[]

Boş otobüste yan yana gidilen yabancı?

Ne çeşit insan bunlar ya? Bir değil iki değil bayağı karşılaştım bu şahıslarla duyuru açmaya yetecek sayıya ulaştılar yani:) Otobüs boşalmış hala adamla ya da kadınla yan yana oturuyoruz. Tamam zamanında otobüs doluyken yanıma oturdun da, bütün yolculuk boyunca niye beraber gidiyoruz önünde, arkanda, yanında boş koltuklar varken. Geç öne, yana, arkaya sen de rahat otur ben de. Ha iki durak sonra ineceksindir yer değiştirmezsin anlarım, fakat bütün yolculuk niye beraberiz. Cam tarafını sevdiğimden duruma katlanan da benim. Yoksa iki dakika durmam boş yerlere geçerim koridor tarafında olsam. Cam tarafında olduğum için yanımdakine saygısızlık gibi algılıyorum: inecekmiş gibi “sorry “deyip başka koltuğa geçmeyi. Zencisi var bilmem nesi var yanımdaki ırkçılılık vs hissetmesin diye sabrediyorum yolculuk boyunca ama. Çok garip değil mi ya nerdeyse boş otobüste yan yana gitmek? Yer İngiltere.




 
Boş otobüste ayakta gitmekten iyidir :) türkiyede bu örnekler var


  • horizon  (15.11.14 18:38:12) 
ingiltere'de bir türksün. sakın yanındaki de "ırkçılık vs hissetmesin" diye kalkmaya çekiniyor olmasın?


  • john lee hooker  (15.11.14 18:39:55) 
bence güzel bir şey. muhtemelen o da kalkmak istiyordur ama sen kötü hissetmeyesin, kendinde bir sorun olduğunu düşünmeyesin diye kalkmıyordur. medeniyetin gözünü seveyim be, ne kadar düşünceli insanlar. kıymetini bil bence.


  • signore  (15.11.14 18:40:12) 
ben de kalkmam eğer çok ekstrem bir durum yoksa. o insana senin yanında oturmaktan rahatsız oldum, oluyorum mesajı vermek gibi geliyor bana.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (15.11.14 18:41:32) 
normal çeşit insan. ben de kalkmam niye kalkayım? otobüse inen binenin hesabı mı var? kıçımı kaldırıp başka yere geçeceğim, sonraki durakta binen adam yine gelip yanıma oturacak. çook uzun yol değilse değmez.
+ sizin cam kenarından kalkıp başka bir koltuğa oturmanızla, koridor tarafındaki adamın kalkıp başka koltuğa oturması arasında saygısızlık anlamında bir fark olduğunu düşünmüyorum.

  • asisamus  (15.11.14 20:04:40) 
konu güzel bir konu ve açıkçası ben de değiştirmezdim.

Bazı insanlar var mesela, bir tane yer boşalsın yan taraftan direk yanımdan kalkıp hızla oraya geçiyorlar. o zaman ben şöyle düşünüyorum.acaba kokuyormuyum? ya da farklı şekilde kişiyi rahatsız mı ediyorum vs...
ama sonra da vardır kendine göre bir sebebi deyip geçiyorum, çünkü herkesin kendine göre bir düşünce yapısı var, olaylara farklı pencerelerden bakabiliyor insanlar.
  • va  (15.11.14 20:31:12) 
Ben de hiç kalkmadım. Yanımdaki kişiye erkekse sapık, kadınsa manyakmış muamelesi yapmayayım diye değil ama bu da ikincil amacım. İlk olarak da aslında bir amacım yok, "Neden değiştireyim ki" diye düşündüm. Yani ilk değiştirmeme nedenim şu: değiştirmek için bir nedenim yok. Alt tarafı otobüs, tek koltuğa kıçım sığıyor, yol taş çatlasa iki saat ve yanımda bir insan oturduğu için rahatsız hissetmiyorum, yalnızlık aramadım hiç. İki kişi oturunca rahatsız olunabileceği aklıma gelmedi hiç. Benim yanımdan biri kalksa içimden büyük olasılıkla "Acaba neden kalktı şimdi? Kokuyor muyum?" diye düşünürüm.


  • aychovsky  (15.11.14 20:53:03 ~ 20:54:35) 
:) ben yer değiştirip yeni boş koltukta abartılı bir şekilde yayılıyorum. "seninle bir ilgisi yok, rahat gitmek istiyorum" mesajı veriyorum.


  • jaaaccckkk  (15.11.14 21:37:19) 
senden zarar gelmez diye düşündüyse
ama boş bi yere otursa yanına kim gelir belli değil

  • Fakin idiyıts  (16.11.14 12:56:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.