[]

bizans torunu olabilir miyiz?

Turkler anadoluya girmeden once yasayan halkin torunlari olma ihtimalimiz var mi?

1071den sonra butun bizans halkini goc ettirmediysek veya soykirim yapmadiysak bu ihtimaldir diye dusundum bi an.

Ne kadar kisi goc ettik? Anadoluyu fethetmeden onceki halkin nufusu neydi? Zamanla asimile mi oldular? kafamda deli sorular :)


(Soy sop irk gibi kavramlari onemseyen biri degilim. meraktan soruyorum.)

 
Tabi lan manyakmisin hepimiz 1071 de gelenlerdeniz.kovduk butun o pisleri:)

Gocedenler,yok olanlar var ama yerel halklar guclu olana biat edip normal hayatlarina devam ederler.bu yuzden o ailelerde halen devam ediyor.bende ayni safi niyetle patara daki bir sohbette sormustum bunu.oranin yerlisi kazilarda calisan sevdigim bir abide bana bakarak gulumsemisti.hala ordalar yani.
  • cizgilipijama  (16.11.14 11:13:17) 
Anadolu'ya Türkler girmeden önce Anadolu'da pek çok halk vardı ama genel olarak tabii ki Rumdu lakin nüfusu fazla yoğun değildi, o nedenle Türkler geldiğinde asimile olmaları çok zor olmadı. O günden kalan bir ırkın devamı olma ihtimalimiz çok düşük. Bir de Türk tarihçiler Anadolu'nun o zamanki halkı kilisenin baskısından bunaldığı için Türkleri kasabalarına işgal etmeleri için davet ettiklerini, hatta direkt Türk kimliğini benimsediklerini söylerler ama insan yazarken bile içinden "Yok daha neler amına koyım" diyebiliyor. Çok da inandırıcı değil yani.


  • angelus  (16.11.14 11:19:23) 
Genlere gore irk siniflandirmasi yapabilseler keske. Nasil sonuclar cikardi kimbilir?

Ben olmeden yapsinlar bunu.
  • yons  (16.11.14 11:33:23) 
Bütün Türk soyları çekik gözlüdür. Biz Türk falan değiliz kendimizi kandırmayalım. Her türlü gen karışmış.


  • harzem  (16.11.14 11:37:14) 
yok abi. hepimiz horasan diyarından geldik. o zaman anadolu'da yaşayanları da ups kargo ile italya'ya gönderdik. bazıları gümrükte takıldı.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (16.11.14 11:56:51) 
hocam valla benim tipime bakan türksün demez :P ama ne dümenler döndürmüş atalarım bilmiyorum ..hani bi de bizimkiler dışarıdan kız filan da almazlar kolay kolay. gel de açıkla durumu şimdi.
hani doğuda ermeniler karadenizde rumlar güneyde araplar filan diye insan az-çok biliyor ama ben anadolunun bağrından kopup geliyorum. bizim orada dağ köylerinin hemen hepsinde kilise var. hemen hepsi eskiden gayri müslimmiş. e bu adamların türk olmadığı belli. tehcir mübadele filan da olmadı bizim oralarda. nereye gitti o kadar insan??? bi yere gitmedi gayet aramızdalar işte.
ha ama biz yörüğüz, etrafımızda bilinen yörük köyleri de yüzyıllardır kaydıyla filan bilinen köyler biz onlardan da değiliz neyiz bilmiyorum.
  • niye ama  (16.11.14 14:17:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.