[]

Yüzyılın Bilgisayar sorusu uzmanlar içeri!

Bilgisayarımın özellikleri;

Anakart: Abit LG-95C
İşlemci: İntel Pentium D 925 3.00Ghz Socket: 775 LGA
Ram: 1+1GB 800Mhz Samsung (DDR2)
EkranK:Nvidia GT 420 128Bit 2GB(DDR3/2Uyumlu)
İşletimS: Windows XP
HDD: 250Gb Samsung
Ekran:22'' Widescreen LCD Monitor

bilgisayarın özellikleri bunlar arkadaşlar Windows 7 yi yükleyebileceğim bilgisayarıma 1-2 tık daha üste çıkartmak için yapabileceklerim neler?

1-İşlemci için İntel Core Duo, ramlar için 2+2GB 800Mhz DDR2 Kingston ram alsam bu dediğim seviye için yeterlimidir?(İşlemci 2.el ramları sıfır alacağım)
2-17'' monitorle 22'' monitoru degistirince ozellikle bilgisayar oyunlarında kasma basladı bunun icin oyunlardaki ekran cozunurluklerini küçültmelimi yoksa büyültmelimiyim? (Örn: Bu ekranda bir online oyunu 1024*768 cozunurluktemi yoksa 1680*1050 cözünürlüktemi oynamalıyım)
3-Ekran kartı ve işlemciyi yükselttiğimden beridir bilgisayar sanki dahada yavaşladı bunun sebebi WindowsXp nin yetersiz kalması ve pc nin artık 7 yi istemesi olabilirmi?
4-Alacağım her işlemci anakartımla uyumlu olmuyor.Bu anakarta alabileceğim en iyi işlemci nedir? (Örn: İntel P4, intel Core2, İntel i3 vs...)
5-Sizin farklı tavsiyeleriniz varsa ve beni aydınlatırsanız sevinirim.

 
2- Aynı çözünürlükte oynadığınız sürece monitör değiştirmenizin bir etkisi olmaz. Kasmayı engellemek için düşürmelisiniz.
3- Olamaz. Belki ekran kartını tanımamış olabilir.
5- Oyun için değil ama programların açılıp kapanma hızları için SSD harddisk alıp işletim sistemini buna kurabilirsiniz. Özellikle böyle biraz eski bilgisayarlarda çok farkettiriyor.
  • atary  (15.11.14 15:03:54) 
www.cpu-upgrade.com
sanırım en iyi seçenek bu, ama bu da en son 2012'de falan ikinci elde satılmış.
forum.donanimhaber.com
gerçi buradan da deneyebilirsin.
turkish.alibaba.com
bana kalırsa, anakartı da değiştirerek kapsamlı bir değişiklik yap.
  • yalnux  (15.11.14 15:04:46) 
Sadece RAM ve işlemci yenileme plânlarınızdaysa "yalnux" rumuzlu yazarımıza katılarak ana kartı da yenilemenizi tavsiye ederim. Böylece daha kişiselleştirilebilir bir BIOS ile çok daha gelişmiş bir ayar ekranına sahip olursunuz.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (15.11.14 15:09:00) 
kardeşim uzmanım da at çöpe gitsin

gigabyte brix diye arat en kötüsü elindekinden daha iyi
  • Fakin idiyıts  (16.11.14 13:07:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.