[]

ingilizce listening yaparken nasıl bir yol izliyorsunuz?

güzel bir podcast sitesi keşfettim. süper, eyvallah!
www.eslpod.com
şimdi. listening yaparken anlıyorum gibi. ama anlamadığım da oluyor. siz nasıl yol izliyorsunuz onu merak ettim. durdurup kelimenin anlamına mı bakıyorsunuz?
yoksa kaydın sonuna kadar kesintisiz dinlemeye devam mı ediyorsunuz?

 
kesintisiz dinliyorum. çok hızlı ya da aksanlı konuşuyorlarsaa kaçan şeyler oluyor. bilmediğim kelimeler için; örn. 10 cümlede 1-2 kelime kavrayışı etkileyecek büyük boşluklar yaratmıyor genelde, takılmıyorum, çok merak edersem sonra bakıyorum. dinleme esnasında anladığım kadarıyla yetiniyorum özetle, durdurmam.

edit: yalnız senin verdiğin örnek, dil öğrenenler için hazırlanmış özel şeyler sanıyorum. bunlarda bilinmesi gereken en temel kelimeleri seçip kullanıyorlardır. dolayısıyla bu kelimeleri bilmelisin. anlamadığın kelimeleri hızlıca not edip sonra bakmanı ya da durdurmanı önerebilirim, hatta tekrar çalıp telaffuzları da çalışabilirsin. kurslarda şöyle yapıyorlardı. ilk dinleme kesintisiz ve ne kaparsan, ikincisi üçüncüsü falan durdurup durdurup üzerinde çalışmak için, gibi. kolay gelsin.
  • manuel mandalina  (15.11.14 09:19:37 ~ 09:25:24) 
İçeriği yazılı podcast olmalı.
1 kere yazıyı okuyarak dinle, bilmediğin kelimelere bak, sonra tekrar yazıyı takip ederek dinle, ve son olarak odaklanarak sadece dinle.
Bunu uygulamıştım bir ara düzenli eskiden, 3ayda çok fark oldu.
Ben bbclearningten bakmıştım.
  • eloharp  (15.11.14 10:31:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.