[]

çamaşır suyunun zehirleme ihtimali

berbat bir evin, leş gibi bir odasında mecburiyetten kalmak zorundayım geçici bir süre. ev o kadar pis ki... bu sabah resmen pislikten uykum bölününce sinirlenip temizliğe giriştim.
perdeler yıkandı, süpürge tutuldu derken gittim şu miyonculardan 1 adet ace çamaşır suyu aldım ve etrafa boca ettim (suyla ağartma falan yok direkt döktüm) önce pencere önüne ve yerlere derken en son halıya ve kaloriferin üzerine döktüm. doğal olarak ordan gelen çamaşır suyu da halıyı ıslattı.

bu dediğim saat öğle 12 gibi oldu. sonra 2-3 saat havalandırdım odayı. camı pencereyi kapattım. konuştuğum arkadaşlarım mal olduğumu iddia edince tekrar havalandırmaya başladım bu saate kadar.

halının uçları halen ıslak ve ben yerde yatıyorum. başucumla ıslak halı arasında 30 cm var.

demem o ki oda halen çok sert klorak kokuyor. ne yapmalı? zehirler mi bu?
yatabileceğim başka oda yok. ayrıca çok uykum var uyumalıyım. ne dersiniz?

 
Balkon var mı? Halıyı kaldır balkona koy. Ayrıca çamaşır suyu rengini attırabilir o halının. İkinci bir ayrıca çamaşır suyunu bi daha suyla seyreltmeden kullanma, sağlığın için söylemiyorum da eşyaya zararlı.


  • buff  (15.11.14 23:16:15 ~ 23:16:47) 
balkona koyma gibi bir ihtimalim de yok malesef. halının rengi sorun değil de tek derdim uyumak. sorun olur mu acep?


  • han20  (15.11.14 23:17:35) 
Ya olur. Başka odaya da mı koyamazsın? Yani halıyla aynı odada yatmak zorunda mısın? Eğer öyleyse cam açık yatabilirsin.


  • buff  (15.11.14 23:18:52 ~ 23:19:20) 
o eve girilmez bile, reklamlardan mı etkilendin


  • divit  (15.11.14 23:20:38) 
o odada uyuyacağıma, odanın ilk hâlinde uyumayı tercih ederdim. çamaşır suyu buharı kanserojen çünkü.


  • compadrito  (15.11.14 23:22:53 ~ 23:23:11) 
temizlik çamaşır suyunu boca ederek olmuyor maalesef.
temizlik yapmak istiyorsan yüzeyleri silmen veya paspaslaman lazım. camsil, cif, vs. uygun ürün kullanman lazım.

sana tavsiyem her şartta halıyı odadan kaldırman, çünkü ev o kadar pisse o halı elektrik süpürgesiyle temizlenemeyecek durumdadır. mite ve toz kaynağıdır.
  • lily briscoe  (16.11.14 00:47:48) 
uyuma orda ya ciddi söylüyorum. halıfleks falan gibi çıkaramayacağın bi halıysa başka odada uyu. çıkarabiliyorsan da çıkar ve yerleri, kaloriferi, yani çamaşır suyu değen her yeri iyice durula.

bi kova suya ufak bi kapak döküldüğünde bile 2-3 saat havalandırınca ancak çıkıyor koku, boca ettiğininki çıkar mı hiç :ı
  • mayaa  (16.11.14 00:53:38) 
saç kurutma makinası/ütü ile kurutabilirsin. bu arada cam çerçeve açık olmalı tabi. çamaşır suyu dökülü yerde uyumak iyi bir fikir değil.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (16.11.14 12:09:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.