[]

Hem sehpa hem masa

Son zamanlarda moda oldu bunlar, hem sehpa olabiliyor hem de masa. Kullanışlı bir şeye benziyor evde masa koyacak yer bulamadığımdan böyle bir şey alayım diyorum.

Kullanan var mı bunlardan? Alt tarafı geniş olduğu için masa haline gelince sandalyeyle yanaşması sıkıntı olur gibi duruyor öyle mi gerçekten?

urun.gittigidiyor.com

 
oturma yeri ile sehpa neredeyse aynı hizada. bu masaya oturulmaz. oturulsa da eğilemezsiniz... masa haline gelince sandalyeyle yanaşmak sıkıntı olur...


  • inanmazsan inanma  (15.11.14 17:34:09) 
işte ben de o yüzden tereddüt yaşıyorum. sadece kenarlara oturanlar masaya yanaşabilir gibi duruyor. kullanan varsa yazsın lütfen.


  • peace.on  (15.11.14 17:40:17) 
sandalyeye uygun değil bunlar. tabure, puf tarzı şeyler kullanırsınız.

şöyle mesela urun.gittigidiyor.com

ya da şöyle urun.gittigidiyor.com
  • vesna  (15.11.14 17:45:23) 
misafir de tabureye oturtulur mu ki ya? :S


  • peace.on  (15.11.14 17:46:51) 
misafirine bağlı. yakın arkadaş çevresiyse evet, değilse hayır.

masa/sehpayı gördüğüm için söyledim. sandalye ya garson boy (hani çocuk sandalyesinden büyük ama bir yemek odası takımı sandalyesinden küçük) sandalye bulacaksınız -ki o kadar kolay değil o boyu tutturmak, ya boyutuna göre özel yaptıracaksınız, ya da puf/tabure işte.
  • vesna  (15.11.14 17:49:29) 
üreticiden üreticiye fark eder belki, sizi yanıltmayayım diye evdeki yemek odası takımının masasını ölçtüm, yüksekliği 77 cm. sandalyelerinin yüksekliği de 46 cm.

sizin sorduğunuz masa/sehpanın yüksekliği masa konumuydayken 67 cm, yani 10 cm engin standart bir yemek masasından. 67 cmlik yüksekliğe 45-46 cmlik sandalye olmaz, yüksek gelir. o yüzden ya boyuna uygun sandalye yaptıracaksınız (ki uzun boylu misafirde engin sandalye problem olur) ya da o puf taburelerden alıp sadece yakın arkadaş toplantılarında pratik bir masa olarak kullanacaksınız.
  • vesna  (15.11.14 18:11:29) 
hep açmak istediğim duyuruyu açmışsın görünce şaşırdım :)

evde yemek masası inanılmaz yer kaplıyor ve misafir gelince kullanılıyor sadece. bunlara hep özenmişimdir o yüzden. ben sandalyeyle yanaşılır mı falan diye hiç düşünmemiştim, kendi yemek masamızı ölçüp karşılaştırmıştım uygun gelmişti ölçüleri. yalnızca bu kapalı konumdayken 6 adet sandalyeyi evde nereye koyacağım çok saçma olacak diye düşündüğüm için vazgeçmiştim.

çünkü benim asıl amacım yemek masasının kapladığı alandan kurtulmak olunca sandalyelere de bi çare bulmak gerekiyor. ya katlanan sandalye alacaksın ekstra ya da sandalyeleri koyacak ayrıca bi yer açacaksın. her türlü sandalyeler başı boş -katlanıp az yer kaplasa bile- gözüme batar benim hoş olmaz.
  • yue  (15.11.14 18:34:45) 
sandalyeleri balkona koyarım diye düşünüyorum ben, balkon kapalı. ama işte bunlar da yakın arkadaşlar için güzel olur bir de hala yanaşma problemi olur mu cevap bulamadım :(

mesela önemli bir misafir gelse yada öyle çok yakın olunmayan biri gelse bu masa hem alçak kalacak hem de oturdukları yer tabure olacak sonuçta. bilemedim ya. öyle misafir de yılda bir kez falan geliyor. masa alsam saçma duracak evde çünkü kocaman masayı koyacak yer yok. offf karar veremiyorum şuan masa yok diye ailecek yemek yiyemiyoruz resmen...
  • peace.on  (15.11.14 18:53:36 ~ 18:53:59) 
yadi.sk

bu fotoya bir bakın. tam olarak aynısı değil de bendeki şundan oluyor; urun.gittigidiyor.com

kendi ayaklarıyla yeterli yüksekliğe ulaşmıyordu, 4 tane daha uzun ayak aldım ve onlarla kullanıyorum. gayet rahat bir şekilde yazabiliyorum bunları.

siz de ayak suntalarını daha uzun parça kestirip değiştirebilirsiniz. aslında bu masanın tamamını kendiniz de yapabilirsiniz.
  • jaaaccckkk  (15.11.14 21:46:56 ~ 21:48:21) 
2012'de evlenirken bundan seçtim ben hanıma baskı yaparak. illa bu olacak üzerinde bazen sudoku çözecem bazen çayımı leblebimi koyacam film izleyecem dedim. 2012 eylülden beri kullanıyorum 2 yılda 10 defa açmadım :)

ama düşünce süper. nedense açmıyor insan. çok tuhaf. dur şimdi gideyim sudokuyu alayım bunun üzerinde çözeyim.
  • godsparticle  (15.11.14 21:54:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.