin duracağı/kalkacağı saat yer önceden kestirilemiyor. bu yüzden yanında su ve biraz yiyecek, belki içi görünmeyen bir pet şişeyle alkol vs. bulundurulabilir. bir de sigara içiyorsan onu uzun yolculukta nasıl ayarlarsın bilmiyorum.
  • baal  (16.11.14 14:50:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.