[]

Yalan Dünya Güzel miydi?

yahu bu dizinin 3-5 bölümüne maruz kalmıştım, fragmanları falan zaten sürekli dönerdi tv'de. bana göre vasat bir diziden ötesi değildi. buradaki vasata da görünüm verecek olsam - yönlü olurdu.

şu yazıyı (git: www.radikal.com.tr) okuyunca bu hangi diziden bahsediyor diye düşündüm.

siz beğeniyor muydunuz? neyini beğeniyordunuz?

 
Bu dizideki herkes ayrı ayrı antipatikti. Bir dizide hiç mi sevimli karakter olmaz arkadaş, yoktu işte.


  • angelus  (15.11.14 00:38:28) 
5 para etmez. Ciddi soyluyorum, hicbirsey yapamasam oturur evin bir kosesine duvari seyrederim, ama yine de bu diziyi seyretmem. En azindan duvari seyrederken birseyler dusunurum.
Ama bu benim fikrim.
Imza hicbir diziyi begenmeyen vatandas.
  • delifaruk  (15.11.14 00:39:51) 
karakterler sinir bozucuydu dizinin ilk başları fena değildi ama sonra kötüydü ama izlenebilirdi yine de. farklı bir şeydi en azından şu anki şeylere göre. gerçi şu an neler var onu da pek bilmiyorum ama neyse. bu yazıyı yazan adam çok derin düşünmüş sosyolojik cart curt yaklaşmış da mesele o kadar basit değil ki. nice sanat eserleri var çok anlamlı, düşündürücü veya pek çok değere sahip ama tat vermeyen. ne yapalım yani ?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (15.11.14 00:40:37) 
çok kötü bi diziydi ya. bi kere klişeden ölüyodu çoğu zaman. kesin şu olacak diyodun oluyodu.


  • elorelia  (15.11.14 00:41:03) 
karakterler zorlama ve abartı durduğu için izleyiciyi yoruyordu. ben de beğenmiyordum.


  • desktopu  (15.11.14 00:47:15) 
Avrupa yakasi gibi iyi bir isten sonra beklenmeyecek kadar kotuydu.

Bir de gulse birselin elitist tavirlarindan nefret ediyorum. O tavrini diziye ve oyunculara da gecirince itici bir yapim cikti ortaya.
  • halitkin  (15.11.14 00:58:29) 
Sarmadı.


  • sehpa fx350  (15.11.14 01:03:08) 
ne güzeli ya tahammül edilemeyecek bir diziydi


  • birisi.  (15.11.14 01:04:05) 
ekşi duyuru her halde türkiye içerisinde ilginç bir topluluğu temsil ediyor. bir kişi de çıkıp "güzeldi" dememiş. öncelikle şunu bir görmek lazım, dizi uzun zamandır yayında. son sezonlara ilgi düşmüş olabilir, reyting sistemi düşmüş olabilir,... yayından kaldırılması ayrı bir mesele. anca beğenilen bir yapımdı.

eğer türk dizi sektörünün saçma sapan kuralları olmasaydı bayıla bayıla izlerdik. her hafta 2 saatten uzun süren bölümler çekmek zorunda kalan ekip, ellerinde ki malzemeleri gerçekten iyi kullandı. düşünsenize, anlatılacak bir iki hikaye var. ne yazık ki bu iki hikayeyi 120-130 dakika da anlatmak zorundasın. diziyi çekebilmek için de ayrıca her yerinde reklamlardan bahsetmek zorundasın... ne büyük zulüm yarabbi.

orçun ve eylem karakterleri, ya da bazen sıkan vasfiye teyze, neden sıkıcı, neden abartı zannediyorsunuz! süre doldurmak zorunda kaldıklarından. yoksa 3-5 dakikalık sahnelerde harikalar yaratıyorlardı.

Gülse Birsel, hikayenin tutarlı olması için, olay akışlarının kontrolü için resmen zorluyordu hikayeyi. Ha bu dizi bu hikayeyle 40-50 dakikalık bölümlerle 10 yıl gidebilirdi bence. Üstelik bu çağda televizyon dizisinden bahsediyoruz.

Neden böyle düşündüğümü, dizi bittikten sonra oyuncularının başarı hikayelerinden göreceksiniz. Her biri başarıyla yoluna devam edecekler...

kısacası hikaye, senary
  • cliquot  (15.11.14 08:21:08) 
İlk başlarda keyifli, son zamanlarına doğru iyice zorlamaydı. Ben her zaman söylerim; gülse birsel yazsın ama oynamasın. O ayrı bir iticilik zaten. Avrupa Yakası'da sonlara doğru zorlamaydı fakat bu kadar basit gülme efektli esprilere maruz kalmamıştık.


  • teknikekip  (15.11.14 08:25:02) 
hiç beğenmedim, ilk seferde bir hevesle izledim sonralarında hiç bakmadım bile.
hani insanın canı sıkılır bir şey açayımda izleyeyim der ya o zaman bile bu dizi aklıma gelmez.

  • seyduna6687  (15.11.14 09:33:00) 
gülse birsel'i çok severim, avrupa yakasını izlemiştim eğlenceliydi. yalan dünyayı da başlarda izledim ama yeni sezonu hiç izlemedim, güzeldi bence. tiplemeler falan iyiydi. mesela nurhayat, vasfiye teyze, açılay, bünyamin karakterleri çok komikti bence.


  • rock n roll  (15.11.14 09:48:00) 
türk dizilerinde olay komedilerine ihtiyac var. karakter ve tiplemelere degil. örnegin avrupa yakasini ele alalim. ilk sezonlarda özellikle saliha bölümüyle kafama kazinmis cok güzel hikayeler var. oturup gecen sene avrupa yakasini bir daha izledim zaten. sonra burhan geliyor, gaffur geliyor. dedikleri ve yaptiklarinda komik bir sey yok, ama abartili hareketler ve sacma sapan davranislarla komik diye iteleniyorlar önümüze. ben durumun icinde ince bir sey görmek, komik bir durumda mimikleri tepkileri seyrekmek isterim. "neeeappppiiiyiyyyooosssuuuuuhh beebbbiiisssiiimm" dedigi icin ya da "beni begenmiyor musun" dedigi icin komik oldugu düsünülen karakter olmamali. bu degil benim güldügüm sey.

ama garip bir sekilde o dönem gaffur en sevilen en favori tiplemeydi, pijamasindan ivir zivirina haberlerde bile verir olmuslardi. okulda geri zekali karaktersizlerin özenip benzer tarzlarda konusmalarina katlanmistik.

yalan dünya gene gülse birselin benzer kafasindan cikiyordu. iyiydi hostu basta belki ama cok sey bosa sariyordu. su hödükle pavyonda calisan kizin hikayesi cok uzadi. vasfiye karakteri orcun karakteri selahattin tiplemesi. olaylar degil komik bulunan. tiplemelerin uc ve absürt olmasi. bu yüzden iyice sogumustum diziden.

ancak gene de belli bir bölüme hitap ettigi ve eglendirdigi, geziden surdan burdan arada laf sokabilmesi iyiydi hostu. sevmesem de kaldirilmamaliydi. türk dizilerine bakarsan fox flash su bu dahil, aralarindan gayet siyrilabilecek bir seydi. herkes senin benim gibi yabanci dizi odakli degil cünkü. benim begendiklerim begenmediklerim bunlar, ama devam etmeliydi her sekilde.
  • wiillii  (15.11.14 10:29:27) 
8/10du şuanki türk dizileri arasında.


  • phoenixboy  (15.11.14 11:08:27) 
güzeldi. izlemediğim zamanlarda bile o gün tv'de yalan dünya olduğunu bilmek mutlu ediyordu.

not: bu arada ben telegol de seven bir insanım. görüşümü ona göre dikkate alın.
  • boshi  (15.11.14 11:21:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.