[]

aileyle evlenmiyoruz ki yauwww

arkadaşlarımın veya çevremdeki büyük insanların ciddi ilişkileri hakkında hep "ya nolucak abi seviyorsan aileyi takmazsın" diyordum. kuzenlerim aileleri sebebiyle boşanınca da "ailelere ne", "onlara noluyor ki bu nasıl iradesizlik" diyordum ki artık bu lafların hepsini yavaş yavaş yiyorum. işin ilginci bizzat kendi ailemden muzdaribim.

ilişkim yeni sayılır. gayrıciddi bir ilişki değil. ama ortada evlilik mevlilik düşüncesi de yok zaten. ama hem ailem böyle çok onaylamıyor hem de amını ırzını siktiminin akrabaları gelmişler feysbukta fotoğrafımızın altına "yakışmamışsınız" diye bir sürü yorum yazmışlar. bi yandan onların adına utandım bi yandan da inanılmaz sinir oldum. ve bu akrabalar bana öyle çok da yakın değiller hani bir araya geldiğimizde sanki ben onlara tüm özelimi anlatıyormuşum gibi kendilerinde bi yakınlık görmüşler ama ne cesaretle ne özgüvenle bunu yazıyorlar bilmiyorum.

bu insanlar yeminlen diyorum size kafayı yemiş.

bana karşı insanların cephe almalarının sebebi ise kız arkadaşımın benden büyük olması. büyük dediğim de 3 yaş büyük. sanki en güzel en muntazam ilişkileri onlar yaşıyor, karıları kocaları dünya güzeli. böyle bi hallere girmişler.

ee anlattık anlattık soru nerede? siz bu tarz şeylerle nasıl başa çıkıyorsunuz? ben artık şunu anladım bi insana laf anlatmak imkansız. bi insana bile laf anlatmak imkansızken böyle bi sürüye anlatmak tamamen imkansız. siz bu tarz durumlarda nasıl tahammül ediyorsunuz? zaten bizimki sıradan bir ilişki ve kız arkadaşım hayat tarzı olarak evliliği düşünmüyor ve hatta ikimiz de şu yaşta şu sosyal imkanlarda bu sorumluluğu almaktan son derece uzağız. tamamen liseli sevimliliğiyle ama karşılıklı saygıyla bi şeyler yaşıyoruz. ama daha ortada hiçbir şey yokken insanların böyle triplere girmeleri canımı sıkıyor.

 
Hepsini okumadım ama aileyle de evlendiyorsunuz çok net


  • medusa  (15.11.14 16:57:42) 
Aileler evleniyor da sülaleler evlenmiyor. Aradaki dengeyi tutturmak lazım. Kaya yarığından çıkmış gibi de, 30 göbek ötedeki akrabayı umursayarak da olmaz. Çekirdek ailen dışında kimseyi sallama, facebooktan tanidiklara al hepsini. He de geç. 3 yaşa başta sen takılma. Ailen zaten senin mutluluğunu düşünür. Israrla hayır derlerse bir şeye otur düşün, sonra aklına yatani yaparsın. Hafif homurdanmalarini da takma. Mutluluklar.


  • Lim5  (15.11.14 17:00:21) 
bir kere o akrabalarına hadlerini bilmeleri gerektiğini söyle ve iletişimini kes. yaptıkları resmen şuursuzluk. iki insanı birbirine yakıştıramayabilirsin ama bunu içinde saklarsın. oraya buraya yakışmamışsınız yazmak ne demek benim aklım almıyor.


  • rock n roll  (15.11.14 17:06:13) 
o değilde ailemiz yoksa ne oluyor onu merak etmeye basladım. herkesin mi ailesi geniş arkadaş. niye bu kadar kan kusturuyorlar size? olsun yine de aile iyidir.

lan bir kardeşim var bir ana-baba birde babaanne. geri kalan herkes ölmüş.
  • fransızkalanadam  (15.11.14 17:07:23) 
aile=anne baba kardeş

geri kalanlara siktiri çekmen lazım sana ne aq yakışmamışsın vb sanki ona sormuşsun.
  • efrasiyab87  (15.11.14 17:11:29) 
Aileler evleniyor cocuklar sevişiyor..diğerlerine ne oluyor anlamadım..bir de nasıl bir özgüven ki yakışmadınız diyebiliyorlar hem de Facebookta..değil akrabam anam babam bunu böyle bir sosyal ağda söylese. Net olay cıkar.. Kendini yengenin yerine koy yani..

Yakın ailen dısında kimseyi takmayacaksın..görmezden geleceksin
  • mustancigano  (15.11.14 17:12:22) 
bal gibi de evleniyorsun.

karşı tarafın ailesinde "enişte" statüsüne geçtiğin anda başlayıveriyor gariplikler. sevdiğin kişi kendi ailesini dizginleyebiliyorsa, seninle kuracağı yuva ile ailesi arasına belli bir sınır çizebiliyorsa ne ala, yok ailesinin herşeye burnunu sokmasına göz yumuyor, senin etinden sütünden ve de yününden nasiplenmelerini gözardı ediyorsa yandın demektir. ben yol yakınken döndüm, aman diyeyim.
  • Unorthodox  (15.11.14 20:03:09) 
o tip yazıları yazan akrabaları direkt sil facebook'tan. yüz yüze görüştüğünde de hadlerini bildir. baştan tavrını net koymazsan sonra çok tepene çıkarlar. o kızcağızı da bezdirirler.


  • lily briscoe  (15.11.14 20:25:15) 
şöyle yapıyorsun, facebook'da arkadaş listendekileri gruplayabiliyorsun, ardından şu ne düşünüyorsun yazan yerdeki ayarlardan postlarımı bu gruplardan gizle diyorsun, onlar görmüyor seninle ilgili hiç bişiyi rahat ediyorsun.


  • selam  (15.11.14 23:27:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.