[]

Windows 8.1 güncellemesi

hala sorunlu mu gençler? bu kadar süre dayandım dayandım, ama artık otomatik güncellemelerimde sorunlar çıkmaya başladı, sürekli "failed" diyip yeniden başlatıyor bilgisayarı, ardından da geri çekip eski haline dönüyor her seferinde. bu işler de toplamda yaklaşık 30dk kaybettiriyor bana her seferinde.

o yüzden dedim 8.1'i kurayım bi temiz kan gelsin, belki sorun düzelir...

ama hala önceden kurulmuş programları falan tanımıyor mu güncellemeyi kurduktan sonra? ya da bahsi geçen diğer sorunlar hala düzeltilmedi mi? o kadar zaman geçti, belki bişeyler değişmiştir diye umut ettim. tecrübe eden var mı?

 
bahsi geçen sorunlar nedir? ben kullanıyorum, gayette iyi.


  • teknikekip  (15.11.14 08:20:22) 
@teknikekip, Windows 8'in üzerine kurunca güncellemeyi, tüm kurulu programları tekrar kurmak gerektiğini okudum birçok yerde. birkaç tane daha sorun vardı, çok önemli şeyler olarak geçmiyordu gerçi ama belasız başıma da bela almak istemiyorum şimdi...


  • loveinaflipbook  (15.11.14 08:49:51) 
8.enpedi.com şurada yazıyor. 8'den 8.1'e geçiyorsanız: "Windows ayarları, kişisel dosyalar ve uygulamaların çoğu." kaybetmezsiniz diyor. kaybedeceğiniz yani windows 8.1 desteklemeyen programlar bence fi tarihinden kalma programlar olacaktır. eğer kullandığınız programlar güncelse zaten dert etmeyin.


  • teknikekip  (15.11.14 08:57:08) 
@teknikekip'e katilmiyorum. özellikle render alan uygulamalar, 3d cizim programlari kafayi yiyor. en son updateleri takip edip sürekli güncel tuttugum halde. ayrica default cözünürlük ayarlari kayabiliyor bazi programlarda. bu da 1080lik ekranda 360lik program penceresi demek. google chromeda sik rastlaniyor mesela bu sorun. daha komik olansa ben denetim masasinin (!) da dpi seysinden nasibini aldigina tanik oldum. onun nesini güncelleyeyim simdi diye sorarlar adama.

sonra fabrika ayarlarina döndürdüm laptopu- sifir iken tüm bloatwarei kaldirdim revo ile. sonra 8.1e gecip ayni programlarin tamamini kurdum. su an sorun yasamiyorum.

ama kurulu seyler gecince mallayabiliyor. neye göre bilmiyorum ama bir bilgisayar sorunsuzken digeri kafayi yiyebiliyor.

edit:sürekli update et sonra kafayi yediler diye geri dön. bu döngüyü 2 hafta öncesine kadar yasadim. dedigim temiz updatei yeni yaptim. birebir ayni programlar kurulu 2 laptopla yaptim. hp sorunsuz gecti. lenovo dedigim sorunlari yasadi. aralarindaki yazilimsal tek fark hpde bir de connectify yüklü olmasiydi. ben anlamadim niye biri malladi da birinde hic sorun yasamadim. komik.ikisi de storedan yüklendi her sey hatta net baglantisi bile ayniydi.
  • wiillii  (15.11.14 10:10:52 ~ 10:14:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.