[]

beyler simit nasıl oynanıyodu hatırlıyo musunuz?

sözlükte başlığını görünce geldi aklıma ahaha. nasıldı bu oyun? mantığını olayını hatırlayan anlatabilir mi nasıl oynuyoduk? millet o zaman bayılır, büyüyünce saçma bulurdu. ben çocukken saçma bulurdum şimdi oynayacak adam arıyorum. sağa sola koşuşup birbirine tekme tokat girişen adamlar sjfhsj ne güzel deşarj olunur be.




 
tek nefeste simit diye bağırılıyordu galiba


  • facebook  (15.11.14 22:18:07) 
evet ama nasıl? neden? nerde bağırıyoduk onu? nefesimiz kesilince mi dalıyolardı? nasıl oluyodu formasyon nasıldı kim nerde oluyodu :(


  • pescador  (15.11.14 22:18:54) 
küçük bir kare belirliyorsun.. millet hafiften dağılıyor..sen simmiiiiiiitttt diye bağırmaya başlıyorsun..eğer birine dokunursan o ebe oluyor ve o küçük kareye gidene kadar dayak yiyor..eğer simiiiitttt diye bağırırkenbir şekilde sesin kesilir tökezlersen vs.. o zaman sen dayağı yiyorsun..kareye gidince kimse sana dalamıyor..


  • dedim dedim de kime dedim  (15.11.14 22:19:35 ~ 22:20:13) 
Ceza sahası gibi bir yer düşün. Orada simit diye bağıran adam duruyor. Güvenli bölge. Vurmak yasak. Nefesini toplar simiiiiiiiiiiiiiiiit diye bağırır. Bağırıp koşar. Koştuğu sürece onun herkese vurma hakkı var. Kaçarsın ondan. Ama nefesi biterse tekrar o bölgeye dönene kadar dövülür. Kurallar net değil; ama bazı yerlerde simiiiiiit diye bağıran kişi bir kişiye dokunursa, tüm grup onun dokunduğu kişiyi döver ve yeni ebe o olur. Bazı yerlerde, sen çık ben geçeceğim diye gönüllülük esasına dayanır.


  • g man  (15.11.14 22:20:20) 
şurda açıklamışlar:
eksisozluk.com

bir de karambol vardı ama onda doğrudan kurban seçilip aksiyona giriliyordu. te allam
  • lily briscoe  (15.11.14 22:22:21 ~ 22:23:57) 
bizde de zımbırzımba idi bu oyunun adı. nefesin yetene kadar bağırmıyordun, onun yerine tek ayak üstünde sekerek birilerine dokunup yakalamaya çalışıyordun. diğer tüm kurallar anlatılmış zaten. :)


  • yirmisantim  (15.11.14 22:23:06 ~ 22:23:17) 
Ebe olan kişinin küçük bir alanı oluyordu. O alan içinde dokunulmazdı. Simiiiiiiii diye bağırarak ve koşarak o alandan çıkıp bi oyuncuya dokunmaya çalışıyordu. Tabi oyunun da oynandığı ayrı bi alan var. Kimse o alandan dışarı çıkamıyor. Kişi sayısına göre belirlenir o alan. Ebe ister nefesi bitmeden kendi alanına geri döner isterse risk alıp bi oyuncuyu kovalamaya devam eder.

Eğer oyuncuya dokunursa, dokunduğu oyuncu ebe olur ve ebe alanına gidene kadar tekme yer.

Ebe eğer nefesi hiç bir oyuncuya dokunamadan biterse (yani simiiit diye bağırmayı kesintiye uğratırsa) kendi alanına gidene kadar tekme yer.

Bi de buna benzer zımba vardır. Onda tek ayak üstünde kovalıyosun ama oyun alanı daha dar oluyor.
  • foma  (15.11.14 22:27:15 ~ 22:29:20) 
lan ya bak duygulandim simdi az mi tasak patlattik oyunda.


kural"kural yok.
  • kutsalbok  (15.11.14 22:54:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.